Sayfa 295/996 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kanada'da mesela, en zor soru, Kanada'da is deneyiminiz var mi, sorusudur.

Eczaci bir hanim, eczanede oturamaz, surekli ayakta olacak.Musteri olsun olmasin.

Bir de bizim hanim eczacilara bakin, hic ayakta goremezsiniz, surekli kalfalar, o da musteri varsa ayaktadir.

Hicbir isyerinde oturtmaz adami Kanada.

Ingilicesi aksanli olan ofis isi bulamaz, bedenen calisacak.

Ancak sonucta, onlar insan haklari sampiyonu bizimki okusada maraba.

Ingiltere'de supermarkette calisan kisi, kasada bile oturarak calisir, hatta cogu zaman nerdeyse yatarak.
    Eczanelerin mesai saatlerine bakarsanız eczacılarda oldukça zor şartlarda çalışıyorlar. İyi kazanıyorlar mı eskiden daha iyi kazanıyorlardı. Ama rahat çalıştıklarını söyleyemem. Haftada 6 gün 9-19

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Faik Baş Türkiye Bayrağı
    @faikbas
    @justice20222022
    ve
    @onediocom
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    1000 tl kiram var 108 tl elektrik 26 tl su 170 tl doğal gaz 3 günde 1 ekmek aylık 45 tl ortalama mutfak 780 tl sigara yok alkol yok şükür. Toplam 2130 tl yapıyor. 2 kişilik bir aileyiz bize yetiyor. Harcamayi bilen herkese yeter.

gördüğünüz gibi iki kişilik aileye 2130 tl yeterliymiş.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
    2008 de emekli oldugumda 875 lira maaş baglamışlardı asgari ücret ozaman 630 liraydı yani 1.40 asgari ücret maaş alıyormuşum şuanki maaşım 2 800 liradır, demem o ki emekli memurları çok iyi zig,,,ler, oy veren sevgili emekli memur kardeşlerimin kulaklarnı çınlatır yanaklarından öperim , tabii o maaşla 15 küçük altın falan alabiliyorduk, şimdi belki daha çok alabiliyoruzdur

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ortada bir yangın var.Asgari ücret zaten açlık sınırı altında bir gelir sağlıyor.Maalesef insani olarak bu maaşları desteklesem de öngörü olarak ne olacak derseniz,benim aklıma göre eskiden bir ara rusyanın düştüğü duruma,bir zamanlar çinin çalışma koşullarına doğru gidiyoruz.Bir kaç yıl sonra 150 dolara falan insanlar çalışacak bir ay geçinmeye çalışacak ,gidişat böyle gözüküyor.Hükümet para basmak zorunda,veya büyük dış borç bulacak ımf den falan,malum ımf de hiç sekmez bir ülkeye gelmeden sıkı bir devaulasyonu ön şart olarak ister.
    Ortalıkta yangın varda hiç kimsenin önlem aldığı yok. Şimdi istisnalar kaideyi bozmaz o nedenle genelleme yapmak istemiyorum.

Bizde 10 yıl önce kahvaltı salonu kültürü yoktu, hafta sonu avm kültürü yoktu. Araç alırken mtvsine, sigorta, kasko masrafına bakılırdı. 5 yıldızlı otelde tatil yoktu. Bir kahveye yemek parası ödenmezdi. Özel okul çılgınlığı yoktu. Yani bu söylediklerim kalburüstü kesim değil bildiğiniz çift maaşlı beyaz yaka aktivitesi oldu.

Şimdi bunlar beyaz yakanın hakkı mı hakkı, mavi yakanın hakkı mı hakkı. Peki tüm bunlar ne ile finanse ediliyor. Paranın kaynağı ne olacak ?
    Rakamlar bakarsanız yangın var. Sokaklara bakarsanız yok.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Faik Baş Türkiye Bayrağı
    @faikbas
    @justice20222022
    ve
    @onediocom
    1000 tl kiram var 108 tl elektrik 26 tl su 170 tl doğal gaz 3 günde 1 ekmek aylık 45 tl ortalama mutfak 780 tl sigara yok alkol yok şükür. Toplam 2130 tl yapıyor. 2 kişilik bir aileyiz bize yetiyor. Harcamayi bilen herkese yeter.

26 lira su 170 lira doğalgaz az geldi evde kuyu mu var ?

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ortalıkta yangın varda hiç kimsenin önlem aldığı yok. Şimdi istisnalar kaideyi bozmaz o nedenle genelleme yapmak istemiyorum.

Bizde 10 yıl önce kahvaltı salonu kültürü yoktu, hafta sonu avm kültürü yoktu. Araç alırken mtvsine, sigorta, kasko masrafına bakılırdı. 5 yıldızlı otelde tatil yoktu. Bir kahveye yemek parası ödenmezdi. Özel okul çılgınlığı yoktu. Yani bu söylediklerim kalburüstü kesim değil bildiğiniz çift maaşlı beyaz yaka aktivitesi oldu.

Şimdi bunlar beyaz yakanın hakkı mı hakkı, mavi yakanın hakkı mı hakkı. Peki tüm bunlar ne ile finanse ediliyor. Paranın kaynağı ne olacak ?
    Rakamlar bakarsanız yangın var. Sokaklara bakarsanız yok.

Var var sn egeli,ben yakın çevremde bile hissediyorum.Baya baya beyaz yaka üstü geliri olan yakınlarım bile her 6 ayda bir bir lükslerinden feragat ediyorlar.O dediğiniz aktivitelerin giderek sayısı azalacak,bir müddet sonra bir kısmı yapılamayacak hale gelecek.Matematik ortada,misal çocuğu özel okula yollamak mı ayda dört beş kez dışarda yemek mi hangisi önce feda edilir gibi.

Alıntı Originally Posted by aytek3501 Yazıyı Oku
    sen ne ayaksın yahu? Yanar döner yazma ?
    Ne yanar döner söyle bakalım. Çelişenler neler ?

O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Faik Baş Türkiye Bayrağı
    @faikbas
    @justice20222022
    ve
    @onediocom

Buna yazılacak çok şey varda edebim izin vermez. Ne tipler var ya.

Sayfa 295/996 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •