Originally Posted by
mühendisyatırımcı
Teknik analize inanmam demeyelim de teknik analizi pek bilmem ve kullanmam. Benim farklı bir sistemim var ve çok fazla hisse önerisinde bulunmuyor bana sadece ciddi çıkacak hisselerde önerilerde bulunuyor. Yani her hisssede ne olacağını bilemiyorum her çıkacak hisseyi de bulamıyorum ama bulduğum hisseler mutlaka yükseliyor. En büyük eksiğim yükselene karşı düşecek bir hedge hissesi bulmak burda çok zorlanıyorum çünkü sistemin düşüşler için çalışmıyor. Mesela bankalardan sadece garanı önerdi sistemim havayollarından sadece pgsus çelik sektöründen ereğliyi hiç al demedi ama krdmd deli gibi al diyordu şu ana kadar. Mesela mart ayından sonra U30 hisselerinden ziyade u100 hisselerinde al veriyordu u30 dan sadece sasa ve mgros al vermişti. bu son bakanın istifasından sonra beni viopa geçmeye itti çünkü u30 hisselerine kaydı al verdiği hisseler. Yani kaybettirmiyor bu güzel birşey %300 de kazandırmıyor ama %120 - %130 falan ekletmiştir benim portföye. Tabi çok yeniyim piyasada daha neler göreceğiz bakalım. Sonuç olarak teknik düşecek veya çıkacak ihtimalinden yüksek olanı bulmana yardımcı olurken benim sistemde yükselme ihtimali %70-80 olan hisseleri buluyorsun. Teknikle birleştirmeye çalışacağım bakalım neler çıkacak ortaya.
kadıraçlı piyasalarda iseniz diye demiştim. hisselerde temel analiz baz alınarakta değerlendirilebilir. teknik analiz bilmiyorum demeniz samimi bir cevap ama beceremeyipte fasa fiso diyenlerde var. he he teknik analiz uyduruk bir şey. siz devam edin fal açmaya
kızım sana diyorum gelinim sen anla
“İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers
Yer İmleri