Sayfa 306/1001 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. KOÇ abimiz ve bütün ABD piyasalarını takip edenler için ABD saatine göre atıyorum grafikleri)))

KOÇ abi, bu grafiklerdeki DOW-Amerikan Hazine faizi, FED faizi ve Ons altın korelasyonuna dikkat edersen, bir daha DOW düşecek mi? altın çıkacak mı? diye derdin kalmaz.
    Aşağıya da bu grafiğin BİRİNCİ YELLEN TEYZE DÖNEMİni gösteren historik hali var. Yellen Teyze bakan olarak gelirse diye gözünüzün ucunda dursun.
    Yav aklıma o FED toplantısı faiz 0,25mi?0,50mi? pas mı geçti? akşamları geldi. O zaman akşam vadeli seansı da yoktu. Ne günlerdi be..
    FED'in ve faizinin sebep değil sonuç olduğu hem çıkarken hem de inerken ooooo kadaaaaaaar net ki!
    Bu arada bu grafikle üniversitede "faiz sonuçtur" dersi verip Profesör-Bakan-MB başkanı falan olabilir miyim?
    Aslında gözüm Cumhurbaşkanlığında da, benden geçti, ben de oğlumu hazırlıyorum İmamoğlu gibin...

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Siz uyurken bitcoin de yeni zirve tazeledi..

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. SONY'nin arabası var mı diye baktım onlar da tanıtmışlar.

13. kişi olarak videoyu izleyebilirsiniz.

TOGG yarın açıklama yapacakmış, arazide çalışmalar görülüyor ama biten bir şey göremedim.

https://www.youtube.com/watch?v=JJFsauek8Q0
    Sony vs Tesla: Sony Reveals Car to Beat Tesla
    12 views
    Dec 20, 2020

https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Karekök alma çok kafa yorucu bir şey, şimdi hesap makinaları çıktı artık kafa çalıştırmaya gerek kalmadı. Eskiden sanki logaritma cetveli gibi bir şey vardı cetvel ile çarpma işlemi yapılabiliyordu diye hatırlıyorum.

İşe girişte Google, Apple vs firmalar soruyormuş. En azından burada sorular bu şekilde diye düşünen kişi vaz geçer veya bu tip işlere kafası yatanlar girer. Ortalama zekadaki kişi atmasyon yaptığında çok sapma olmaz ama noktadan sonra 5 hane deseler iş kalsın ben kendime daha kolay bir iş bulayım derim. Matematik insana haddini bildiren güzel bir alan.

Bilgisayar sadece toplama ve çıkarma yapabilir özünde, çarpma ve bölme daha çok kaynak harcıyor ALU (Arithmetic Logic Unit) isminde ayrı çipler ile hızlandırıyor olabilirler. Facit makina ile çarpma ve kısmen bölme de yapılabiliyordu.

Kısa vadeli hafızası iyi kişiler kafadan çarpma ve bölme yapabiliyor. Tabi cep telefonları vs ileride insanın hafızasını da öldürürse çok şaşırmam. Sonra da hayal kurma gücü de azalabilir. İnsan Arapça'da unutmak ile aynı kökten geliyor diyorlar, insan nisyan ile maluldur şeklinde söz de var. Psikoloji de hafızanda neler kalmış onu yoklayıp sendeki sorunları veya sevinçleri vs ortaya çıkaran bir alan olabilir.

5. "Maşallah şuna bak..."
    Gündem olmuş.

Güzellik hem mantık hem de estetik alanının ilgilendiği ilginç bir alan. Güzellik geçici de olsa o sırada belki akıl gittiği için zaman unutulabiliyor.

https://twitter.com/vaziyetcomtr/sta...31133256523778

Bu sayfada da güzellik bir miktar açıklanmış, o alan da zengin olmaya çok müsait, aynaya bakıp da her şeyim tam diyebilen azdır.
    https://www.hakanbuzoglu.com/felsefe...ik-ve-guzellik

6. Güzel bir söz buldum. Bir arkadaşım ben Marlboro içmiyorum Camel içiyorum Marlboro bırakması zor bir sigara demişti. 35-40 yıl olmuştur. Bir ara Salem de içiyordu diye hatırladım. Bana da yak bir tane bir taneden bir şey olmaz diye başlatmıştı sonradan.

Öte yandan güzel alışkanlıklar edinmişsen onun da faydası vardır. Her şeyi düşünerek yapmak gerçekten çok zor, bazı şeyler ezber veya alışkanlık oluyor.

"Alışkanlığın zincirleri, kırılmayacak kadar ağırlaşana dek, hissedilmeyecek kadar hafiftir." Warren Buffett

İngilizce sanki daha anlaşılır olmuş.

"The chains of habit are too light to be felt until they're too heavy to be broken."

Bu da google çevirisi, oldukça başarılı gibi ama edebiyat işinden anlayanlar daha iyi değerlendirebilir.

"Alışkanlık zincirleri, kırılamayacak kadar ağır olana kadar hissedilemeyecek kadar hafiftir."
    Son düzenleme : ariston; 27-12-2020 saat: 07:47.

7. İngilizce Japonlara ve Türklere ters geliyormuş. İşin içine Japonlar da girince rahatladım. Youtube da videoda açıklamışlar, tabii İngizler için de Japonca karışık geliyormuş.

İngilizce kurallı bir dil, küçükten alışmayınca her seferinde kafanda tercüme yaparken iş karışıyor olabilir. Türkçe düşünmeyin İngilizce düşünün diyorlar, belki sayıları, soruları vs İngilizce düşünerek başlanabilir. Soru sormak genelde daha kolay cevaplar kafa karıştırıcı oluyor.

Aşağıdaki videoda açıklamışlar. Kısaca High Context Language olan Türkçe ve Japonca'da az sözcük ile çok şey anlatıyorsun, karşıdaki yanlış anlar ise kıvırma imkanı oluyor gibi. İngilizce'de kıvırma imkanı yokmuş Low Context Language olarak geçiyormuş.

Şarkı, türkü, şiir, sohbet vs için Türkçe uygun gibi. Geçen uçak düşmüştü kule ile anlaşamamışlar, İngilizce konuşmaları gerekiyormuş normalde ya da ben öyle anladım.

https://www.youtube.com/watch?v=llEJ2glDn0I
    Is it so difficult for the Japanese to learn English? #1 Language

Bu arada wikihow sitesi nasıl dua edilir, abdest alınır, nasıl ezan okunur vs onları açıklıyor. Karekök nasıl alınır diye bakarken denk geldi. Garip bir dönemdeyiz.
    https://www.wikihow.com.tr/Kategori:Felsefe-ve-Din
    Son düzenleme : ariston; 27-12-2020 saat: 08:09.

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Öncelikle Türkiyedeki sistemde canlı 230 milyar dolar filan yok.
    fed o kadar dolar basmamıştır zaten. bankacılık sistemi içinde türetilmiş paradır o rakam.
    ayrıca sistem içindeki para zaten merkezin ve bankaların elinde.
    Dolayısıyla bunun döviz sıkıntısına değil, tl kredi sıkıntısına yol açması sorunu vardır.
    Ama ülke döviz rezervleri yetersiz deniyor.
    bunun anlamı sistem dışından sistemin içine döviz girmeli.
    bunu da dışarıdan kredi olarak bulacaksınız.
    kamu döviz borcu arttı son zamanlarda.
    lakin bence yanlış yaparak içeriden döviz altın borçlandılar.
    bu yüzden nette değişen birşey olmadı.

Bir yanlış da tarım ve sanayi ürünlerinin dışarıdan temin edilmesi hikayesi.
    dolar düştükçe ucuz et yiyorsun ama ülkendeki hayvan miktarı azalıyor.
    ay çiçeğini, buğdayını samanını dışarıdan getirtiyorsun.
    peki tarımla uğraşan adam ne yapacak?
    şehre mi inecek.
    eniyi destek, tarımın dışarı ile rekabet edebilecek şekilde olmasıdır.
    gerekirse bunu enflasyon olarak finanse edeceksin.
    etmezsen, ne olduğunu görüyoruz.

hasılı kelam, hazine ihtiyacı olsun veya olmasın yurtdışından uzun vadeli borçanıp,
    merkez bankasına bunu satmalı.
    merkez de döviz alımı yaparak kurun düşmesine mani olmalı.
    hazinede tl , merkezde de döviz bolluğu oluşmalı.
    benim gördüğüm çıkış yolu bu.
    daha iyi fikirler de olabilir.
    Çıkış yolu belirli bir süre faizleri yüksek tutup gereksiz harcama ve krediyi kesmek bence.
    Bu süre zarfında reform denilen şeyler yapılmalı.
    Krediye tüm bireyler şirketler doydu. Alınan krediler de ne kadar verimli kullanıldı tartışılır. Vatandaş da şirketlerde gereksiz harcama yapmayacak. Tasarruf yapmayı öğrenecek.
    Ben yastık altında şuandaki Dth ın yarısı kadar nakit dolar ve altın olduğunu düşünüyorum ya da öyle söylüyorlar. İkisi de ithal sonuçta.
    Faizlerin artması TL sıkışıklığı da yaratır piyasada az döner, adam kredi de kullanmaz ise mecburen yastık altında dolarını çıkarır, dthnı bozar. İhracat yapılan malların girdisi yüzde 80 oranında ithal . Dolar artarsa zaten ihracat mallarında maliyet otomatik artar. Aslında ihracatçı rekabetçi kur diyerek kendi kendini dolar ile vuruyor haberi yok, çünkü ithal girdi kullandığı için ona üretim maliyeti yükseliyor.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 306/1001 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •