Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
bu oyunun bir standart ı yok. değişik değişik yöntemler uygulanabilir derken sanırım varant ile piyasa takip etmek buna bir örnek oldu. çünkü bugüne kadar ne kadar yorum yaptıysam hepsini varant üzerinden değerlendirdim ve etmeye devam edeceğim. akşam yazdığım yorumda benim istediğim direnç geçilemedi long devam eder diyemem derken, eğer bakın endeks alım varantı şuraya takıldı desem kimsenin dikkate almayacağını tahmin ettiğim için çenemi fazla yormayım demiştim.. varant gerçek hepsi yalan. yalaaaan yalan!
senin varantta gördüğünün vadeli tahtasına yansıması spot-makası .. 10-11 puan gidiyorken cuma iyice kastı, 4-5 puana kadar düştü öyle kapattı.. makasın daralması satış baskısına işaret eder, ama ben makası o güne dair diye görürüm, yani pazartesi sabahına dair bir sinyal vermez benim nzarımda

makasın daralmasını ben şöyle yorumladım: tahtalar istekli gitmek istiyor, ama vadeli teyit etmediği için alımın devamı için bekleme modunda kaldı yatırımcılar- alacağı malı almadı büyük tahtalarda.. shortçu kumarbazlar da poz bozmadı, tarihi zirvenin oralarda shortlamayacak da nerden shortlayacak kumarbaz ? hatta poz artışından biraz daha shortçu geldiği görülüyor (sinyali alanlar).. tahtalardaki iştahlı alıcıyı dizginlemek için vadeliye bastı, makası daralttı pala.. ama artık daha fazla kasamaz, sel gibi alıcının önünde duramaz bi noktadan sonra

pazartesi sabahı hafif artı yada eksi (asya açılışı) amma velakin tahtalar açıldıktan hemen sonra en geç 10:15 falan gibi son derece terbiyesiz bir alış gelir