Doviz tehditi altındaki şirketler, şu sıralar sürekli bedelli sermaye artışlarıyla, finasal olarak borçları çok azaltalarak kendilerini mali olarak risklerden kurtarıyorlar.
ADESE tekrar dış fon sağlayarak bir bedelli sermaye artışı ile sermayeyi 400 milyona çıkarır ve ilişkili taraftan (ittifak hol) den yüklü miktar alacağını tahsil ederse, finasal borçları ödeyip kendini mali olarak kendini düze çıkarabilir.
Tabi bu durumda ittifk holding in de hem adeseye borçlarını ödeyebilmesi hem çok daha yüksek olan finas borçları azaltmadı için sermayeyi 800 -900 milyona çıkaracak bir sermaye artışı yapması gerekir sanırım.
İttifak holding ve Adese arası ilişkili taraf alacak vereceklerin temizlenip, sadeleşmeler yapıldıktan sonra, adese nin gyo şirketine dönüştürülerek sehayapı ile birleştirilmesi iyi bir yapılanma olur.
Sn. Prometheus
İttfk bedelli artisini istiraklerine olan borclarini kapatmak icin yapti. Fonu nasil kullanacaginida yazdi.
Adesenin vefa hakki anlasmalarina bakilirsa tutarlar gorulebilir.
Subat ayinda bankalarla yapilan anlasmalarin suresi doluyor. Yakin zamanda banka kredilerinin kapatilacagini dusunuyorum.
1. Banka kredilerinin kapatilmasi
2. Marketlerin satisi
3. Faaliyet alaninin gyo olarak degistirilmesi
4. Seha yapiyla birlesme vs...
Takaslarla ilgili yorum yapacak varmı? Son bir hafta, 10 gün içerisinde iş yatırımın elindeki toplam lot sayısı 11 milyon azaldı. Hissenin sahiplerinin lotları iş yatırım üzerinden sanırım, o zaman niye elindeki malları çıkıyorlar, anlayamadım.
Takas uzerinden yorum yapilir mi?
Toplam hisse dağılımında elinde % 18 lik oranla en çok hisse bulunduran aracı kurumun 10 gün içerisinde elindeki toplam hissenin yaklaşık % 20 lik kısmını satması bana garip geldi. Kendim aracı kurum değerlendirmesi konusunda gerekli yetiye sahip değilim, ancak aracı kurumların hisse üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum.
Yer İmleri