Doğrudur sn.dell14. Ayriyeten itfa tarihinde "Anapara kur farkı gelir sayılmaz." bilgisine ulaştım ama örneğin nominal 1000 dolarlık eurobondu 800 dolara aldıysak, aradaki farkın itfa tarihinde bir vergisi oluyor mu bulamadım. Eurobond başlığına bir sorayım, bilen vardır belki.
sn.Venz, eğer normal eurobondu cds'lerin yüksek olduğu bir zaman, düşük fiyat ile alırsanız. Yukarıda sorduğum soruyu da hesaba katmak lazım.
ek: sn.matac'ın dediği doğrudur. 1.1.2006 öncesi ve sonrası ihraç edilen eurobondlar için alım-satım kazancı uygulamaları farklıdır.
1.1.2006 tarihinden önce ihraç edilen:
• Stopaja tabi değildir.
• Alım satım kazancı Türk lirası bazında
hesaplanır.
• İktisap bedeli, ÜFE artış oranında
endekslenir. (Elden çıkarıldığı ay hariç
olmak üzere.)
• Eurobondlardan elde edilen alım satım
kazançlarının, diğer alım satım
kazançlarıyla birlikte 2019 yılı için
33.000 TL’yi aşan kısmı beyan edilir.
1.1.2006 tarihinden sonra ihraç edilen:
• Stopaja tabi değildir.
• Alım satım kazancı Türk lirası bazında
hesaplanır.
• ÜFE artış oranının %10 veya üzerinde
olması şartıyla elden çıkarıldığı ay hariç
olmak üzere iktisap bedeli ÜFE artış
oranında endekslenir.
• Alım satım zararları, alım satım kârlarına
mahsup edilir.
• Kazancın tutarı ne olursa olsun beyan edilir.
Son düzenleme : md1; 08-12-2020 saat: 17:18.
EIB portföyden Tüpraşı çıkartıp yerine Turkcell almış.
Cahillik mutluluktur!
endeks fonları.
"bence" endeks yönünde düzeltme her an gelebilir. uzatmaları oynuyor, mal dağıtımı var gibi bir izlenim oluştu. 1.345 puan
Eurobond almak için 1000.-USD ve üzeri paranız olması yeter, bankalar aracılığı ile alabilirsiniz.
Neden eurobond fonu almalıyım? İşlem kolaylığı ve çeşitlendirme diyebilirim.
Yine fon şirketi benim adıma sepet yapıyor ve istediğim anda nakde dönüştürebiliyorum. Kurumlar aracılığı ile alım-satım o kadar kolay olmayabiliyor. Bankalar aracılık ediyor, o anda eşleşme varsa alabiliyorsunuz, satım kısmı kolay, kurum alım yapmak zorunda. 5-10 Bin dolarla bile alabilecek kadar karşı taraftan satım olmayan durumlar olabiliyor.
Bir de eurobondlarda vade 30 yıla kadar çıkabiliyor, ömrünüzde2-3 eurobond alıp, yılda 1-2 defa faiz ödemesiyle yetinecek kadar yatırım iştahsız biriyseniz zaten bu konuyu konuşmanın anlamı yok.
Guzel bir duzeltme olsa iyi olur.Bizde malimizi artiririz.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MAC 'ın yeni portföy dağılımıyla, + 0.90 hesapladı benim liste.
Yer İmleri