Benim kafa karışık ama tahtakalenin kafa daha da karışık gibi... Ben ne zaman 7,25 lerden dolar alabileceğim ? Yoksa rüyamda göreceğim....
https://twitter.com/TahtakaIe
Dışarıda büyük bir kırılım bekleniyor, şayet dolar şortları yeterince büyük bir pasta oluşturursa hepsini patlatıp, DXY yi artık kaldırabilirler, tersi olursa, bir daha salacaklar, 88.xx lere, borsalar tekrar nefeslenecek yani son yardımlarla...sonra kaldıracaklar sert. US10Y ye ABD hazinesi müdahale etti, ama 1.08-1.09 da tutundu, hala bekliyor, yıkılmıyor, hala kalkabilir. Kalkarsa DXY kalkar. Altın son kalkışla tuzağını da yaptı, daha alt banda inmeli bu senaryoya uyumlu, halihazırda DXY ile ters koroleasyonda. Bakır fiyatları da hala yukarıya gitmeye istekli, dünya bakır stokları kritik seviyelerde alarm veriyor, ama 2008 değerlerine hem stokta hem fiyatta hala marj var, yani 88.xx senaryosuna cevazı var bu anlamda..
-ABD hazinesinin müdahaleleri takip edilmeli,
-Biden' ın piyasalarla ilgili vereceği ilk sinyal takip edilmeli,
İçeride ise; yabancı kaynaklar, carry trade için giren paraya destek atıyorlar, daha düşük kurdan dolara dönebilme marjı açmaya çalışıyorlar. Pozisyonları olmasa parayla o raporları yazdıramazsınız. MB ise muhtemelen, mantıken öyle olması gerek, ama tersi de olabilir, yine carry trade için giren paraya çıkış fırsatı vermemek için daha da aşağıya salmıyor, hem bir şekilde dolar topluyor, bir nevi hem onu(gireni) hapsediyor, hem de olursa bundan başka girmek isteyen carry trade maksatlı sermaye hala bunu bir fırsat olarak sunuyor, daha da düşerse o kurdan TL ye dönüp, faize yatırıp, sonra daha da düşük kurdan çıkma fırsatı neredeyse hiç kalmayacak çünkü..
Bence iç dinamikler hikaye, dış dinamiklerin yanında. DXY eğer kalkarsa, geçmiş olsun, tüm gelişmekte olan piyasalara..
Hatta çevirmemek de lazım, kaptırabiliriz çünkü. DXY extra emare vermiyor, tam iki senaryonun arasında duruyor, yani ya dip yaptıktan sonraki ilk itkisini çizdi, ya da bir tür genişleyen yassı yaptı düzeltmeyi bitirdi bir tık daha düşecek..
Hıdır, budur, saygılar..
Hadi buyur. Bi koltuğa otur nefeslen (:
Telefonu açmıyosunuz zaten
ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Blinken: Bir NATO müttefiki olarak Türkiye’nin S400 füze savunma sistemi alması kabul edilemez
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri