Originally Posted by
Egeli
Viop konusunu daha öncesinde konuşuldu ama haydar acunun sözleride aklımın bir yerinde soru işareti olarak duruyor. Adam diyorki rahat uyuyacaksın.
Eğer elindeki hisseye güveniyorsan hedge gerek yok o değerini bulur. Viop bu noktada sadece fazla hisse almanı sağlayacak nakiti sağlar ama ya yanlış noktada açtıysan zarar yazarsın.
Burada kritik noktaya geliyoruz hepsi hisseye doğru değeri biçmekle ve günlük gelişmelerden ziyade ilgili şirketi ilgilendiren haberlerle bu değeri aşağı veya yukarı itmekle ilgili. İşte bunu ben beceremiyorum. Becerene saygı duyuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla, hacun şu viop işini nasıl beceremedi hala anlamıyorum. Bence trade adamın ruhuna ters. Viop ise, temelde trade bakış açısı gerektiriyor...hedge denemesinde, yıl boyu short pozisyonu taşımış galiba, hedge pozisyonu orta vade al sinyali geldiğinde kapatılmalı. Bunu yapmamış galiba.
Son yıllarda all long portföyler iyi gitti(bunda 3-5-10 kat artan hisselerin etkisi büyük). Yani şu göz ardi ediliyor, endeks primi çok sıra dışı olmasa da, hisselerin getirileri çok farklılaştı. Parekende gitti, havacılık yerinde saydı. Bankalar durdu, bazı sanayi hisseleri uçtu mesela.
Şunu demeye çalışıyorum, biraz iyi bir portföy yöneticisinin rahatlıkla endeks getirisini ikiye katlayacak bir ortam oluştu, bu da hep böyle devam etmeyecek...aman dikkat diyeyim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri