Sayfa 42/1003 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 329 - 336 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Aynı şekilde düşünüyorum. Döviz bazlı enstrümanları uzun vadeli portföyümde artık net %50 civarında tutuyorum. Gevsemis, ilerlemiş umurumda değil. Gerçek enflasyonu bilmiyorum, verilere güvenmiyorum ve gerçek enflasyon en azından usdtry kurunda görülebilecek. Eğer az prim yaparsa uzun vadede demek ki enflasyon dogruymuş derim. Eğer verilerle oynanıyorsa, en azından usd o ölçüde primlenmek zorunda. İsterse faiz %50 olsun. İki ülke enflasyon farkını usdtry getirisinde göreceğiz. Gol atamıyorsak gol yemeyelim, reel getiri yoksa, bari parayı eritmeyelim.
    Sn hellistheothers, dbh ve ıpv biriktirdiğinizi hatırlıyorum. Biriktirdiğiniz dönemden itibaren, aylık,3 aylık vb dolar ile karşılaştırma yapma şansınız oldu mu?
    Burada yazmış olduğum bilgi,yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Lütfen kurumunuzdaki profesyonel yatırım uzmanlarınıza danışın.

2. Dışarıdan göründüğü ve anlatıldığı kadar basit bir konu değil iyice araştırıp öğrenilmesi lazım.
     Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Bu konu kafamı en çok kurcalayan durumlardan biri, yazdığınız %100 doğru ancak vadenin uzunluğu ve hareket esnekliği olmaması beni hep engelledi. Çevremde örneğin %70 hisse %30 eurobond portföyü yapan birkaç arkadaşım var ve çok mutlular özellikle eurobond tarafından. Hep cds lerin yüksek olduğu ve kupon ödemesi en iyi kağıtları aldılar ve şuan en kötü döviz bazında %7,5-8 kupon ödemesi alıyorlar ve cds düşüşüylede ekstra kazandılar. Kuru saymıyorum zaten.

3.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Tarihe not düşmek adına görüşümü amasız yanisiz yazayım. 400-500 arası bir artış yapılacak bana göre. Bugünkü konuşmada buna hazırlıktı. Riski dağıtmak için hadge amaçlı tuttuğum nakit USD'nin %50 sini TL'ye döndüm az önceki harekette. FİB fonlarınada dün satış verdim. Bu ortamda BİST'tede belirli oranlarda geri çekilmeler olabilir. Hem burdaki olası düşüşleri (MAC ve TKF ilavesi için) hemde muhtemel USD'deki geri çekilmeleri değerlendirmek için (GBC ve IPJ ilavesi için) nakit tarafını güçlü tutmayı tercih ettim. Hakkımızda hayırlısı..
    Dün görüşümü ve aldığım aksiyonları paylaşmıştım. Bugün için ölü taklidi yapacağım ve sadece izleyeceğim. Bugüne kadarki tecrübelerden edindiğim karar sonrası ilk hareketler tamamen yanıltıcı olabiliyor ve yarım saat içinde %100 değişebiliyor. O yüzden birkaç gün önceden aksiyon alıp karar günü hareketsiz beklemek şahsen bana en az zararı verdi hep.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Sn hellistheothers, dbh ve ıpv biriktirdiğinizi hatırlıyorum. Biriktirdiğiniz dönemden itibaren, aylık,3 aylık vb dolar ile karşılaştırma yapma şansınız oldu mu?
    Hocam yaklaşık 3 ay oldu bunları biriktirmeye başlayalı ( daha önce başka döviz bazlı fonlar vardı, kub taşıdım çok uzun dönem), çok az bir miktar usd üstünde getirdi. Ancak vergi çıkınca gerisinde kalıyor yanlış hesaplamıyorsam. Fark yaratan eurobond fonu olmadığı için, içlerinden seçtiğim iki tanesi idi mecburen. Orada çok büyük beklentim yok açıkçası. Dolar getirilerine yaklaşmalarına razıyım. Ama gbc yabancı hisse fonum buradaki kayıpları telafi edecektir benim için diye düşünüyorum bir vadede.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Faizde sadelesme ve piyadanin soylemlere bakarak faizi istenilen noktaya ole de demeyelim de gecelikte fonladiklari noktaya cekecekler diye dusunup fiyatlama yaptigi piyasada aksi davranmak sorunlari otelemeye yol acabilir...
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

6.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    çok güzel bir noktaya değindiniz sn. sevinen, sn. matac'nda yazdığı eurobond yatırımı konusunda kafama takılan konulardan biride fon mu yoksa eurobond'u almak mı?

Şöyle bir örnekte durum ne olur mesela;

Vade: 1 Yıl
    Kur: Sabit (1 Ocak ve 31 Aralık kuru aynı)
    Cds: Sabit(1 Ocak ve 31 Aralık oranı aynı)
    Kupon Faizi: Yıllık %10
    (Eurobond fonunda karşılaştırmaya konu Eurobond var sadece)

Eurobond Fon ile Eurobond getirisi ne olur bu durumda?
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7. kendi adıma faiz arttırım kararı öncesi hisse portföyümde %50 nakitteyim. Kararın pozitif geleceğini düşünüyorum. Ama bu pozitiflik sonrasında da düzeltme ihtiyacı görüyorum. Pozitif karar sonrası biraz daha nakite geçeceğim. Tabi kendi adıma hisse tarafında hızlı hareket ettiğim için heran her yöne pozisyon alabilirim. Karar piyasanın istemediği yönde gelirse borsada stop loss yapmam gerekebilir.
    Fonlarda ise hisse fonlarımda dün son satışlarımı yapıp ağırlığı azaltmıştım.
    Bundan sonra faiz kararı pozitif olursa ,3-6 ay süre dövizle fiyatlananan fon tarafında arttırım yaparım zamana yayarak. Halihazırda ağırlığım defansif değişken tarafında.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    çok güzel bir noktaya değindiniz sn. sevinen, sn. matac'nda yazdığı eurobond yatırımı konusunda kafama takılan konulardan biride fon mu yoksa eurobond'u almak mı?

Şöyle bir örnekte durum ne olur mesela;

Vade: 1 Yıl
    Kur: Sabit (1 Ocak ve 31 Aralık kuru aynı)
    Cds: Sabit(1 Ocak ve 31 Aralık oranı aynı)
    Kupon Faizi: Yıllık %10
    (Eurobond fonunda karşılaştırmaya konu Eurobond var sadece)

Eurobond Fon ile Eurobond getirisi ne olur bu durumda?
    Aslında pratik örneklerden yola çıkarsak, uzun vadede 5 yıl gibi, eurobond fonları usdtry getirisinin usd mevduat faizi kadar üstünde getiriyorlar çok kabaca. yani yıllık usdtry +2+3 civarı gibi. Ancak vergiyi çıkınca altında kalıyorlar aslında.

cds elbette önemli bir faktör ama çok uzun vadede aynı yerlerde dalgalanacağını varsayarak, ihmal ederek söylüyorum bunu.

hisse fonlarda endeksi yenebilen fonlar olduğu gibi, döviz getirisini net yenen eurobond fonları da olsa keşke. ancak eurobondları 2.el satıp almak, faizini trade etmek fonlar için çok zor iş.

Serbest döviz fonları vardı bunu yapabilen onun da ekstra vergilerle ( kümülatifle 30'un üstüne çıkan) anasını ağlattılar, kepenk kapattı çoğu, anlamsızlaştı.

Çünkü madem ki yatırımcının işine yarayan bir şey var, regülasyon ile vergiyle neden hemen mahvedip, tasarrufçuyu dövüp müteahhitlerimize kredi yaratmıyoruz ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 42/1003 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •