Originally Posted by
Ege35
Bu durumda eurobond fonu almanın bir anlamı kalmıyor mu. Onun yerine usd alıp mevduat yapmak daha iyi gibi.
İyi fon seçilse, bir miktar çok küçük üstünde kalınabilir. Ancak ben eurobond fonları arasında diğerine göre iyi olanı olduğunu düşünmüyorum.
Konjünktürel olarak , ellerindeki bondları vadelerine vs. göre birbirinin üstüne çıkıyorlar. Çünkü hepsi ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar. Eurobond faizi trade eden fon yok. Yani düşük faizden elinden çıkarıp yüksek faizden koyan da koy. Zaten çok da mümkün değil hacimsel anlamda fonlar için. Viopta döviz türev trade ederek fon getirisi bir miktar ayrışan da yok. Bildiğim kadarı ile mevzuatları da musait değil eurobond fonlarının
3 yıllık 5 yıllıkta bu fonların arasında 10-15 puan farklar başka bir beş yılda tersi olabilir.
Yani dediğinizi yapan biri ile eurobond fonu taşıyan birinin net getirisi 5 yıl sonra artı eksi 5-10 puan civarında dolanacaktır kanımca.
Ben sadece fon yatırımı yaptığım için bu yolu kullanıyorum, bence fark yok. Fark olabilir rasgele, ama anlamlı fark yok.
Belki cds 500 üstüne çıkarsa eurobond fonu almak, 250 altına inerse usd mevduat yapmak gibi kurgular denenebilir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri