kgf kredileri 190 milyara yakınsadı sınıra dogru geldikce oranlar yerinde saymaya basladı..ayın 19 undan itiaren bilanco hareketleriyle ufak kıpırdamalar baslar haralde..asıl ise bayram ertesi oynar...aysonu jeopolitik riske ve dolar kuruna birdaha bakılır...diyelimki 15 yakalandı turkiye ve dunyada jeopolitik risk bugunkunden fazla olmaz diyorsanız 3 ay baglanır net 3.15 civarı getiri verir 100 k ya 3150 tl..yok risk bugunkunden fazla olur diyorsanız bugunku kurdan dolar alırsınız eylul sonu 3.68-70 gibi olursa tl ile getiri esitlenmis olur...ben dolar alıpta dolarcılar gibi kafayi cizdiremem sabah aksam kur cıktımı indimi 24 saat onu dusunemem uzun riskde almam diyorsanız 32 gun tl den devam edersiniz ...ya da pozisyonunuz neyse onu korursunuz secenek cok ..herkes risk anlayısına gore bi sekil verir.
Arkadaşlar mrb . eski forumda nadir de olsa heralde 5-6 mesajım vardı.Büyük ihtimal çoğu kişi hatırlamaz , hatta ne kadar paranız olursa , geleceğinizi güvende hissedersiniz " diye bir şeyler sormuştum . Buraya daha yeni üye oldum , hatta yanlışlıkla kemalkonyadan olarak üye olurken e-mailimi yanlış girişim ,sonuna 1 ekleyerek tekrar üye oldum dün . Uzunca süredir sadece izliyorum yazılanları , bir şeyler yazmak yerine. Çoğu kişi 15 üzeri oran yok yazmış , psikolojik olarak insanları yönlendirme midir sadece dalga geçme midir, yoksa gerçekten öyle oran mı verilmiyor bilemiyorum artık . Kimisi de kurbanlık seçer gibi mevduatta pazarlık olmaz demiş. 15 üzeri oran bal gibi var , hatta 16ya yakın oranlar var mayıs sonu itibariyle hem mevduatta hem de swaplı mevduatta hele çok nüyük meblalarda da 16 üstü çok rahat. Pazarlık da öyle bir var ki hem de 1 milyon tl nin altına dahi , kurbanlık pazarlığı yanında devede kulak kalır. Öyle polemiğe falan girme gibi bir derdim yok , sadece demek istediğim örnek veriyorum; burganın hoşgeldini şuymuş gibi deyip geçmeyin , niye kendinizi hoşgeldinlerle sınırlıyorsunuz? ... Pazarlık edin , paranızın kıymetli oldugunu hissettirin , küçük farkla dahi banka değiştireceğinizi , bunun prensibiniz olduğunu karşınızdakinin kafasına çaka çaka hissettirin.Yıllardır ne hoşgeldinler görüyorum ve o hoşgeldinlerin üzerine +%0,75 ler ; hatta +%1 ler . Bırakın size verilen oran size özel hoşgeldin olsun, küçük bankalar da dahil zaten düşükle bağladıkları meblağları biliyorlar ve bunlara ilave olarak da yerine göre çok çok yüksek oran veriyorlar , ortalama maliyetlerine ve para ihtiyaçlarına göre. Çoğu zaman aynı bankanın hatta aynı gün daha fazla parası olana karşımda otururken çok daha düşük oran verdiğine dahi şahit oluyorum çayımı yudumlarken .Lütfen kıymetinizi bilin , ne ortalıkda yönlendirme yapmaya çalışanlara , ne de bankalara ezdirmeyin kendinizi. Miktar , oran ve banka ismi paylaşımını eski forumda 1 kez yapmıştım ve herkesin aldığı oranları görüp de abarttığımı düşünenler olur diyerek ve o dönem bir de sağlık sorunum olduğundan bir şey paylaşmıyordum. Kendinizi sadece forumdaki oranlarla , başkalarının dediği oranlarla ve hoşgeldin beş gittinlerle sınırlamayın . Sadece bunu yazmak için üye oldum .Herkese iyi günler dilerim.
Burada ufak bir düzeltme katsayısı eklemekte fayda görüyorum
(X-5K)/X*14.5*0.85=Net Faiz.
zira 4K ile hesaplanan faiz getirisi 104.000 TL yatırdığınız zaman geçerli. Banka'nın pazarlamacıları ne yazık ki faiz oranını da yatırılan para miktarına endeksledikleri için, pratikte 104.000TL yatırdığınızda bir sonraki gün limiti aştığınız için faizin ciddi anlamda düştüğünü görürsünüz.
Eğer 1 ay ben mevduat gibi bu parayı ellemeyeceğim diyorsanız minimum 1kTL marj ile yatırmalısınız.Yani kabaca faiz getiriniz:
(X-5K)/X*14.5*0.85 gibi efektif bir değere yakınsar. Kazara bir de buradan harcama yaparsanız efektif faiziniz şaşırtıcı derecede daha da düşer.
Rodeo'nun matematikçileri ve istatistikçileri iyi çalışıyor. Pratikte çok fazla kişinin %14.5 faizi görüp 30-40kTL yatırıp aslında %12-13 arası bir faiz aldığını tahmin ediyorum. Hatta 10 bin TL yatırıp %7-8 faiz alanlar dahi vardır..........
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri