borsaların doğası longtur8enflasyon-büyüme-otoritelerin düşünce önlem alması).yani endekslerin uzun vadeli dipleri-zirveleri her zaman yükselir.açın 20 yıllık grafiği..3- 5 yılda bir zirve tazelenir.

hisse bazlı bakarsak durum her hissede aynı olmaz : öyle hisseler var ki: eregfli,forto,bım her sene zirve tazeler.

oysa ki kasıt. endekstir.yani ekonominin ortalaması.

dolar bazında bile dipler artar.2001 de 0.45 cent iken şimdi devulasyonda 1.3 cent olduk.

yılda 2-3 kere 15-20.000 puana shortlayan olarak zaten düzeltmeler her zaman olur.

5 cent bile uzun vade mutlaka geçilecektir..ama bu ne zaman olur?

bu işin ekonomik durumu..

voba gelince shortta trentte(yılda 2 kere) kral gibi para var..ama sistem testlerinde long sistem short sistemden genelde 2 kat daha kazançlıdır.

(X)vob pozisyon flat ama buralardan sistem sat desin en başta ben shortlarım.olası düşüşün olası trent düşüşü olabileceği kanısına binaen.ağustostan beri hiç short açmadım.

3-5 kontratla oynayanda akıl vermesin.bir günde 400-500 kontrat işlem yapılan fotoyu defalarca buraya yapıştırdım.

ne denileni iyi anlamak lazım.aradaki farkı analitik olarak görmek lazım.

bence 4 aydır bu forumda shortu itici gösteren herkese teşekkür etmek lazım..ideolojik saiklerle temenni-fikirleri harmanlayıp short algısı yapanlar artık yok...bundan sonrası için dediğim gibi düşünürüm.(X) de yazar.