sepet kur 50 haftalık ortalamaya %5 falan kalmış.
daha sonra yatay kons. süreci ve tekrar yukarı.
stopaj indirimlerinin bitmesi ve ilk faiz indirimi ile tarihler örtüşür sanırım.
biden bize çiçek göndermezse tabi o arada.
"Dul kadının oğulları" masonların sifatidir..
Aynen ben de bu şekilde hatırlıyorum.
Eskiden nasıl tarif etmeli, sağlam (?), kaliteli bilgi paylaşımı, samimi yorumlar yapılırdı. Tabi bunu akademik ve oldukça kuralcı bir şekilde yapmak da bir seçenek ama, bence en eğlenceli tarafı, işi eğlenceli yapan, üsluptu. Bu da bir tür forum kişiliği yaratarak, bir üslup geliştirerek mümkün oluyordu, mesela Sn Moruk'un üslubu gibi, sözüm meclisten dışarı, en kullanışlı örnek o gibi geldi.
Ben twitter'a giremiyorum, 2-3 kez denedim olmuyor. Bir kere kısa yazamıyorum. Kısa yazmak uğruna, kelime ve cümleleri kısaltmak bana uymuyor, bende mesela her 'yerine' kullanılabilen kelime aynı anlamda değil, aynı etkiye sahip değil. Öte yandan grup çok geniş, neredeyse tüm dünya, kümelenmeler var ve bunların bireysel ideolojik toplu davranma eğilimleri var, çok da tarif edemedim, sentetik bir şeyler var. Tabi farklı farklı kullanım yöntemleri de var, bahsettiğim anlamda, ağırlıklı olarak tek taraflı bilgi paylaşanlar da var. Biraz daha uğraşayım tarif etmek için; mesela bir kişinin tüm tweetlerini incelediğinizde, çok keskin bir kişilik tanımına ulaşıyorsunuz. Çünkü yapı/yazılım kurgu sizi ona zorluyor, iyi de hayat bu kadar net mi, insanlar bu kadar kararlı, net, açık ve basit mi? Çekincelerin, ihtimallerin, kararsızlıkların, göz yummaların/tahammül etmelerin, hiç yeri yok mu? Gibi..
Yani, kaliteli bilgi paylaşımına, samimiyete, dürüstlüğe sağlam kalemlere hasret kaldık. Muhtemelen memleketin son 15 yılında bunlardan çok taviz verilmesinin de etkisi var. Bir de tabi Z kuşağı...
Teknik analiz yapmayı bilmiyor, daha doğru dürüst çizgi çekmekten aciz, indikatörleri/osilatörleri/HO ları kullanmayı bilmiyor, ama yüzlerce takipçisi var, binlerce kişiyle youtube'da canlı yayın yapıyor, her dediğinin tersi çıkmış, her defasında bilememiş, hatta her defasında mal çakmış, ama müteakip yayın daha da popüler olmuş. Bu ne anlama geliyor diye bakıyorum, bakıyorum, vallahi çözemiyorum. Z kuşağı çok farklı. Sn JonDowes Robinhood tipi yatırımcı dediğinde kafamda bir şeyler canlanmaya başladı sadece o kadar.
Bence, hala forumlar gerekli. Bu konsept çok darbe aldı ama, diğeri bunun yerini dolduramaz.
Bir pazar sabahı, kıllanma hikayeleri dinlediniz.
-------------------------------------------
Dul kadın parolasını bilmeyen mi kaldı hala yahu, Kurtlar Vadisi sağolsun![]()
Bitcoin 35000 dolar..
Gözümün önünde müşterim 5 coin aldı 7500 den tanesi.. dalga geçmiştim bi de adamla, olmayan parayı aldın diye..
Yer İmleri