Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Ekonomi faiz düsürup fiyatlari şişirmekle yonetilebilseydi 2 yilda bir yeni ekonomik program aciklamazdi saray.
Ama kazin ayagi oyle olmuyor. Damadi bile yiyor. Yakinda padişahida yerse şaşirmam.
Fiyat istikrarini bozdugunuz zaman herşey sarpa sarar..
Ortada bir rant var.
Zengin sayilabilecek kişilerin, faiz kanali kullanilarak halkin vergileriyle sübvansesi var.
Aynen fakirlerin ve hatta orta diregin bile üstünden gecemedigi Osmangazi köprüsu gibi, avrasya tüneli gibi...
Zengin olan geciyor, köprünün geri kalan ücreti vergilerle ödeniyor.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn bzaferb berber traşınız için eskiden 20 lira isterken 22.5 liraya çıkardım diyor mu,yaptığı zam hemen 25 lira oluveriyor.Küçük miktar olduğu için gözünüze batmıyor ,ama yapılan zam yüzde 25.Üreticinin maliyeti artıyor ,zam yapma şansı olan ,piyasa az bişi toparlandı mı zammı çakıyor.Olay kime patlıyor,istediği zammı yapma imkanı olmayan memur,işçi,emekli ,kiracısı olan emlak sahibine vs.Olay artık faiz indi çıktı,dolar indi çıktı olayı değil,her ay her şeye zam yapılıyor,tüik enflasyonu çakma olduğundan çok dikkat çekmiyor.Hayat pahalılığı fiyat artışları ev sahiplerine kızılacak bir durumun çok dışında.Ev sahipleri de o evleri almak için ömürlerini veriyorlar,sizin de eviniz olduğunda olayı daha iyi anlayacaksınız.Ha çakal müteahitlerin 50 metrekare stüdyo daireye 500 bin istemesi falan tabi ayrı bir antite,konumuz dışı o durum.
0.64 faizle verilen krediler saçmalıktı,ayıptı.Ama inşaat ekonomisi ile hayatını sürdürürsen,yüzlerce sektörü,işçiyi,insanı bu ekonomiden beslenmeye itersen,o sektör yara almasın diye bir tarafını yırtarsın,gerçi boş çaba elbet,inşaat işi bitti.
İstanbulda bir evim var,kira 1300 ev satılığa çıksa 500 falan ediyor.E şimdi bu kiracı kirasını düzenli yatırıyor,site aidatını düzenli yatırıyor,çok güvendiğim biri.Kiranın ucuz kalmasının nedeni çakma tüik enflasyonuna göre kira artışı yapması,kanuni artışını da düzenli yapar o konuda da güvenim tam .Ben bu evi aslında elde tutmakla bu kiracıyı finanse ediyorum,beş yüz bin liramın alternatif getirileri biliyorum ki bu evden daha iyi olacak.Aslında ev sahipleri çok da avantajlı değil,son yıllarda emlak sahibi olmak akıl işi değil gibi.
Yer İmleri