Sayfa 203/1003 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Yeni başlayan arkadaşlar, döviz kuru ile bire bir aynı hareket eden bir yatırım fonu maalesef yok. Eurobond (döviz) fonları dolar kuru ile bağlantılı olsa da bazen Türkiye cds puanından daha fazla etkileniyor. Örnek Mart 2020 ayı; dolar kuru artmış olmasına rağmen dbh değer kaybetmiş.

Cds etkisini ise şöyle açıklayabiliriz: Cds bir ülkenin risk primidir. Eğer o ülkenin cds'i artıyorsa, ülke daha riskli hale geliyordur ve doğal olarak o ülkenin çıkardığı eurobondlar da daha riskli hale gelirler. Riski artan eurobondun değeri azalır, bu da eurobond barındıran fonun değerinin düşmesine neden olur.
    Bir de cds yüzdesel artış veya azalış bire bir yüzdesel olarak eurobond fonu değerine yansımaz, etkiyi hesaplamak için ikinci el eurobond fiyatlarındaki yüzdesel değişime bakmak lazım.
    Kural olmamakla birlikte benim gözlemim de risk primi arttığında da kısa vadede döviz kurunun da artma eğilimi var, yani birbirinin getirilerini azaltıcı sonuç doğuruyor. Yani teoride getirinin maksimize olması için CDS risk primi düşerken döviz kurunun artmasına ihtiyaç var ki, pratikte pek mümkün değil.

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Geçenlerde bir arkadaş gçb fonun yarı iletkenlere yatırımını artırdığını yazmıştı.

Sanırım bu konuda iyi bir tahmin yapmışlar, aşağıdaki habere göre 11 AB ülkesi yarı iletkenler konusunda Amerika ve Asya'ya yetişmek için yatırımlarını artırmaya çalıştıkları belirtiliyor, gelecek görmeseler bunu yapmazlardı. Haberi görünce gbc aklıma geldi, linki paylaşayım dedim...

https://www.yahoo.com/news/germany-f...125209201.html

Evet hocam, aslında bir de şöyle bir şey var, habere ilaveten. Son 10-15 yıla bakıldığında, teknoloji kagıtlarının yürümesini takiben sonraki dönemde genelde teknoloji hammaddesi sektörü yürüyor. Bu da beklentilerden biri olabilir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Kural olmamakla birlikte benim gözlemim de risk primi arttığında da kısa vadede döviz kurunun da artma eğilimi var, yani birbirinin getirilerini azaltıcı sonuç doğuruyor. Yani teoride getirinin maksimize olması için CDS risk priminin düşerken döviz kurunun artmasına ihtiyaç var ki, pratikte pek mümkün değil.
    Evet aslında teoride dolar artıyorsa, ülkede kötü giden bir şeyler var, cds artıyorsa da benzer şekilde. Ancak doların artışı temel nedenler ( yatırım iklimi, bütçe disiplini, jeopolitik riskler vs. gibi ) yerine konjünktürel bir enflasyonist baskıdan kaynaklanıyorsa cds o kadar etkilenmeyebiliyor. Ama aslında dediğiniz gibi, doların artması ve cds'nin artması istisnalar dışında simültane gelişiyor çoğunlukla, çünkü nedenleri benzer oluyor.

edit : cds düşmesi yazmışım sehven, artması olarak düzelttim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Tcd nin hisse taşımadığı dönemlerdeki getirileri nasıl? Yanlış görmediysem 2018 de neredeyse getirisi olmamış. 2019 harika bir yıl ama 2018 de ne olmuş tcd ye?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    eskiden farklı karakterde imişmiş tcd ... geçmişe dönük yoğun detaylısı bilgi selini tajirler pörtföyü arayıp edinirseniz daha sağlıklı olur , çünküm eksik hatalı enformasyon vermekten imtina ederim...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

5.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Yeni başlayan arkadaşlar, döviz kuru ile bire bir aynı hareket eden bir yatırım fonu maalesef yok. Eurobond (döviz) fonları dolar kuru ile bağlantılı olsa da bazen Türkiye cds puanından daha fazla etkileniyor. Örnek Mart 2020 ayı; dolar kuru artmış olmasına rağmen dbh değer kaybetmiş.

Cds etkisini ise şöyle açıklayabiliriz: Cds bir ülkenin risk primidir. Eğer o ülkenin cds'i artıyorsa, ülke daha riskli hale geliyordur ve doğal olarak o ülkenin çıkardığı eurobondlar da daha riskli hale gelirler. Riski artan eurobondun değeri azalır, bu da eurobond barındıran fonun değerinin düşmesine neden olur.
    Bir de cds yüzdesel artış veya azalış bire bir yüzdesel olarak eurobond fonu değerine yansımaz, etkiyi hesaplamak için ikinci el eurobond fiyatlarındaki yüzdesel değişime bakmak lazım.
    üstadım çok basit aslında yani bu bakkal hesabı yaparak bilirsin oxfordda master yapmaya gerek yok.

kur artınca portföydeki bondlar tl bazında değer kazanır. yani anlamıyorum 2 kere 2 dört eder.
    portföyde 1 milyon dolarlık eurobond varsa kur 5 liraysa 5 milyon tl eder.
    kur 8 lira olunca aynı kalmaz. 8 milyon tl eder pay başına %60 artış.
    eurobondlar türk lirası varlıklar değildir.
    %90 oranında dövizle bağlantılıdır. dayanak varlığı dövizdir. değer yöntemi dövizdir. varlıkları döviz cinsindendir. dövizle alınırlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    trustun mesajlarına bakacak olursak milyon üstü portföyü var olduğu izlenimini veriyor. Allah daha çok versin. Bol kazançlar
    Allah isteyene daha fazlasını versin sayın Tbey35.
    Özel portföy ile görüştüğümü birkaç kez yazmıştım aslında forumda.
    Hazır konjönktür fena değilken sonrasında fonlarla devam etmeye karar vermiştim.
    Çokluk görece kavram ama çok paranın da çok derdi olabiliyor.
    Martta TCD ki zararlarım gözümün önüme geliyor ara sıra.
    Paranın da hayırlısı, alın teri ile kazanılanı olsun...

7.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    üstadım çok basit aslında yani bu bakkal hesabı yaparak bilirsin oxfordda master yapmaya gerek yok.

kur artınca portföydeki bondlar tl bazında değer kazanır. yani anlamıyorum 2 kere 2 dört eder.
    %90 oranında dövizle bağlantılıdır. dayanak varlığı dövizdir. değer yöntemi dövizdir. varlıkları döviz cinsindendir. dövizle alınırlar.
    sn.sahingonul, kimse eurobond fonları döviz kurundan etkilenmiyor demiyor. Ama yalnız döviz kurundan değil, ülke cds puanından da etkileniyor. Bu etki bazen kasım 2020 ayında olduğu gibi pozitif yönde oluyor, bazen mart 2020'de olduğu gibi negatif yönde oluyor. Yeni yatırımcıların bunu bilip, bir sürpriz ile karşılaşmaması için o uyarıyı yaptım.

8.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku

Burada muazzam yanlış anlaşılma var.

Cds konusunda açıklama yapan arkadaşları dinlemenizi tavsiye ederim naçizane

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 203/1003 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •