Elz % - 1.29
Bist 100: % - 1.70
Elz % - 1.29
Bist 100: % - 1.70
Tca % + 0.34
Zpf % - 0.31
Zpe % - 1.45
MAC % -2.14
NNF% - 1.24
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IDH alıma açılmış. XTUMY endeks fonu hayırlı olsun.
Mevzuat aktif yönetilen hsyf lerde 3.65 e kadar izin veriyor. Fon yönetim ücretinin %35i zaten fon dağıtım kuruluşuna gidiyor. Örneğin bende Qinvest'in Elz var. Ziraat üzerinden alıyorum. Yıllık %3 yönetim giderinin %35 ı yani %1.05 ziraate gidiyor, %1.95 qinvest e gidiyor. Bankalar bu konuda baya avantajlı ve kârlılalar.
Ayrıca fon yönetim giderleri bazı fonların düşük gibi olsada, aracılık komisyonu, saklama ücreti ve diğer giderler adı altında mevzuat izin verdiği noktaya kadar kullanabiliyorlar.
Hatta bazı fonlar mevzuat sınırını aşabiliyor ara sıra, fon kurucusu kendisi aşan kısım kadar, bir dahaki dönem fona ödeme yapıyor.
Kapta fonların sayfalarında "Fon Toplam Gider Oranı ve Fon Toplam Giderinin Dağılımı" 3 ayda bir açıklanıyor. Ayrıca 6 ayda bir performans sunum raporlarında da ayrıntıları veriliyor.
Benim gözüme çarpan, hisse yoğun fonlarda, benim çalıştığım bankamdan hisse işlemlerinde aldığım komisyon oranından yüksek komisyon oranı olan fonlar var, bu biraz garip. O kadar işlem hacmi ile daha düşük komisyon alabilirler diye düşünüyorum.
Yer İmleri