https://www.denizbank.com/yatirimci-...lgi-formu.aspx
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fidelity fonlarina ülkemizden ulasabilmek cok heyecanli olurdu.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonlar bunlar.
https://www.franklintempleton.com/in...vciUyQ1olN0M=/
Alımı 09-15.30 arası Denizbank'a gönderilecek yazılı emirle olacakmış.
Çin, Latin Amerika, Gelişen ülkeler, ABD için ayrı ayrı fonlar var.
Aslında hesap daha karışık. Burdaki amaç devlet yada özel sektör elindeki durağan varlıkları(binaları) paraya çevirerek, yeni yatırımlar vs. Yapmak. Örneğin devlet topladığı bu paralar ile, yeni iş yerleri kurabilir, iş sahaları açabilir, yada yabancı ülkelerden yüksek faizle borçlanacağına bu yöntemle borcunu azaltabilir.
Aslında hazine bonosu ve tahvilde böyle. Bir bakıma devlete yardım, milletin hayrına olduğunu düşünüyorum.
Azınlık bir kısım, devletin açıkladığı resmi enflasyona eşdeğer yada altındaki alınan fazla miktarın haram olmadığı kanısında. Bende bu görüşteyim, bu görüşler tartışmalı olduğu için girmek istemiyorum.
Yastık altı diye tabir edilen tasarrufların ekonomiye kazandırılması gerektiğini savunuyorum. Dini hassasiyeti olanlar için de ülkemizde artık, uluslararasi islami finans kriterlerine uygun yeterli sayıda seçenek oluştu.
Kira sertifikalarının 2. El değer kaybetmesi de, kira değerlerinde tüfe baz alındığı için, tüfe deki değişimler, sertifikaları etkiliyor. Yeni sertifikalar daha yüksek kira ödemesi(itfa) yaptığı için düşük kira ödemeli sertifikalar 2. El piyasasında değeri düşüyor.
Ben teşekkür ederim.
Katılım bankalarının konut finansmanı da benzer bi mantık üzerinedir. Sizin almak istediğiniz evi, önce banka alır, sonra üzerine koyarak size taksitle satar.
Genelde katılım bankacılığı ve ürünleri ticaret üzerine kuruludur. Katılım fonları da , islami hassasiyeti olanlar için basiretli bir tüccar gibi değerlendirilmesi gerekir.
Dini hassasiyetleri nedeniyle, yastık altı dolar, altın yatırımları yapanlara tavsiyem, döviz katılım ve altın katılım fonlarına yatırım yapmaları ve tasarruflarını ülke ekonomisine kazandırmalarıdır.
Hatta tüm yastık altı yatırım yapanlara burdan fırsat bulmuşken çağrı yapmış olayım, yastık altı yatırım yapmayın, Bankacık yada finans sisteminde yerinizi alın.
Yer İmleri