Sayfa 55/157 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 433 - 440 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Her gelen arkadaş aynı şeyleri yazıp duruyor, ortaklık payın artar, güven verir falan filan. Bunlar çok yazıldı cevapları da verildi de ben size farklı bir yönden bakış açısı sunmak istiyorum.

Ali Koç neden kendi şirketi olan Tuprş, Toaso, Arcelik, Froto vs de bu dediklerinizi uygulamıyor olabilir acaba?

Örneğin diyelim Froto'nun %30 u halka açık. Her yıl da elde edilen kardan Ali Koç'un hesabına eşek yüküyle para düşüyor. Temettü de veriyor bu şirket, e karlı da. O neden böyle güzel bir firmaya hem de kendi firmasına daha fazla hissesini alıp ortak olmuyor? Şirketteki payını artırmıyor? Seneye daha fazla temettü almıyor? Şirketin sizlerin de nihai hedefi olan her temettüyle hisse alıp şirketteki payını artıra artıra sonunda %100 üne sahip olmuyor? Yasal bir engeli mi var?

2. Bugun borsaların hangısıne hangı sırkete yatırıp yaparsanız yapın spekilasyon olmasaydı ne para kazanırdınız nede para kaybederdiniz.

Spekilasyon olmasaydı borsa olmazdı ticaret olmazdı.

fiyat değişimini sağlayan şey spekilasyonun olmasıdır. spekilasyon olmasaydı fıyatlar sabıt kaldırdı istersen 5 sene temettü veya bedelsiz al kazancın 0 olurdu.

Temettü alanda almayanda hepside spekilasyonun yarattıgı etkıyle kazanır/kaybeder.

basit hesaplar yapın ve sıkıştırın.

10 lıradan aldım spekilasyon oldu temettü hissesinde fiyat 11 lıraya cıktı 1 tl temettü dagıttı para kazandınız mı evet peki spekilasyon oldugu ıcınmı para kazandım yoksa temettü dagıtıldıgı ıcınmı. Tabiki spekilasyon oldugu ıcın kazandın.

Hayır temettü ile mi kazandıgını soyluyorsun ıstersen saglamasını yapalım.

10 lıradan aldım spekilasyon OLMADI dolayısıyla hisse fiyatı 10 lırada sabıt kaldı 1 TL temettü dagıttı para kazandınız mı hayır.
    Peki temettü almak mı para kazandırıyormuş yoksa spekilasyonun olmasımı TEKRAR DÜŞÜMEYE NE DERSIN ?

HAA BIRDE ARANIZDA SEN 1 seneye gore haklsıın 2. sene ış değişir diyorlar. :D ama nasıl değişeceğini ve neden değiştiğini kimse anlatmıyor sahi ilk sene ile düşünce ben haklıyken diğer yıllar nasıl oluyorda sız haklı cıkacakmıssınız 1. sene ıle 2. sene arasında ne değişiyorda ilk sene ben haklıyken 2. ve diğer seneler sız haklı oluyorsunuz. Bu soylenıyor lafta nasıl oluyormuş diyorum anlat bı bana dıyorum. KIMSE HESAPLAMIYOR :D bana dıyorkı ee işte uzun vadelı temettü almadıgın ıcın bılmıyorsun denılıyor :D

Yani komık komık cevaplar otur anlat kardesım madem haklısın
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Muhteşem konuşmuş... Unuttukça hatırlamak için tekrar tekrar izlemek lazım.
    aynen 5-10 defa izlemişliğim vardır

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Her gelen arkadaş aynı şeyleri yazıp duruyor, ortaklık payın artar, güven verir falan filan. Bunlar çok yazıldı cevapları da verildi de ben size farklı bir yönden bakış açısı sunmak istiyorum.

Ali Koç neden kendi şirketi olan Tuprş, Toaso, Arcelik, Froto vs de bu dediklerinizi uygulamıyor olabilir acaba?

Örneğin diyelim Froto'nun %30 u halka açık. Her yıl da elde edilen kardan Ali Koç'un hesabına eşek yüküyle para düşüyor. Temettü de veriyor bu şirket, e karlı da. O neden böyle güzel bir firmaya hem de kendi firmasına daha fazla hissesini alıp ortak olmuyor? Şirketteki payını artırmıyor? Seneye daha fazla temettü almıyor? Şirketin sizlerin de nihai hedefi olan her temettüyle hisse alıp şirketteki payını artıra artıra sonunda %100 üne sahip olmuyor? Yasal bir engeli mi var?
    imtiyazlı hisselerin de belli bir oranı vardır kuruluşta, bu hisseler dolaşımda değildir şirket tüzüğünde bir şirket halka açılırken bunlar belirlenir, imtiyazlı hisseleri artırabilir diğer ortakların elleindekini satın almak isteyebilir, ancak dolaşımdaki hissleri de geri çağrarak alıma gitmek istediğinde artık borsaya kote işlem görmek istemiyor demektir, halka açıklık oranı çok düşük şirketlerde ortaklık yapısında tekil durumda olan aile şirketlerinde bunlar yaşanabilir

koç ortaklı bir yapı ve bu ortaklığın özelliği küresel çapta kurumlar olmaları yani koç un dolaşımdaki tüm hisseleri toplaması borsa kotundan çıkması tüm imtiyazlı hisseleri toparlaması kabuğuna çekilmesi zor koç artık küresel bir marka

koç gibi bir kurumun hisselerini taşıyorsan (bende toaso var) şanslı olduğunu küresel çapta bir grup ortağı olduğunu küresel çapta kurumsal yabancı ortakların olduğunu düşün ve mutlu ol derim

koç ,sabancı vs.. belli dönemler stratejik olarak hisse satabilir yatırıma gidebilir farklı kulvarlarda parkurlarda ortaklıklara gidebilir hisse satarak bunu kendi sermayesiyle borçlanmadan yapmış olur, iyidir yani

temettü sermayeni koruyan ve artıran ana faktördür yatırımının sigortasıdır, diğer taraftan al /sat bir yatırım değildir bunun kısa orta uzun vadesi olmaz nereye gideceği belli değildi, sermayen senin kontrolünde değildir,ortaya attığın para sana ait değildir spekülasyonun malıdır,

spekülasyon bitiminde eline geçene razı olmak durumundasın, sana şansını denetirler hepsi bu, hiç bir ciddi yatırım faaliyeti değildir

bunları tartışmaktan bende sıkıldım, temettü hissesi biriktirmek ciddi bir yatırımdır, al/sat anlık değişen bir umut dünyasıdır sizin kontrolünüzde değildir, daha tekrara gerek varmı ?

temettünün etkisizliğini gereksizliğini ortaya atmak açıkça beyaza siyah demektir batıldır, sıkıldık artık

ok.

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

5. @mıkro yatırım son kez sana yazıpp yatayım dedim.

Temettü severler veya temettü karıştıları diye bir durumumuz yok önce onu düzeltelim.

Temettü MANTALITESINDEN MATEMATIGINDEN ANLAYANLAR. yani ben ve osman belkide aranızdan bır kaç kişi daha

TEMETTÜ MANTIGINI ANLAMADAN EZBERE YATIRIM YAPANLAR GURUBU muhtemelen sızı baz alan tarafın tanımı.

Bunu bu sekılde iki guruba ayırabılırız. Biz burada temettü karıştılıgı yapmadıgımız gibi öylede değiliz bilakis aldıgımız şirketin %95'i temettü dagıtan sizin aldıgınız şirketlerdendir. Bu sebeple tanım bize uymuyor temettü karşıtlıgı yanlıs bir tanımlama.

1-TEMETTÜ MANTIGINI MATEMATİĞİNİ ANLAMINI KAVRAMIS YATIRIMCILAR.

2-TEMETTÜ MANTIGINI KAVRAMADAN EZBERE YATIRIM YAPAN YATIRIMCILAR.

TARAFINIZI SEÇİN

2. GURUPTA YER ALIYORSANIZ SOYLENEN HERSEYE INANIR VE SORMADAN SIKIŞTIRMADAN KOŞULSUZ INANCINIZ VARDIR.

1. GURUPTA OLMAK ISTIYORSANIZ. 2. GURUPTAKI ARKADAŞLARINIZI SIKIŞTIRIP SORUN NASIL OLDU BU DEYIN NASIL SOYLE OLDU DEYIN ISPAT ISTEYIN.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. Erhan bey gerçekten sizi anlamak istiyorum.. kendimi de baya bi yoruyorum fakat inanın anlayamıyorum.. niçin borsadasınız merak ediyorum.. belirttiğiniz tarzda hisse yatiriminiz varmı paylaşabilirseniz sevinirim..

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ASELİŞ Yazıyı Oku
    Yanlışınız var işyat 2012 sen buyana % 100 kazandırmış yatırdığınız parayı temettülerle geri almışsınız.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Benim yaptığım hesapta bu. Hisse %100 artarken alınan temettüleride aynı hisseye yatırdım. Virüs gibi düşünün yumurtluyor. Toplamda hisse sayımda artmış ve düş fiyatlardan alınmış

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by Babacan86 Yazıyı Oku
    Benim yaptığım hesapta bu. Hisse %100 artarken alınan temettüleride aynı hisseye yatırdım. Virüs gibi düşünün yumurtluyor. Toplamda hisse sayımda artmış ve düş fiyatlardan alınmış
    dolayısıyla maliyetinizde düşüyor işte, temettü oh ne rahat, anlaması çok basit ama bazı dostlar ısrarla fanatikçe istemezük diyorlar bunu anlamak güç, ne matematik ne fizik ? temettüye karşı olmak mantıklı değil yav
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Sayfa 55/157 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •