Sayfa 957/1002 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,649 - 7,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Kolay değil iki dünya savaşında bileğini büken ülkenin dilini öğrenmek zorunda kalmak.
    Farklı bir bakış açısıyla bakarsak, 2. dünya savaşının galibi İngilizler mi yoksa Almanlar mıdır. Olaya zaman boyutu katın ve bu savaşın sonucunu ona göre değerlendirin. Savaştan sonra güneşi batmayan imparatorluğun güneşini kararttılar. Şimdi Almanyanın kendilerini yutmasını engellemek için Brexite gidiyorlar.

DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Elimizde bolca rahip ve damat bulunması lazımmış, 120 milyar dolar gayme saçtık tek damat kadar etki etmedi, hem de kasa eksiye düşmesine rağmen.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

3 Tane daha rahibimiz 4'te damadımız olsaymış, 1 gaymeye düşecekmiş pis dolar.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Farklı bir bakış açısıyla bakarsak, 2. dünya savaşının galibi İngilizler mi yoksa Almanlar mıdır. Olaya zaman boyutu katın ve bu savaşın sonucunu ona göre değerlendirin. Savaştan sonra güneşi batmayan imparatorluğun güneşini kararttılar. Şimdi Almanyanın kendilerini yutmasını engellemek için Brexite gidiyorlar.
    Prusyanın eski başkentinde şu anda rus bayrağı dalgalanıyor. Bu bile kimin yenildiğini göstermeye yeter.
    Sonuçta İngilizlerin kültürel hegemonyası devam ediyor. Bir ingiliz sadece kendi diliyle tüm dünya literatürüne ulaşırken diğer milletlerin dil öğrenmesi gerekiyor.
    Brexit doğru bir karardır.
    AB’nin kendi içinden kenetlenmeden sovyetlerin dağılmasını fırsat bilerek yaptığı hızlı genişlemenin faturasını uzun zaman ödeyecektir. Şu anda tüm AB almanyayı zenginleştirmeye odaklanmışken eninde sonunda bu saadet zinciri kırılacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Fransızlar yurt dışındayken, kırık dökük fransızca konuşanlara, ne güzel fransızca konuşuyorsunuz dermiş.

Emme iş Fransaya gelince, olay ne biçim fransızca konuşuyorsunuza dönermiş.

Ikinci olarak konu ingilizceyse haklısınız ama Ingiltereyse, her iki savaşta da ABD olmasa bir halt edemezlerdi.
    Emre alkının çok hoşuma giden bir tespiti var. Eğer dünyanın merkezi londra olsaydı. 1929’teki büyük buhran londradan çıkardı. Newyork’tan değil. Zaten o tarihte güç dengesi amerika lehine değişmiş durumdadır.
    İlk dünya savaşına kadar amerika dışarıdan sermaye alan bir ülkeyken savaş sonrasında sermaye ihracına başlıyor. Sonrasında adım adım amerikan hegemonyası kuruluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Almanlar hakkinda cok sey yazilabilir, ama yukarida yazilanin dogru olma ihtimali cok düsük.

Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Evet dostum bu benim Almanyada bulunurken ki gözlemimdi.Bir markette aradığım bir şeyi bulamadım kadın çalışana ingilizce sordum. Kadın çok anlaşılır ingilizcesiyle -Burası Almanya burada Almanca konuşulur dedi kıçını döndü gitti bunu hiç unutmam.
    Sizin yasadiginizin aynisini Fransa'da yasadim.

Sayfa 957/1002 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •