Sayfa 812/1001 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,489 - 6,496 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Cevap veren herkese tesekkur ederim özellikle yabancı takası kafamı çok kurcalıyor halk yatırımın int şubesinden 2019 Aralık ayına kadar bist 30 hisselerinin yabanci takasının haftalık yayınlandığı arşiv var bir çok şirketin yabanci takası 1 yil önceye göre geride ama buna rağmen endeks haftalık tl bazlı grafikte dik açılı bi yükseliş var bakalım sonu nereye varacak. Saygılar

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest

2. [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
     Alıntı Originally Posted by bummer Yazıyı Oku
    Ben endeks 800 lerdeyken 160 bin olacak dediğimde, Ankaraya atom bombası dahi düşse borsa düşmez yükselecek dediğimde çok fazla linç edilmiştim bazı boş beleşler tarafından. Endeksin geldiği yer ortada. hatta 1 yıl içerisinde düşen topu topu 10-15 kağıt ya var ya yok.

Geldiğimiz bu fiyat ise artık pahalıdır. O zaman borsa 50 bin olacak diyenler şimdi dolar bazında ucuz, hala çok gidecek yer var demeye başladılar.

Borsaya dolar bazında bakıp zirve 5 cent diyor isen o zaman borsadaki toplam kar rakamlarına da dolar bazlı bakacaksın cahil
    kardeş.

Borsaya dolar bazlı nasıl bakılır anlatayım;
    Borsa 5 cent iken Borsadaki Tüm şirketlerin Toplam Karı 5 Milyar $ farz edelim.
    Borsa daki şirketlerin karının toplamı şuan 2 milyar dolar ediyorsa; Senin o 5 centlik zirven şuan 2 centtir. Yabancının hala satmasının sebebide budur. Yani şirketlerin TL bazında karlarını artırmaları sizi kandırmasın.

Yani endekse dolar bazlı bakıyorsan tüm birimleri dolara çevirip karlar dolar bazında nerelere düşmüş ona bakacaksın. pd/dd ye f/k ye dolar olarak bakacaksın. Bak bakalım dolar bazında endeks dipte mi zirvedemi?

Benim için artık 1,5 yıllık pörtföyü boşaltma zamanıdır.. Peyder pey satıp çıkma zamanıdır.

Çünkü artık 3 maçı bir araya getiremeyen. matematik bilmeyen herkes borsaya doldu.
    Reis seçim ittifakı kelimesini kullandı. Artık bura o 5 centlik zirvenin aslında aynısıdır.

Arif olan anladı. Saygılarla....
    SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Çoğu borsa da durum bu...
    Sadece biz de değil bu durum..
    Emergency market takip..
    Ne yani tesla giderken çin mi ortak oluyor vs ..
    Böyle de bakmak lazım..
    Şu an Ülkeler içinde bir furya var
     Alıntı Originally Posted by BME Fund Yazıyı Oku
    Cevap veren herkese tesekkur ederim özellikle yabancı takası kafamı çok kurcalıyor halk yatırımın int şubesinden 2019 Aralık ayına kadar bist 30 hisselerinin yabanci takasının haftalık yayınlandığı arşiv var bir çok şirketin yabanci takası 1 yil önceye göre geride ama buna rağmen endeks haftalık tl bazlı grafikte dik açılı bi yükseliş var bakalım sonu nereye varacak. Saygılar

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Bitcoin öyle borsa kafası ile izlenecek işlenecek bir durum değil..
    Haklısınız o iş başka..
    He millet te sokağa atacak parası vardı o yüzden 1 birimi bu kadar uçtu..
    Kimine göre fazla kimine göre az ..
    Ama şu vardır bilişim teknoloji ve yazılımda temel veriler için farklı düşünmek gerekli..
    Bakınız peak games..
    Sorsan okey taşı olmadan okey oynatan firmayi 200 milyon yatırım ile 1 milyar dolara sattı...
    Eee fk şişmiş pddd değeri uçuk diye bu tarz yorumlar yapılamaz..
    Bitcoin arkasında kim var bunu bilmeden abaya estirmek yanlış..
    Mesela Facebook vs vs..
    O yüzden bazı şeyleri bilmek gerekli..
     Alıntı Originally Posted by kadirz_m Yazıyı Oku
    hocam burada herkese bir şey izah etmek durumunda değiliz, merkeziyetçi olmadığını cümle alem biliyor.. isteyen bunu kabullenir istemeyen kabullenmez. kimlerin ya da nelerin buralara yatırım yaptığını görmek için google'dan gerekli aramaları yapabilirsiniz.

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
    Bitcoin=lale soğanı
    Bildiğimiz dünya düzeni değişmedikçe uzun vadede btc'nin hayatta kalma şansı yok. Ama blockchain teknolojisi yaygınlaşacak ve dünya devletlerindeki kurumlar ve özel sektör şirketleri tarafından kullanılacaktır. Btc'ye yatirim yapanlar için en mantıklısı kârlarını realize etmek olur bence. Tabii gene de herkes kendi yatirim kararını verir. Ben yatirim tavsiyesi veremem kimseye.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

6. Bitcoin=lale soğanı=dow=BIST100=bovespa=tesla=apple=amazon=gubr f/covid+aşı=?
    Bunun sonucunu bilirsen herşeye balon ya da ucuz diyebiliriz hocam
     Alıntı Originally Posted by goksen Yazıyı Oku
    Bitcoin=lale soğanı
    Bildiğimiz dünya düzeni değişmedikçe uzun vadede btc'nin hayatta kalma şansı yok. Ama blockchain teknolojisi yaygınlaşacak ve dünya devletlerindeki kurumlar ve özel sektör şirketleri tarafından kullanılacaktır. Btc'ye yatirim yapanlar için en mantıklısı kârlarını realize etmek olur bence. Tabii gene de herkes kendi yatirim kararını verir. Ben yatirim tavsiyesi veremem kimseye.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    ben bir konuyu anlatmanizi istemedim sadece hukuksal dayanagi nedir diye sormustum sn. kadirz_m

ben uzunca bir suredir bu konu uzerine calisiyorum detaylara hakim oldugumu ifade edebilirim.

ama su konuyu bir netlestirmek lazim ? para sadece bir para olarak ekonomik meta midir ? para teknik olarak sanal bir mubadele aracidir, yatirim yapilabilmesi icin bazi teknik desteklere sahip olmalidir. Ornegin usd'nin degerli olmasini saglayan sartlara bakilabilir, ekonomik araclarla desteklenmeyen her enstruman sanaldir.

bugun bitcoin bu tarz bir destegi saglamadan havada kalan bir uygulamadir. Facebook bu benim destegimde bir para ve benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse ya da Aramco sozcusu bu para birimi benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse belki bir anlam ifade edebilir.

merkeziyetci olmayan bir para birimj ifadesi kulaga hos geliyor ama ne bir ekonomik ne de bir hukuksal altyapiya sahip degil ?

ben ozel paraya karsi degilim hatta en sıkı destekcilerinden biriyim ama altyapisi olmayan bir para birimi hikayesi cok havada kaliyor.

teoriler boslukta kurulamaz. ama burada kurulmus.

ozel sektor de devlet gibi para basabilmeli, parada rekabetci yaklasimlar kesinlikle desteklenmeli ! ben mesela koc'un ekonomik faaliyetleri cercevesi de cikaracagi koccoin'e guvenirim dolara tercih ederim. ama bitcoine guvenmem herseyi sanal dedigim gibi
     Alıntı Originally Posted by kadirz_m Yazıyı Oku
    hocam burada herkese bir şey izah etmek durumunda değiliz, merkeziyetçi olmadığını cümle alem biliyor.. isteyen bunu kabullenir istemeyen kabullenmez. kimlerin ya da nelerin buralara yatırım yaptığını görmek için google'dan gerekli aramaları yapabilirsiniz.
    yatırım tavsiyesi değildir

8. Taşınamayan ya da taşınması zor olan bir enstrüman a farklı bir birimde ki enstrüman kullanarak maliyetsiz bir birim duzeltme ile taşınabilmesi ....
    Asıl dayanağı herhangi bir dayanağı olmaması değil mi..
    Güzelliği bu değil mi..
    Olmayan bir şeymiş gibi davranmak bunda hukuksal dayanak aramak..
    Zaten bunun en önemli özelliği hukuksuz olması ve heryerde geçmesi herşeye dönebilmesi değil midir..
     Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    ben bir konuyu anlatmanizi istemedim sadece hukuksal dayanagi nedir diye sormustum sn. kadirz_m

ben uzunca bir suredir bu konu uzerine calisiyorum detaylara hakim oldugumu ifade edebilirim.

ama su konuyu bir netlestirmek lazim ? para sadece bir para olarak ekonomik meta midir ? para teknik olarak sanal bir mubadele aracidir, yatirim yapilabilmesi icin bazi teknik desteklere sahip olmalidir. Ornegin usd'nin degerli olmasini saglayan sartlara bakilabilir, ekonomik araclarla desteklenmeyen her enstruman sanaldir.

bugun bitcoin bu tarz bir destegi saglamadan havada kalan bir uygulamadir. Facebook bu benim destegimde bir para ve benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse ya da Aramco sozcusu bu para birimi benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse belki bir anlam ifade edebilir.

merkeziyetci olmayan bir para birimj ifadesi kulaga hos geliyor ama ne bir ekonomik ne de bir hukuksal altyapiya sahip degil ?

ben ozel paraya karsi degilim hatta en sıkı destekcilerinden biriyim ama altyapisi olmayan bir para birimi hikayesi cok havada kaliyor.

teoriler boslukta kurulamaz. ama burada kurulmus.

ozel sektor de devlet gibi para basabilmeli, parada rekabetci yaklasimlar kesinlikle desteklenmeli ! ben mesela koc'un ekonomik faaliyetleri cercevesi de cikaracagi koccoin'e guvenirim dolara tercih ederim. ama bitcoine guvenmem herseyi sanal dedigim gibi

yatırım tavsiyesi değildir

Sayfa 812/1001 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •