Sayfa 58/153 İlkİlk ... 848565758596068108 ... SonSon
Arama sonucu : 1217 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Görüş açısı..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Görüş açısı ..: 07.06.2017.. Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik..

Endekste sıkışma olduğunu düşünüyorum... naçizane..

Hassasiyet yükseldi.. Yakın zamanda bir yöne sert kırılma beklenebilir... ( Örneği dün ve geçen cuma yaşandı.)
    Bu gün 1.300 puan civarında bir volalite ve günün en yükseğinden en düşüğüne kadar sert kırılma görüldü.

Kesikli kırmızı çizgiyi takip etmeye devam ediyoruz..

Kesikli kırmızı çizginin aşağı kesilmesi tedirginlik seviyesini yükseltecektir..

Yarın bütün dünyanın dikkatle izleyeceği ve finans piyasalarının dikkatle izleyeceği bir gün.. Herkesin tabiri ile "super perşembe".

Yazacak çok şey var da.. Bu kadar yeter.. diye düşünüyorum..

Gene... diye düşünüyorum..naçizane..

2. Bana göre bu gün oluşan BIST teki bu düşüşün ve TL nin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin en önemlinedeni Katar için tezkerenin apar topar Meclise getirilmesi ve kabul edilmesi oldu. Aslında Katara 3000 asker gönderilmesi zaten daha önce gündemdeydi. Ama bu son Katar aleyhine yaşanan gelişmeler sonrası hızlı bir şekilde bu kararın alınması yerli ve yabancı yatırımcı gözünde bizim taraf olduğumuz ve tarafımızı belli ettiğimiz algısına neden oldu. Dolayısıyla bu sıcak bölgede denge unsuru (Ara bulucu) olmamız gerekirken birden taraf durumuna düşer olduk. THYAO topiğinde dün bundan bahsetmiştim ve en çok korktuğumda buydu. Çünkü bu krizden fayda sağlamak istiyorsak her iki tarafa eşit mesafede ve bununla birlikte arabulucu pozisyonunda olmamız gerekirdi. Taraf değil.

Sayın Delikan topiğiniz daha çok teknik analiz içeriyor. Ancak ben piyasaları etkileyen sıcak gündem konusunda paylaşım yaptım. Umarım sakıncası yoktur.
    Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarım ile yatırım kararı almanız halinde zarar edebilirsiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Stock trader Yazıyı Oku

Sayın Delikan topiğiniz daha çok teknik analiz içeriyor. Ancak ben piyasaları etkileyen sıcak gündem konusunda paylaşım yaptım. Umarım sakıncası yoktur.
    Sakıncası yok tabi ki..

Fakat.. Biz (ben) çizgilere göre yorum yaparım.. (Yapacak olsam, geopolitik yorum da yapabilirim, siyasi yorum da yapabilirim.. Ama (T/a ile birlikte) yapmam.. Çünkü T/a'de "olanlar ve olacaklar grafiğin içindedir." prensibi vardır.

Örneğin, geçen Cuma oluşan gap için, karşılığı olacaktır mealinde bir yazı yazdım.. Pazartesi günü karşılığı görüldü.. Sebebi CalPERS açıklaması oldu.. Yani Kaliforniya eyalet meclisinin kararı..

Dün bir yorum yaptım.. Yine sert kırılma beklediğimi yazdım.. Kırıldı.. Sebebi, Katar'a asker gönderme konusu idi.. (öyle söyleniyor piyasada)..

Vel hasılı kelam.. Ne Cuma gününde Kaliforniya meclisinin karar alacağını biliyordum, ne de dün, Katar'a asker göndermeyi onaylayacağımızı bugün..

Ben özetle; "Hassasiyet yükseldi.." diyorum..

En ufak çıtırtı sert karşılık görüyor endekste.. Bu da hassasiyetin göstergesidir..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Yani...

Teknik Analizci sadece grafiklerden anlar, başka şeyle ilgilenmez dememek lazım..

Biz (ben) de gündemi takip ederim, kendimce siyasi, ekonomik, geopolitik, kitle psikolojisi vb. analizlerini yaparım.. Temel analiz yaparım.. Bir şirketin yeniden değerlemeye girecek özkaynağı var mı yok mu araştırırım...

Hatta dünya piyasalarındaki gıda ve emtia fiyatlarını bile takip ederim.. BIST'te işlem gören şirketlerle bağlantısını kurmaya çalışırım..

Gibi.. gibi..

Ama burada (hisse.net'te) T/a yönümü ağırlıklı olarak gösteriyorum..

Bana göre de, T/a bütün analizlerin en üst noktasıdır..

Bir kahvehanedeki kişilerin %80'i geopolitik analiz yapabilir, %100'ü siyasi analiz yapabilir...

Ama T/a yapan bir kişi yoktur...

Varsa da, adres sormak için girmiş, girmişken de bir çay içeyim demiştir..

"Kahve kalabalıksa çay tazedir, liman kalabalıksa balık vardır."

5. Selamlar.
    Yeni fak ettim grubunuzu,bilgi ve tecrube dolu bir yer izlenimi verdi bende.En bastan basladim okumaya,hem okuyor hem.de bilgi tazeliyorum,kisa zamanda son sayfada sohbetinize dahil olurum saniyorum.saygilarimla.

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    yazdıklarım yatıırm tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by trsenatese Yazıyı Oku
    Selamlar.
    Yeni fak ettim grubunuzu,bilgi ve tecrube dolu bir yer izlenimi verdi bende.
    Her zaman bekleriz sn trsenatese.

İşte öyle.. Aklımıza estikçe bir şeyler yazıyoruz.. Biraz daha interaktif olabilirsek daha güzel paylaşımlar çıkacak..

Saygılar..

7.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Her zaman bekleriz sn trsenatese.

İşte öyle.. Aklımıza estikçe bir şeyler yazıyoruz.. Biraz daha interaktif olabilirsek daha güzel paylaşımlar çıkacak..

Saygılar..
    Topiğiniz çok güzel ve kaliteli. Paylaşımlar gerçekten başarılı. Geçen gün grafikte oluşan boşluk dikkatimi çekmişti...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Ama sonuçta tekniği çizen de paradır, bu unutulmamalı.
    Hayır efendim..

Tekniği çizen para değildir..

Tekniği çizen arz-talep dengesi (veya dengesizliği) dir.

Sayfa 58/153 İlkİlk ... 848565758596068108 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •