...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...
Sayın illim, yanlış hesap yapıyorsunuz desem bana kizarmisiniz. Şirketin 2.18 değeri ne demek biliyormysunuz..size söyle açıklayayım hiç zarar kar olmasa şirketin net sermayesi 543 milyon olsa defter değeri 1.00 tl yapar. 2020 üç ayliklarda öz kaynaklar 329 milyon gözüküyor. Yani şirketin defter değeri 0.60 kuruş hesaplanır. Ytd
HERKES KENDİ GELECEĞİNİN MİMARIDIR.
hayır ustad 543m. sermaye nin ana ortaklik ozkaynaklara bölümuyle PD orani cikiyor yani
piyasa fiyat degeri suan 620m. / defter degeri 218m. = pd 2.84
bunlarin sanirim spk dan ihtar almama nedeni ana ortaklik ozkaynaklari ile özkaynak verisi arasindaki fark. Bir katakullisi var elbet bu nu ayarlamislar bir sekilde mevzuata gore sanirim. Yoksa sadece ana ortaklik ozkaynak verisi baz alinsa spk ihtar cekerdi muhtemelen...
ustelik ben 2.18 demedim 218milyon dedim ana ortaklik ozkaynak...yanlis gordunuz sanirim.
ustelik
Öz kaynak demek Şirketin, zarardan arınmış, diğer iştirak şirketleri ile birlikte değeri demek. Özkaynak÷543 =60.58 şirketin defter değeri budur. Piyasa degeride serbes piyasada alınıp satıldığı değerdir. Spk iki sene önce ıeyho uyardı defter değerin 0.33 altına düştü düzelt göz altına alırım diye. Rıza şirket değerlendirmesi yaptı 0.34 kuruş çıkardı, geçen sene 44 kuruştu şimdi 60 gurus civarı. Şirket 2.18 olsa 543 milyon sermayeli şirket simdi kağıt piyasa fiyatı 5.00 üzerinde hareket ederdi .ytd
pd 620m. / dd 218m. = PD 2.84 ;)
ha bu arada bir cok tahtada ozkaynaklar verisi ile ana ortaklik ozkaynaklar verisi ayni ! fakat ieyho da bu veriler arasinda fark mevcut...dikkatten kacmasin...
Yer İmleri