Sayfa 331/1001 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Gerçekten bugünkü çivilerden kötüydü kadın zorlardı girmesi için, başka bir öğrencinin koluna sokarken kırılmıştı diye de hatırlıyorum, evet bakır veya alüminyum bir kapta kaynatıyorlardı. Yanlış yere yaptı adam felç oldu gibi şeyler de hatırlıyorum sanki.

Vurulurken başka tarafa bakın, o sırada başka şey düşünün diyorlar.

Hemşire arkadaşım iğne vuracaktı, soyun dedi, ben de tamamen mi dedim. Öyle bir hayalin varsa hiç hayal etme demişti.

eksisozluk'de yazmışlar boğa burcu erkeğinin hayali hemşiredir diye. Ben hemşire güzel ise direkt hanımfendi ben boğa burcuyum diyeyim.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. bahçeyle hayvanla uğraşmak güzel de bazen yoruyor insanı..yorduğu kadar da huzur veriyor ama..
    birkaç gündür baheçede ağaçları budama yapıyorum..yorgunluktan gece uyku tutmuyor..ama spor yapanlar bilir..alışınca vücut spor yapmayı nasıl istiyorsa , çalışmayı da öyle istiyor..belkide huzuru istiyor..
    Trabzonlu kimyacı prof. hocamız vardı.şivesinden dolayı söylediklerinin çoğunu anlamazdım..çocuklar ne yapın edin aklınıza sahip çıkın, en azından bir tane hobiniz olsun derdi..bize anlatırdı, köye annesinin yanına gittiğinde ineklere tavuklara nasıl baktığını huzur aldığını..

3. İlkokulda yangın kolu, kızılay kolu, temizlik kolu, ormancılık kolu, izci vs oluyordu.

Bir şekilde çocuğun kafası temizken hayatın gerçeklerinin verilmesinde fayda var. Kişilik testleri vs oluyor,kinetik kişileri hareketli işlere, aklını kullananları da ne tarafa yatkın ise o taraflara filan yönlendirilebilir. Dikkatimi çeken ABD filmlerinde çocuklar hep itfaiyeci olmaya yönlendirilir, kurtarıcı tarafında promosyon yapıyorlar.

Erkin Koray çocuğunu okula göndermemişti diye hatırlıyorum, bazı ebeveynler kendi yetiştirmek de isteyebilir ama sakat iş.

https://www.milliyet.com.tr/pembenar...okulda-5183494

...
    Babasının eğitim sistemine karşı olması nedeniyle okula gitmeyen Damla Koray, artık 20 yaşında bir genç kız. Ve okula gitmemesi, tonmaister eğitimi almak isteyince başına iş açtı, karşısına diploma sorunu çıktı. Şimdi liseyi dışarıdan bitirmek için uğraşıyor.

...

4. hocam bundan sonra da okulun işlevi değişecek gibi duruyor..belkide bazı okullar tamemen kapatılacak..mesela öğretmenlik yok olacak meslekler arasında gösteriliyor..

5. Ben çocuğu olan herkese dua ediyorum. Girişimde bulundum olmadı sonra da cesaret edemedim.

Batı'da da eğitim arttıkça çocuk sayısı azalıyor. Birisi evliydi ama çocukları yoktu ne saçma demiştim ama ben de sonradan olmayınca çok takmadım. Büyük sorumluluk.

Elle gözle veya vücut gücü ile yapılan işler çok azalıyor. Akıl ile yapılan işleri de yapay zeka kapıyor. Geçen yazmıştım youtube videosunun altına bir veli öğretmeni arkadaşları vs anlatamadı bu videoyu izledi anladı diye yazmış.

Ne zaman twitter'a girsem atama bekliyoruz diye bir tag oluyor, öğretmenler, zirat mühendisleri vs. hatta endüstri mühendisleri bile yazmış.

İngilizce'yi youtube'dan tekrar sıfırdan öğreneceğim ben de. İtalyanca da kolay gibi.

Değirmenin suyu nereden geliyor güzel bir soru.

Wikihow da kendi reçetesini vermiş.
    https://www.wikihow.com.tr/Nas%C4%B1l-Mutlu-Olunur
    Nasıl Mutlu Olunur?
    Son düzenleme : ariston; 28-12-2020 saat: 04:57.

6. Güzel İtalyanca bir şarkı.
    Görüldüğü gibi sevdiğimi kendime saklamıyor paylaşıyorum.

Birileri sevdiğini, kimse ile paylaşmamak sadece ben seveyim sevileyim diyor olabilir.
    (yok herkes kendini kurtarma telaşında dendi sanki)

https://www.youtube.com/watch?v=l2fsk5AISv4
    Tornero - I santo California

Bu arada yabancı dilde olduğu ve bir türlü ezberleyemediğim için bir türlü sıkılamıyorum, o da ilginç. Bazı Türkçe şarkıları ezberleyince sıkılma olabiliyor.
    Son düzenleme : ariston; 28-12-2020 saat: 06:07.

7. Bu haber hoşuma gitti güzel bi haber.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...acagiz-1801911

İngiltere Ticaret Bakanı: Türkiye'yle Salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacağız
    İngiltere Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve İngiltere'nin Salı günü bir serbest ticaret anlaşması imzalayacağını duyurdu. Bu, İngiltere'nin AB'yle vardığı ticaret anlaşmasının ardından imzalayacağı ilk ticaret anlaşması olacak. İki ülkenin imzalayacağı anlaşma, Ankara ve Londra arasındaki mevcut ticaret koşullarının devamını sağlayacak.

İngiltere Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve İngiltere'nin Salı günü bir serbest ticaret anlaşması imzalayacağını duyurdu. Bu, İngiltere'nin AB'yle vardığı ticaret anlaşmasının ardından imzalayacağı ilk ticaret anlaşması olacak.
    İki ülkenin imzalayacağı anlaşma, Ankara ve Londra arasındaki mevcut ticaret koşullarının devamını sağlayacak.
    Ancak, İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss, çok yakında iki ülke arasında özel bir anlaşma yapılmasından umutlu oludğnu söyledi.
    Truss yaptığı yazılı açıklamada, "Bu hafta, gümrüksüz ticaret düzenlemelerini imzalamayı bekliyoruz ve bu ticari ilişkimizi destekleyecek. İngiltere'de imalat, otomotiv ve çelik endüstrilerinde binlerce işe netlik sağlayacak" dedi.
    Truss ayrıca, "Şimdiyse İngiltere ve Türkiye arasında yakın gelecekte mahsus bir İngiltere-Türkiye ticaret anlaşması yapılması için Türkiye'yle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye de ekledi.
    BEŞİNCİ BÜYÜK TİCARET ANLAŞMASI
    Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacmi 2019'da 25 milyar 250 milyon dolara düzeyindeydi ve İngiltere, Türkiye'yle imzalanacak anlaşmanın, Japonya, Kanada, İsviçre ve Norveç 'in ardından beşinci büyük ticaret anlaşması olduğunu belirtti.
    İngiltere, AB'den çıkış için verilen bir yıllık geçiş sürecinin sona ereceği 1 Ocak'tan önce, şu ana dek 62 ülkeyle ticaret anlaşması yaptı.
    Londra, Ankara'nın AB'yle Gümrük Birliği Anlaşması bulunduğundan, Türkiye'yle geçen hafta AB'yle anlaşmaya varıl masından önce Türkiye'yle ticaret anlaşması yapamıyordu.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

8.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    hocam bundan sonra da okulun işlevi değişecek gibi duruyor..belkide bazı okullar tamemen kapatılacak..mesela öğretmenlik yok olacak meslekler arasında gösteriliyor..
    Cok yaniliyorsunuz.....Aynen benim gibi.

Bende daha oncede oyle dusunuyordum. Pandemiden dolayi egitim online sistemine gelince gercekleri yasadim. ilk ve orta ogretimlerde cocuk ve ergenlere online egitimde disiplin, sorumluluk ve motivasyon veremezsin.
    6.sinifta cocugum okuyor. Caliskan ve sorumlu bir ogrenciydi. Online egitim basladiktan sonra Tum cabalarima ragmen Online Derse katilma, ders takibi ve ev odevi yapimi konusunda orgun egitimin %50 cok altinda bir verim aliyoruz. Bende ugrasmaktan yoruldum bu sene. Ustelik bu kiz evlad.... erkek evlat daha zor......Bu sene cocuklarimiz tablet, laptop ve cep telefon bagimlisi oldular......

Buyuk sehir ve apartman hayatindan uzak Mustakil ev ve mahalle ortami bir yetde yasadigimiz icin kuzenleri ile fazla bulusup oynamaninda biraz etkisi var tabi.

Ama en uygun sart ve ortamda bile ilk ve orta dereceli egitimde online egitim ile orgun egitimden aldigin egitim kalitesinin ancak %50 kadar bir sonuc alabiliyorsunuz.

Yetiskinlere yonelik egitimlerde veya universitelerde online egitimden epey daha yuksek bir verim alabilirsin. Cunku yetiskinler sorumluluk konusunda elbette cocuklardan daha yuksek bir duyarlilikla hareket ediyorlar.

Tabi cocuklardan yetiskinler gibi sorumluluk almalarini beklemekte olmaz. Bu onlara zulum yapmak gibi olur.

Sayfa 331/1001 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •