Dolar bazında X30 ile kadim hisselerden GARAN, TUPRS, KRDMD aynı grafiğe koyunca GARAN ve X30 un daha sıkı korelasyona sahip olduğunu, KRDMD'nin önceki zirvesine dolar bazında yaklaştığını görüyorum.
KRDMD'de Genel müdür değişti, bir çok yatırımını tamamladı, Filyos Limanı yakında biter. Fiyatlara yansımış olabilir.
TUPRS'da kamu, askeriye ve havalimanı akaryakıt alımlarının ihale ile yapılması etki etmiş de olabilir
Bankaların varlıkları ekonominin kırılgan olması ve enflasyon ile değer kaybetmiş olabilir, banka hisselerinin durumu 2013'den bu yana yansıdı ama geri dönüşü henüz bence görmedik ekonomide.
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Şirketlerin toptan el değiştirme fiyatlarına bakmak lazım. Bazen çok ucuza gidiyor, bazen yüksek oluyor.
Yeniden kurma maliyeti, pazar payı, imtiyazları, karlılığı, dalgalanmalara karşı direnci, tedarik ve dağıtım zincirleri bağlantısı, sektördeki rekabet, fiyatlama ve vergi yapısı, ileriye dönük şirket planları, ana ortakların güvenililirliği, yönetim kalitesi, presitiji vs bir sürü konu var. Bunun yanında borçlanma kapasitesi ve net varlığına da bakmak lazım. Ülkeye ilgi ve vatandaşın alım gücü, yatrım tercihi ve dış talep de genel değerleri etkileyebiliyor.
Yurt dışında faizler düşük, nüfus büyümesi de sınırlı. Gayrimenkul, tahvil vs getirileri düşükken hisselere şirketler karlı değilken bile ileride karı artar diye para akabiliyor.
Bulgaristan borsasına bakayım dedim, Avrupa Birliği'ne girilecek diye endeks sanırım artmış, 2008'den sonra düşmüş yataya girmiş. Borsasında ilgi çekici firma göremedim, zamanında bir demir çelik şirketi 1 dolara özelleşmişti ama yatırım olmayınca belki eskidi, borsada göremedim. Bulgar Levası EUR'ya sabitlenmiş sonra çok büyük yatırım çekememiş muhtemelen.
![]()
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Hocam lafım size değil..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4h dahil.ve üstüne emare vermeyen düşüş düşüş değildir dedik mi demedik mi..
Boğa tuzağı olduğunu düşünen 2 kişiyiz..hem de örnekli..
Ölü kedi sıçraması diyen 1 kişiyiz..
Vakti zamanında olayı sogutacak yataya saracak dediğimde Ocak öyle geçmez diyende çoktu.. bakınız bu hareketler üst periyotlarla incelendiğinde kabak gibi yataylık ve testere..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugun degisik formul uyguladilar olusan durum ayi tuzagi gibi oldu sonradan evrilir bogaz tuzagina donermi cok zor gozukuyor aldiklarini vermesi lazim buda pek gorulmus bir sey degil...bugun olanlardan sonra el nasil gidecek short acmaya
Yer İmleri