Sayfa 821/1001 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-2

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Webster üstad, senin mesleğin olduğu için sana sormak istiyorum. Şimdi bende TCKimlikNO var. Kimliğim bir ayrıştırıcı bilgi ve tekrarlanması mümkün değil. TCKİMLİKNO varken neden ikinci bir unique identifier (HES KODU) na ihtiyaç duyuldu. Bilgisayar mühendisi bir arkadaşa sordum, gerek yok dedi. Diyelim ki yabancıların TC si yok, onlarda da GÖÇ idaresinin verdiği geçici vatandaşlık numarası var. Diyelim ki turistlerin TC si yok, onlarda da pasaport var.

ben açıksası herkeste TCKimlikNo veya PasaportNo veya GeçiciKimlikNo varken HES kodunun neden çıktığını anlayamadım. Zaten E-Devlet tamamen TCKimlikNO üzerinden çalışmıyor mu?

Sen bunu bize bir izah et üstad. Veritabanlarında normalizasyon dedikleri bir konu hatırlıyorum eski okuduklarımdan. Bu HES i icad edenin niyeti nedir anlayamadım.

Bu arada artık aşı yaptırmayanı sistemden atacaklar bu gidişle. Komunizme doğru yol alıyoruz. Bütün deneme fazlarını tamamlamamış aşıları zorunlu yapmak insanlığa sığmaz.

https://www.cdc.gov/vaccines/basics/test-approve.html

Koca: "Aşı, yapılan kişinin HES koduna işlenmiş olacak. Bazı yerlere giriş-çıkış için şu an düşünmüyoruz. Fakat süreçte bu dünyada gündeme gelecek."

https://www.sondakika.com/haber/habe...nmis-13790191/
    Ustadim soyle aciklayayim
    Yillarca ehliyet nufus cuzdani saglik karnesi neden ayri ayri tasidik da simdi hepsi cipli kimlikte?
    Ayni mantik
    Biri uydurdu kullaniyoruz
    İki yil sonra aaa tc numarasiyla hes ayni olsun der kaldirirlar
    Saglik bakanligi calisiyeah 😄😄😄😄

Asi yaptirmayan oraya buraya giremez olayi hikaye zaten istese de herkese asi yapamaz
    Yada senin asini abd kabul etmez gibi sikintilar var ornek bunlar

2. HES kodunu icad eden mühendisleri sopayla dövsek hakkımız var o zaman. Kamuda çalışan bilgisayar mühendislerinin kalitesi sanırım düşük. TCKimlikNo zaten varken ayrıca HES kodunun kullanılması bunun bir ispatıdır. Devlet kurumları paraları böyle boşa çarçur ediyor.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim soyle aciklayayim
    Yillarca ehliyet nufus cuzdani saglik karnesi neden ayri ayri tasidik da simdi hepsi cipli kimlikte?
    Ayni mantik
    Biri uydurdu kullaniyoruz
    İki yil sonra aaa tc numarasiyla hes ayni olsun der kaldirirlar
    Saglik bakanligi calisiyeah ��������

Asi yaptirmayan oraya buraya giremez olayi hikaye zaten istese de herkese asi yapamaz
    Yada senin asini abd kabul etmez gibi sikintilar var ornek bunlar

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    HES kodunu icad eden mühendisleri sopayla dövsek hakkımız var o zaman. Kamuda çalışan bilgisayar mühendislerinin kalitesi sanırım düşük. TCKimlikNo zaten varken ayrıca HES kodunun kullanılması bunun bir ispatıdır. Devlet kurumları paraları böyle boşa çarçur ediyor.
    Aslında konu tam da öyle değil.
    HES kodunu oraya buraya vermek durumundasınız.Mesela AVM'ye girerken, hatta toplu taşımaya binerken veriyosunuz falan.
    TC kimlik numarası öyle uluorta heryere verilmemesi gereken bir veri olduğu için ikisinin ayrı olması zorunluluk.

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aslında konu tam da öyle değil.
    HES kodunu oraya buraya vermek durumundasınız.Mesela AVM'ye girerken, hatta toplu taşımaya binerken veriyosunuz falan.
    TC kimlik numarası öyle uluorta heryere verilmemesi gereken bir veri olduğu için ikisinin ayrı olması zorunluluk.
    tc no ya tanımlı karekod bu işi çözer. HES mes bilmem ne diye isim uydurmaya gerek yok.

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
    çin aşısını yaptırmak zorunda mıyım. ne olduğu belirsiz aşı. aşı diye boş su enjekte ederler.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Peki turkiyede yapalim ama harcamalar yine dolarla olacak nasi millilik

7.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Regal üstat bu tskb ne yapmak istemektedir.

Ons napacagini sasirdi

Sayfa 821/1001 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •