Gümüş seçmelerinin amacı hareketi küresele yaymak. Ben de gruptayım. Eğlenceli.
Ama bana da boş hareket geliyor. Yine de mesajı verdiler. Haklarını teslim etmek lazım.
Gümüş seçmelerinin amacı hareketi küresele yaymak. Ben de gruptayım. Eğlenceli.
Ama bana da boş hareket geliyor. Yine de mesajı verdiler. Haklarını teslim etmek lazım.
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
senin anlamadığın mevzu şu: sen altında gümüşte oyalanırken ben sürekli getiri arayışındayım..
dün 2 garan ile 1 kchol alabiliyorken ama bugün bir piyasa anomalisi nedeniyle herkes garan alıyor diye fiyatı arttığı için (80 milyar dolarlık alım) 1 garan ile 3 kchol alabiliyorsam ben hemen garan'ı satarım kchol alırım.. kchol burada örnek..enstrümanları "değiştirilebilir " kabul ediyorum zira küçükk bir küme belirledim değerli ve sahip olmak isteyeceğim hisseler bunlar..
getiri ve getirinin hızı önemli.. 1 yılda %20 kazanmaktansa her ay %4 kazanmayı tercih ederim.. ve gayet mümkün..divide and conquer..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
hadi hayırlı olsun...dün gıda fiyatlarını düşürmezseniz çok ağır cezalarla karşılaşırsınız diyordu...bugün deprem vergisi olarak bilinen özel iletişim vergisine zam gelmiş...pardon fiyat güncellemesi diyecektik değil mi? %7,5 tan %10 a...
yeni güne yeni bir zamla uyandık...
https://odatv4.com/turkiye-sokaga-ci...-30012137.html
Geçen hafta yaptığım ilk 5 kurum bazında para giriş çikiş durumu
Bu hafta da para çıkışı devam etti
özellikle cuma günü çok sert çikiş oldu
Burada şu tespiti yapalım
Çarşamba günü bizim borsa haftalik bazda en çok düştüğü gün
fakat para çikişi değil girişi olmuş
ertesi günü yanı perşembe panık satışlarla başladık ve ciddi toparlanma oldu
ve para çikişi az oldu
cuma günü düşük başladık toparlanma eğilimi oldu
fakat kapanışta sert aşağı düştük
yanı adamlar aslında çarşamba yükselişini satış için yapmışlar
cuma günü mallar son zamanların en yüksek tutarında ky ye verilmiş
Bu rakamlar aynı zamanda MB rakamları ile de uyumlu oldu
MB bu hafta Perşembe günü bir önceki hafta için 117 milyon usd yabancılar hisse sattı dedi
ilk 5 kurumda 450 milyon ekside idi
Bu hafta daha sert satış oldu
haftaya perşembe yabancılar ne yaptı bakacağız
Özetle
Bu veri düşüş sertleşerek devaam edecek der
![]()
Valide hanım 5 sene önce özel bir bankaya promosyon da almak için emekli maaşını geçirdi. O sırada kredi kartı da çıkartmışlar.
Asla kart aidatı alınmayacak dendi. Son ekstrede kart aidatı kesmişler. 225 TL. Emekli maaşının yüzde onu kadar.
Valide bankayı aradı cevap şu; başka bankaya da geçseniz onlar da alacak.
Durum vahim.
Peki...
Bundan ekonomi yönetiminin haberi yok mu?
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Sayın discretus bu gamestop oyununda Reuters haberine göre dünyanın en büyüğü olan blackrock 2,4 milyar USD kazanmış olabilir...
Herkes reddit te küçük yatırımcı ne örgütlendi be demeye devam etsin..
Gümüş hikayesi de elinde en çok mal olan kurumun mal çıkması için hikayenin devamı olabilir
Yer İmleri