Burada yazmış olduğum bilgi,yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Lütfen kurumunuzdaki profesyonel yatırım uzmanlarınıza danışın.
Dün görüşümü ve aldığım aksiyonları paylaşmıştım. Bugün için ölü taklidi yapacağım ve sadece izleyeceğim. Bugüne kadarki tecrübelerden edindiğim karar sonrası ilk hareketler tamamen yanıltıcı olabiliyor ve yarım saat içinde %100 değişebiliyor. O yüzden birkaç gün önceden aksiyon alıp karar günü hareketsiz beklemek şahsen bana en az zararı verdi hep.
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam yaklaşık 3 ay oldu bunları biriktirmeye başlayalı ( daha önce başka döviz bazlı fonlar vardı, kub taşıdım çok uzun dönem), çok az bir miktar usd üstünde getirdi. Ancak vergi çıkınca gerisinde kalıyor yanlış hesaplamıyorsam. Fark yaratan eurobond fonu olmadığı için, içlerinden seçtiğim iki tanesi idi mecburen. Orada çok büyük beklentim yok açıkçası. Dolar getirilerine yaklaşmalarına razıyım. Ama gbc yabancı hisse fonum buradaki kayıpları telafi edecektir benim için diye düşünüyorum bir vadede.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Faizde sadelesme ve piyadanin soylemlere bakarak faizi istenilen noktaya ole de demeyelim de gecelikte fonladiklari noktaya cekecekler diye dusunup fiyatlama yaptigi piyasada aksi davranmak sorunlari otelemeye yol acabilir...
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
çok güzel bir noktaya değindiniz sn. sevinen, sn. matac'nda yazdığı eurobond yatırımı konusunda kafama takılan konulardan biride fon mu yoksa eurobond'u almak mı?
Şöyle bir örnekte durum ne olur mesela;
Vade: 1 Yıl
Kur: Sabit (1 Ocak ve 31 Aralık kuru aynı)
Cds: Sabit(1 Ocak ve 31 Aralık oranı aynı)
Kupon Faizi: Yıllık %10
(Eurobond fonunda karşılaştırmaya konu Eurobond var sadece)
Eurobond Fon ile Eurobond getirisi ne olur bu durumda?
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
kendi adıma faiz arttırım kararı öncesi hisse portföyümde %50 nakitteyim. Kararın pozitif geleceğini düşünüyorum. Ama bu pozitiflik sonrasında da düzeltme ihtiyacı görüyorum. Pozitif karar sonrası biraz daha nakite geçeceğim. Tabi kendi adıma hisse tarafında hızlı hareket ettiğim için heran her yöne pozisyon alabilirim. Karar piyasanın istemediği yönde gelirse borsada stop loss yapmam gerekebilir.
Fonlarda ise hisse fonlarımda dün son satışlarımı yapıp ağırlığı azaltmıştım.
Bundan sonra faiz kararı pozitif olursa ,3-6 ay süre dövizle fiyatlananan fon tarafında arttırım yaparım zamana yayarak. Halihazırda ağırlığım defansif değişken tarafında.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Aslında pratik örneklerden yola çıkarsak, uzun vadede 5 yıl gibi, eurobond fonları usdtry getirisinin usd mevduat faizi kadar üstünde getiriyorlar çok kabaca. yani yıllık usdtry +2+3 civarı gibi. Ancak vergiyi çıkınca altında kalıyorlar aslında.
cds elbette önemli bir faktör ama çok uzun vadede aynı yerlerde dalgalanacağını varsayarak, ihmal ederek söylüyorum bunu.
hisse fonlarda endeksi yenebilen fonlar olduğu gibi, döviz getirisini net yenen eurobond fonları da olsa keşke. ancak eurobondları 2.el satıp almak, faizini trade etmek fonlar için çok zor iş.
Serbest döviz fonları vardı bunu yapabilen onun da ekstra vergilerle ( kümülatifle 30'un üstüne çıkan) anasını ağlattılar, kepenk kapattı çoğu, anlamsızlaştı.
Çünkü madem ki yatırımcının işine yarayan bir şey var, regülasyon ile vergiyle neden hemen mahvedip, tasarrufçuyu dövüp müteahhitlerimize kredi yaratmıyoruz ?
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri