Arama sonucu : 8026 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XXX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Gençler,
    Bu "düşüş, dönüş, yabancı çıkışı" diye yazanlar var ya,
    bunlar bir kontrat-hisse işlem yapmayanlar.
    İşkembeden sallayan, "haklı çıktım" demek için hindi gibi kabaranlar.
    Vadeli neredeyse artı kapatmış, bunlar haftasonu gene algı kasıyor.
    Dün en karanlık saatte yazdım, çil yavrusu gibi dağıldılar.
    Bunlar 1220de de aynı bunları yazıyorlardı.
    Uyanık olun!
    Fiyattan başka herşey yalan.
    Fiyatı çalışın, ister temel ister teknik, mümkünse ikisi birden.
    Bunlara kulak asmayın. Ama okuyun ki, sentiment denilen algı oyunlarını da bilesiniz.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

ne algısı yaw.. algı yukarı yönlü yapılıyor.. ben son yıllarda piyasa nötr (market neutral) işlem yapıyorum..düşecek de çıkacak da demem.. yazılarım burada belli..ama son haftalarda sürekli long algısı yapılıyor orası kesin.. ama beni ilgilendirmez.. her iki yönden de para kazanmak mümkün. volatil olsun, 30 hisse farklı şekillerde hareket etsin yeter..

diğer yandan "bunlar" ifadesi "akape" için kullanıldığında daha şık oluyor.. o geleneğe sarılmak lazım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ne algısı yaw.. algı yukarı yönlü yapılıyor.. ben son yıllarda piyasa nötr (market neutral) işlem yapıyorum..düşecek de çıkacak da demem.. yazılarım burada belli..ama son haftalarda sürekli long algısı yapılıyor orası kesin.. ama beni ilgilendirmez.. her iki yönden de para kazanmak mümkün. volatil olsun, 30 hisse farklı şekillerde hareket etsin yeter..

diğer yandan "bunlar" ifadesi "akape" için kullanıldığında daha şık oluyor.. o geleneğe sarılmak lazım..
    hatta herhangi bir yöne algı yapılması (başkaları tarafından) benim açımdan mükemmel zira piyasa nötr poz açıyorum ama volatiliteye ihtiyaç duyuyor.. ve algı kasmanın arttığı zamanların volatiliteye neden olma ihtimali yüksek..o nedenle long algısı kasanlar (ve hatta short algısı kasanlar) her durumda volatiliteye hizmet eder..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

AKP borsayı 500-600bine taşımaya anlaşmışsa,
    burada "ekonomi ne kadar kötü, iktidar ne kadar yanlış, yükselişin temeli yok" demek anlamsızdır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by fuzzy_logic Yazıyı Oku
    AKP borsayı 500-600bine taşımaya anlaşmışsa,
    burada "ekonomi ne kadar kötü, iktidar ne kadar yanlış, yükselişin temeli yok" demek anlamsızdır.
    anlamsız denilemez.. gerçek buysa (yani ekonomi kötü, berbat yönetiliyor vb) bunu söylemekte ne sakınca olaiblir?..realiteler ve piyasa pozları farklı konular..

daha doğru bakış söyle olur: badem force ve iktidar taşımayı kafaya koymuş olabilirler, "şahlanan ekonomi = yukselen borsa" algısı ile hareket ediyor olabilirler.. akıllı kişi bu realiteyi görür ama aşağı yönlü ani ve yıkıcı gelişecek riskleri gözzardı etmez.. zira her çıkışın bir şekilde inişi olacaktır.. bazen kriz boyutlarında bazen yavru kriz boyutlarında, ama her halükarda kaldıraçlı piyasada yıkıcı (ve bazıları için kazançlı) sonuçlarıyla..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •