Bugun borsaların hangısıne hangı sırkete yatırıp yaparsanız yapın spekilasyon olmasaydı ne para kazanırdınız nede para kaybederdiniz.
Spekilasyon olmasaydı borsa olmazdı ticaret olmazdı.
fiyat değişimini sağlayan şey spekilasyonun olmasıdır. spekilasyon olmasaydı fıyatlar sabıt kaldırdı istersen 5 sene temettü veya bedelsiz al kazancın 0 olurdu.
Temettü alanda almayanda hepside spekilasyonun yarattıgı etkıyle kazanır/kaybeder.
basit hesaplar yapın ve sıkıştırın.
10 lıradan aldım spekilasyon oldu temettü hissesinde fiyat 11 lıraya cıktı 1 tl temettü dagıttı para kazandınız mı evet peki spekilasyon oldugu ıcınmı para kazandım yoksa temettü dagıtıldıgı ıcınmı. Tabiki spekilasyon oldugu ıcın kazandın.
Hayır temettü ile mi kazandıgını soyluyorsun ıstersen saglamasını yapalım.
10 lıradan aldım spekilasyon OLMADI dolayısıyla hisse fiyatı 10 lırada sabıt kaldı 1 TL temettü dagıttı para kazandınız mı hayır.
Peki temettü almak mı para kazandırıyormuş yoksa spekilasyonun olmasımı TEKRAR DÜŞÜMEYE NE DERSIN ?
HAA BIRDE ARANIZDA SEN 1 seneye gore haklsıın 2. sene ış değişir diyorlar. :D ama nasıl değişeceğini ve neden değiştiğini kimse anlatmıyor sahi ilk sene ile düşünce ben haklıyken diğer yıllar nasıl oluyorda sız haklı cıkacakmıssınız 1. sene ıle 2. sene arasında ne değişiyorda ilk sene ben haklıyken 2. ve diğer seneler sız haklı oluyorsunuz. Bu soylenıyor lafta nasıl oluyormuş diyorum anlat bı bana dıyorum. KIMSE HESAPLAMIYOR :D bana dıyorkı ee işte uzun vadelı temettü almadıgın ıcın bılmıyorsun denılıyor :D
Yani komık komık cevaplar otur anlat kardesım madem haklısın
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri