Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Ben de IIH,OPİ ve UPH almaya başladım, son zamanlarda realtifleri tkf,tcd ve mac'dan iyi gözüküyor gibi. Fon büyüklükleri 13-50 milyon arası. Bakalım ne zamana kadar devam edecek bu görece başarı. Yani büyüklerdeyken içim rahattı ama bu küçüklerden biraz tedirginlik duymuyor değilim.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Başarısız kurumlar kötü ve başarısız fonlar yönetmekle kalmıyor, kendi fonları için iyi fonlara da musallat oluyorlar. Gerçekten çok sinirim bozuluyor, huzur vermiyorlar.
1 milyarın üstünde yerli hisse fonların piyasa medyanını geçmesi çok mümkün değil bence. Zaten neredeyse 6 yıl olmuştu benim için, artık başka sulara açılırız.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
TKF fon yöneticisi, fonun payları dolduğunda, alıma kapatılabileceğini söylemişti. Ancak, fon doluluk oranlarını birkaç gün önce incelediğimde %130’a ulaştığını gördüm. Bu durumda bana ilginç geliyor. Belki bir miktar aşabilir, ancak üst sınıra dikkat etmeksizin istenildiği kadar alıma izin veriliyorsa, fon doluluk oranının ne anlamı var?
Son günlerdeki getirileri ile TCD nin artık temkinli davranış içine girdiğini düşünüyorum. Çünkü portföy büyüklüğü üç katından fazla oldu. Bundan sonra sert yükseliş ve düşüşler olacağını sanmıyorum. Aksi halde yakın zamanda olduğu gibi portföy hızla erir ve bu da portföy yöneticileri için gelir kaybı demek olacsğı için böyle bir durumla karşılaşmak istemezler diye düşünüyorm.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Yer İmleri