Originally Posted by
kuluçka
peki dostum bir sorum olacak, 30 yılı aşkın zamandır merak etmişimdir.
örneğin pkart da mal çok toplu olduğundan yedirmezler o yüzden sıkıntı çıkar diyorsun, geçen hafta anlamış bu adamlar çok çingene demiştim. şimdi, teminata giren ne kadarlık malın varsa o kadar kredi kullanabiliyorsun. pkatın 7 600 000 adet malı var dolaşımda, çok topluysa en az 6 000 000 adeti ali yıldızda olsa. bugünkü hisse bedeline göre kredi kullanabiliyor. endeks ykuarılara çıktıkça hisseyi yukarı çekmezse kullanabileceği kredi miktarını yükseltmemek akıllıca olmasa gerek diye düşünüyorum. o kadar parayı oraya bağlayıpta kör etmenin mantığı nedir? aynı durumu arsanda yaşadım, 1 ila 2 TL arasında 8 sene tuttular.
Dostum... Sen neler düşünüyorsun...
Toplu içi ,dolu ve kurumsal tahtalarda fiyatı yukarı çekmek değildir amaç, kredi vs gibi işlerde değildir...
İçini doldurmasıdır fiyatlamanın...
Amaç fiyatlama yaratmak olsa , anlaşır biri ile istediği fiyatlamayı yaratır da kime satacak... Altı dolduğunda satabilir sadece ve kimi ortak edeceğini de bilir.
Bı düşün şimdi varsayalım Gedza 150 TL oldu şimdi( altını doldurduğun da olacak ama şimdi değil) sende de var 3 /4 milyon lot mal....kime satacak sın onu....
Fiyatlamayı yaratmak ayrı, piyasanın fiyatlama yaratması ayrı olgudur..
Ki pkart gibi tahtalarda kült mallar fiyatlama ne olursa olsun satılmaz, satmak demek hakimiyet kaybetmek demektir.
Örnek kartonsan, kent vs gibi tahtalar değerinden bu fiyatlamada değildir, sahipleri satmadigi için bu fiyatlamadadir.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
hakuna matara....memento mori.
Yer İmleri