Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7430 madde; 1 - 8 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. dr. tesekkurler fıkırlerınız için... fakat 8. maddede belırttıgınız vıop ayağını biraz acarmısınız lutfen yada daha absıt acıklarmısınız..vıop ta kısa pozısyonlar var yaklasık 1 mılyon dıye algıladım onların satılması gerek dıye bır cumlenız var kısa pozısyon kontratları kapanması ıcın aksıne alım yapılması gerekmıyormu..keza cumlenın devamıda anlasılmıyor rıca etsem basıtce tekrar ızah edermısınız anlasılır celıskısız olması ıcın

2. GUBRF - Gübre Fabrikaları

Alıntı Originally Posted by Majesteleri. Yazıyı Oku
    dr. tesekkurler fıkırlerınız için... fakat 8. maddede belırttıgınız vıop ayağını biraz acarmısınız lutfen yada daha absıt acıklarmısınız..vıop ta kısa pozısyonlar var yaklasık 1 mılyon dıye algıladım onların satılması gerek dıye bır cumlenız var kısa pozısyon kontratları kapanması ıcın aksıne alım yapılması gerekmıyormu..keza cumlenın devamıda anlasılmıyor rıca etsem basıtce tekrar ızah edermısınız anlasılır celıskısız olması ıcın
    Dediğiniz gibi o kısım çok karışık zaten Bist30larda TSKB de olduğu gibi ön göremediğimiz kısım orası. O kısmın akd ve takasları daha gizli olduğu için hesabı daha zor.

O maddede söylemek istediğim, mevcut durumda viop üzerinde 100 kontrat açık işlem olduğunu var sayalım bunlar 100 alış ve karşılığında 100 satış. Vade sonu geldiğinde buradaki Satış kontratları fiziki teslimat ile borçlandıkları hisseyi yerine koyacak yani onlarda açıkcı onların vadesi belli olduğundan diğer açığa satışlar gibi parası olsa bile açığa satış pozisyonu devam ettiremezler bu ay kontrat kapanırken kaç adet satış kontratı varsa ya piyasadan o hisseyi temin etmek zorunda ya da karşısındaki alış kontratını almak zorunda. Konu biraz karışık ama TSKB özelinde bu şekilde hisselerin satılmış olduğunu biliyorum. GUBRE de de kasımdaki temerrüt alımı büyük ihtimalle bu şekilde olmuş.

Kendimden örnek verecek olursam ben dün Ocak vade fiyatı teoriğe iyice yaklaştığı sırada hisse karşılığı kontratı vioptan sattım. Normalde piyasada o hisse çıkmadı gözüküyor.

Daha önce de dediğim gibi viop konusunda fikirlerime %100 doğrudur diyemem; bu konuda yanlışım var ise ya da eklenmesi gereken bir durum var ise düzeltene/ekleyene şimdiden teşekkür ederim.

Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.

Alıntı Originally Posted by Majesteleri. Yazıyı Oku
    dr. tesekkurler fıkırlerınız için... fakat 8. maddede belırttıgınız vıop ayağını biraz acarmısınız lutfen yada daha absıt acıklarmısınız..vıop ta kısa pozısyonlar var yaklasık 1 mılyon dıye algıladım onların satılması gerek dıye bır cumlenız var kısa pozısyon kontratları kapanması ıcın aksıne alım yapılması gerekmıyormu..keza cumlenın devamıda anlasılmıyor rıca etsem basıtce tekrar ızah edermısınız anlasılır celıskısız olması ıcın
    Para yok ve para gelmesi 3 yil...bu surede yaklasik 3 milyar para yatirim icin bedava kim verir...devlet 3 yil odemesiz verirse bilemem....arti yeralti var...bu uretim kapasitesini etklieyecek...yillik normal sartlarda 6.5 ton cikarabilir yeralti da oldugu icin bu 4 tonu gecmez...4 tonun 2 tonu masrafa 2 ton yillik net altin olur...2 ton altin tek sirket mi sirketler mi alacak zaman gosterecek...gubretas maden sirketi yeni kuruldu yeralti madenciligi yapamaz parasi olsada...bu isler o kadar kolay degil...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •