Sayfa 630/1024 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    4000 de bosta kaliyor.
    Miktara gore degisir HISIM abim.
    X miktar paramiz var ise,
    (4K/X)×14.50×0.85=Net faizimiz
    olarak hesaplaniyormus.
    Syg,
    Artı(gecelik veya günlük diye tabir edilen hesaplarda) 1 günlük valor kaybı...
    Daha önce detaylı,karşılaştırmalı yazmışdım topige....

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    4000 de bosta kaliyor.
    Miktara gore degisir HISIM abim.
    X miktar paramiz var ise,
    (4K/X)×14.50×0.85=Net faizimiz
    olarak hesaplaniyormus.
    Syg,
    Formül yanlış gibi:
    (X-4K)/X*14.5*0.85=Net Faiz olmalı.
    Sevgiler dudu amca.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3. kgf kredileri 190 milyara yakınsadı sınıra dogru geldikce oranlar yerinde saymaya basladı..ayın 19 undan itiaren bilanco hareketleriyle ufak kıpırdamalar baslar haralde..asıl ise bayram ertesi oynar...aysonu jeopolitik riske ve dolar kuruna birdaha bakılır...diyelimki 15 yakalandı turkiye ve dunyada jeopolitik risk bugunkunden fazla olmaz diyorsanız 3 ay baglanır net 3.15 civarı getiri verir 100 k ya 3150 tl..yok risk bugunkunden fazla olur diyorsanız bugunku kurdan dolar alırsınız eylul sonu 3.68-70 gibi olursa tl ile getiri esitlenmis olur...ben dolar alıpta dolarcılar gibi kafayi cizdiremem sabah aksam kur cıktımı indimi 24 saat onu dusunemem uzun riskde almam diyorsanız 32 gun tl den devam edersiniz ...ya da pozisyonunuz neyse onu korursunuz secenek cok ..herkes risk anlayısına gore bi sekil verir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Formül yanlış gibi:
    Sevgiler dudu amca.
    Tskler Julia Teyze..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Arkadaşlar mrb . eski forumda nadir de olsa heralde 5-6 mesajım vardı.Büyük ihtimal çoğu kişi hatırlamaz , hatta ne kadar paranız olursa , geleceğinizi güvende hissedersiniz " diye bir şeyler sormuştum . Buraya daha yeni üye oldum , hatta yanlışlıkla kemalkonyadan olarak üye olurken e-mailimi yanlış girişim ,sonuna 1 ekleyerek tekrar üye oldum dün . Uzunca süredir sadece izliyorum yazılanları , bir şeyler yazmak yerine. Çoğu kişi 15 üzeri oran yok yazmış , psikolojik olarak insanları yönlendirme midir sadece dalga geçme midir, yoksa gerçekten öyle oran mı verilmiyor bilemiyorum artık . Kimisi de kurbanlık seçer gibi mevduatta pazarlık olmaz demiş. 15 üzeri oran bal gibi var , hatta 16ya yakın oranlar var mayıs sonu itibariyle hem mevduatta hem de swaplı mevduatta hele çok nüyük meblalarda da 16 üstü çok rahat. Pazarlık da öyle bir var ki hem de 1 milyon tl nin altına dahi , kurbanlık pazarlığı yanında devede kulak kalır. Öyle polemiğe falan girme gibi bir derdim yok , sadece demek istediğim örnek veriyorum; burganın hoşgeldini şuymuş gibi deyip geçmeyin , niye kendinizi hoşgeldinlerle sınırlıyorsunuz? ... Pazarlık edin , paranızın kıymetli oldugunu hissettirin , küçük farkla dahi banka değiştireceğinizi , bunun prensibiniz olduğunu karşınızdakinin kafasına çaka çaka hissettirin.Yıllardır ne hoşgeldinler görüyorum ve o hoşgeldinlerin üzerine +%0,75 ler ; hatta +%1 ler . Bırakın size verilen oran size özel hoşgeldin olsun, küçük bankalar da dahil zaten düşükle bağladıkları meblağları biliyorlar ve bunlara ilave olarak da yerine göre çok çok yüksek oran veriyorlar , ortalama maliyetlerine ve para ihtiyaçlarına göre. Çoğu zaman aynı bankanın hatta aynı gün daha fazla parası olana karşımda otururken çok daha düşük oran verdiğine dahi şahit oluyorum çayımı yudumlarken .Lütfen kıymetinizi bilin , ne ortalıkda yönlendirme yapmaya çalışanlara , ne de bankalara ezdirmeyin kendinizi. Miktar , oran ve banka ismi paylaşımını eski forumda 1 kez yapmıştım ve herkesin aldığı oranları görüp de abarttığımı düşünenler olur diyerek ve o dönem bir de sağlık sorunum olduğundan bir şey paylaşmıyordum. Kendinizi sadece forumdaki oranlarla , başkalarının dediği oranlarla ve hoşgeldin beş gittinlerle sınırlamayın . Sadece bunu yazmak için üye oldum .Herkese iyi günler dilerim.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Formül yanlış gibi:
    Sevgiler dudu amca.
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tskler Julia Teyze..

Syg,
    Burada ufak bir düzeltme katsayısı eklemekte fayda görüyorum

(X-5K)/X*14.5*0.85=Net Faiz.

zira 4K ile hesaplanan faiz getirisi 104.000 TL yatırdığınız zaman geçerli. Banka'nın pazarlamacıları ne yazık ki faiz oranını da yatırılan para miktarına endeksledikleri için, pratikte 104.000TL yatırdığınızda bir sonraki gün limiti aştığınız için faizin ciddi anlamda düştüğünü görürsünüz.

Eğer 1 ay ben mevduat gibi bu parayı ellemeyeceğim diyorsanız minimum 1kTL marj ile yatırmalısınız.Yani kabaca faiz getiriniz:

(X-5K)/X*14.5*0.85 gibi efektif bir değere yakınsar. Kazara bir de buradan harcama yaparsanız efektif faiziniz şaşırtıcı derecede daha da düşer.

Rodeo'nun matematikçileri ve istatistikçileri iyi çalışıyor. Pratikte çok fazla kişinin %14.5 faizi görüp 30-40kTL yatırıp aslında %12-13 arası bir faiz aldığını tahmin ediyorum. Hatta 10 bin TL yatırıp %7-8 faiz alanlar dahi vardır..........
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by Selecta Yazıyı Oku
    Burgan yeni para 150k TL'ye 14.75 verdi.
    Burgan en yüksek 14.75 sanırım değil mi? Hiü, eft ücreti var mi. Bir de eft sınırını sorunsuzca yükseltebiliyor muyuz

Galaxy S8 cihazımdan gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Empyrium Yazıyı Oku
    Burgan en yüksek 14.75 sanırım değil mi? Hiü, eft ücreti var mi. Bir de eft sınırını sorunsuzca yükseltebiliyor muyuz

Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
    Pazarlıksız bunu verdiler. Ben Burgan'da EFT ve HİÜ ödemedim hiç, masrafsızlık konusunda problemle de karşılaşmadım.

Sayfa 630/1024 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •