Sayfa 43/1003 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 337 - 344 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Sn hellistheothers, dbh ve ıpv biriktirdiğinizi hatırlıyorum. Biriktirdiğiniz dönemden itibaren, aylık,3 aylık vb dolar ile karşılaştırma yapma şansınız oldu mu?
    Merhaba; Aşağıdaki tablo bugünkü TEFAS verilerine göre eurobond fonları ve usd getirilerini gösteriyor. Fonların çoğunluğu vergiden sonra dahi usd kazancını geçiyor. Ancak, eurobond kupon getirisinin altında kalıyorlar.
    1.png

2.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Merhaba; Aşağıdaki tablo bugünkü TEFAS verilerine göre eurobond fonları ve usd getirilerini gösteriyor. Fonların çoğunluğu vergiden sonra dahi usd kazancını geçiyor. Ancak, eurobond kupon getirisinin altında kalıyorlar.
    1.png
    Hocam getirilerin %10'u vergiye kesilince ( 3 yıllıkta 10-12 puanları oraya gidecek), yarısı başabaş kalıyor, birazı altında kalıyor, birazı 3 yılda %5-6 gibi çok çok cüzi geçiyor. Çok ihmal edilebilir oranlar bunlar. Son 1 ay ve 6 aydaki avantajları cds düşüşünden kaynaklı.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    ...

Serbest döviz fonları vardı bunu yapabilen onun da ekstra vergilerle ( kümülatifle 30'un üstüne çıkan) anasını ağlattılar, kepenk kapattı çoğu, anlamsızlaştı.

Çünkü madem ki yatırımcının işine yarayan bir şey var, regülasyon ile vergiyle neden hemen mahvedip, tasarrufçuyu dövüp müteahhitlerimize kredi yaratmıyoruz ?
    Böyle durumlarda hep şu söz gelir aklıma;

"Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil..."
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Aslında pratik örneklerden yola çıkarsak, uzun vadede 5 yıl gibi, eurobond fonları usdtry getirisinin usd mevduat faizi kadar üstünde getiriyorlar çok kabaca. yani yıllık usdtry +2+3 civarı gibi. Ancak vergiyi çıkınca altında kalıyorlar aslında.
    ...................................
    Bu durumda eurobond fonu almanın bir anlamı kalmıyor mu. Onun yerine usd alıp mevduat yapmak daha iyi gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Tabloyu nereden çektiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Bu durumda eurobond fonu almanın bir anlamı kalmıyor mu. Onun yerine usd alıp mevduat yapmak daha iyi gibi.
    İyi fon seçilse, bir miktar çok küçük üstünde kalınabilir. Ancak ben eurobond fonları arasında diğerine göre iyi olanı olduğunu düşünmüyorum.
    Konjünktürel olarak , ellerindeki bondları vadelerine vs. göre birbirinin üstüne çıkıyorlar. Çünkü hepsi ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar. Eurobond faizi trade eden fon yok. Yani düşük faizden elinden çıkarıp yüksek faizden koyan da koy. Zaten çok da mümkün değil hacimsel anlamda fonlar için. Viopta döviz türev trade ederek fon getirisi bir miktar ayrışan da yok. Bildiğim kadarı ile mevzuatları da musait değil eurobond fonlarının

3 yıllık 5 yıllıkta bu fonların arasında 10-15 puan farklar başka bir beş yılda tersi olabilir.

Yani dediğinizi yapan biri ile eurobond fonu taşıyan birinin net getirisi 5 yıl sonra artı eksi 5-10 puan civarında dolanacaktır kanımca.
    Ben sadece fon yatırımı yaptığım için bu yolu kullanıyorum, bence fark yok. Fark olabilir rasgele, ama anlamlı fark yok.

Belki cds 500 üstüne çıkarsa eurobond fonu almak, 250 altına inerse usd mevduat yapmak gibi kurgular denenebilir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Tabloyu nereden çektiniz.
    Tefas'ta Tarihsel Veriler bölümünde istediğiniz sorgulamayı yaparak, Excel'e aktarabiliyorsunuz.

8. Eurobond severler AGC'yi inceleyebilir. Başarılıdır, demiyorum ama bir seyler deniyorlar işte.

Sayfa 43/1003 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •