Sayfa 757/1004 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 6,049 - 6,056 arası.

Konu: Viop - XXX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    yahu JP Morgan nasıl dize gelecek? adamlar dünyanın en büyük gümüş pozu taşıyıcısı...elinde kaç milyon ons gümüş var...fiyatı artarsa dize mi gelir yoksa bayram mı eder?

Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Jp morganı dize getiremezler mi sizce? Getirirlerse gümüş fiyatları 50ye 100 e katlarsa ekonomilere yansıması sizce nasıl olur

2. Uzun zamandır süper zenginlerle yoksul kesimin arasındaki uçurumun
    arttığından bahsediliyordu hatta Abd de zenginlerin varlıklarının bir
    kısmını dağıtması falan konuşuluyordu.Bu gamestop olayı da buna
    istinaden mi bilmem.Yoksa hadi bir hedge fonu hallettiler diğerleri de
    yarın bizim başımıza da gelir diye yardım etmezler mi.Yoksa basından
    tutunda yönetimlere kadar herşey adamların ellerinde
    bunları öyle ya da böyle alt ederlerdi diye düşünüyorum.Koskoca
    fonların bu akım karşısında çaresiz kalmış gibi durmaları da ilginç
    ya müsade ediyorlar düşündükleri başka şeyler var piyasaya yeni
    müşteriler çekmek için ya da sular çekildiğinde karıncalar da balıkları yer mi oldu.
    Son düzenleme : Nexus; 30-01-2021 saat: 13:30.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    yahu JP Morgan nasıl dize gelecek? adamlar dünyanın en büyük gümüş pozu taşıyıcısı...elinde kaç milyon ons gümüş var...fiyatı artarsa dize mi gelir yoksa bayram mı eder?
    Siz jp morganın o kadar gümüşe sahip olduğuna mı inanıyosunuz? Yoksa gümüşte açık pozisyon taşıdığına inanan tarafta mı? İlk gruptaysanız zaten satın alacak gümüş bulamayacaklardır.. Ama jp morganın bahsedilen rakamlar kadar açık pozu varsa bu grubun geçen hafta yatırım fonlarını 70. 9 milyar dolar zarara uğrattığını hatırlatmak isterim

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hiç bir banka emekli maaşından aidat kesemez sözleşme yaparken aidatsız kart veriyorlar normal maaş hesaplarındaki sistem emekli maaaşlarındada geçerli geçen iş bankası kredi kartıma aynı rakamı tahakkuk ettirmiş. maaş hesabım yok ya paramı geri verin ya kartı kapatın dedim
    bana önce şu kadarlık sigorta yapalım dedi hayır ya param ya kartı kapatın dedim
    size bilmem ne kadarlık mil yükleyelim dediler ya param ya kart dedim
    size o kadarlık maxipuan yükleyelim dediler hayır ya paramı geri verin ya kartı kapatın dedim
    o zaman kartınızı kapatıyoruz dediler
    tamam lan kapatın dedim
    telefonu kapattım 5 dakika sonra müşteri hizmetleri aradı kartınızı kapatma taleinizi aldık kartınızı nedne kapatıyorsunuz dediler
    bende ya paramı verin ya kartı kapatın dedim bana saçma sapan bir sürü teklif sundular reddettim dedim
    puan olarak yüklesek ne fark ederki hem iptal ederseniz 225 tl nizde yanacak dediler
    bende siz iptal edin ben 225 tl kaybederim ama siz benim kartı iptal ettiniz mi neler kaybedeceğinize iyice baktınız mı dedim
    yatırımhesaplarım vadeli hesaplarım hepsi orada kredili hesaplarımıda kullanıyorum
    ayrıca aylık ortalama kredi kartı harcamama bi baktınız mı ben sizin en yüksek harcama yapan %1 lik diliminizde olduğuma eminim ama her sene salakça bana kredi akrtı ücreti tahakkuk ettirip her sene aynı muhaeti döndürüyorsunuz. neden oraya bu müşteriden kart ücreti alınmayacaktır şerhi düşmüyorsunuz sisteme dedim.
    böyle bir uygulamamız yok her sene tahakkuk ettirmek zorundayız dedi
    sonuçta kart ücretini direk akrtıma iade etti.
    5 milyon kart olsa iş ankasında bunun %5 ii itiraz etmese
    250.000*225 yaklaşıl 56 milyon para eder %10 olsa 110 milyon eder
    yap kredinin kredi kart sayısı 30 milyon diye biliyorum
    %10 u itiraz etmese 200 tl alsa 600 milyon para eder
    taş atıpta kollarımı yorulacak
    itiraz etmeyen salaklardan s.ke s..e alacak o parayı
    Başkan biz de aynı taktiği uygulamayı düşünüyoruz. Emekli maaşlarını çekmek yatırım hesaplarını kapatmak. Eş dost çıkarız bankanızdan diyeceğim. Valide hanım yaş almış tabi kolay lokma sandılar. Aslında değildir de müşteri hizmetlerinden gelen cevap resmen biledi beni. Tüm bankalar karar almış bu sene herkesten aidat keseceklermiş. 10 milyon emekli olsa kestikleti haracı tahayyül edebiliyor musunuz?

Aynı soruyu sorup duruyorum bankaların bu tutumununun ekonomi yönetiminin haberi yok mudur?
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Alıntı Originally Posted by Dolares Yazıyı Oku
    Başkan biz de aynı taktiği uygulamayı düşünüyoruz. Emekli maaşlarını çekmek yatırım hesaplarını kapatmak. Eş dost çıkarız bankanızdan diyeceğim. Valide hanım yaş almış tabi kolay lokma sandılar. Aslında değildir de müşteri hizmetlerinden gelen cevap resmen biledi beni. Tüm bankalar karar almış bu sene herkesten aidat keseceklermiş. 10 milyon emekli olsa kestikleti haracı tahayyül edebiliyor musunuz?

Aynı soruyu sorup duruyorum bankaların bu tutumununun ekonomi yönetiminin haberi yok mudur?

hayır kesemezler siz maaşı taşırken yaptığınız sözleşme var aksini yapamazlar
    ama ben birazda sizi eleştireyim
    250- 300 tl fazla promosyon veriyor diye niye maaşı taşıyorsunzu ki ziraat asla ve asla ücret almıyor 10 larca yıldır. her türlü internet sistemi var kart sistemi var eve maaş bile getiriyor hastalık ve aşırı yaşlılık halinde az bişey fazla promosyon için niye taşıyonuz ki iş 800 tl veriyorsa ziraatte 500 tl veriyordur promosyonu
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hayır kesemezler siz maaşı taşırken yaptığınız sözleşme var aksini yapamazlar
    ama ben birazda sizi eleştireyim
    250- 300 tl fazla promosyon veriyor diye niye maaşı taşıyorsunzu ki ziraat asla ve asla ücret almıyor 10 larca yıldır. her türlü internet sistemi var kart sistemi var eve maaş bile getiriyor hastalık ve aşırı yaşlılık halinde az bişey fazla promosyon için niye taşıyonuz ki iş 800 tl veriyorsa ziraatte 500 tl veriyordur promosyonu
    Eleştirmekte haklısınız. İş kartları, hesapları, yatırım hesapları bir nevi işbankasını özelde yerli görmemiz de etkili oldu. Biraz da acil durumlar için aynı bankada olalım istedik. Promosyon furyası da döndü. Ama ne olursa olsun asla havale eft hesap kart aidatı alınmayacak dendi. Mesele 225 lira aidat meselesi değil zaten. Yoluncak kaz yerine konmak. Onlar da biliyor aman ne uğraşacağım diyen yüzde elli çıksa diye hesap etmişlerdir.

Maddi durumu hiç olmayan belki emekli maaşı giderine yetişemeyenler ne yapacak? Kış ayında doğalgaz faturası gibi... her krizde fatura hep garibana çıkıyor.
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    vade sonunda FİZİKİ teslimata zorlayıp iflas ettirmek,planları varmış..
    Nasıl olur bilmiyorum..

PETROLDE/WTI -37,63 USD/Varil işlem görmüştü.. tersi olmuştu ..(20/4/2020 sanırım)

8.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Siz jp morganın o kadar gümüşe sahip olduğuna mı inanıyosunuz? Yoksa gümüşte açık pozisyon taşıdığına inanan tarafta mı? İlk gruptaysanız zaten satın alacak gümüş bulamayacaklardır.. Ama jp morganın bahsedilen rakamlar kadar açık pozu varsa bu grubun geçen hafta yatırım fonlarını 70. 9 milyar dolar zarara uğrattığını hatırlatmak isterim
    youtubeda bir videoda izlemiştim .. baktım bulamadım orda altın için ifade edilen şey şuydu..... altın çıkarma maliyetine göre çok ucuz nedeni....... merkez bankaları ve büyük bankaların altınları .. kiraya vermeleri ile gelir elde etmeleri....

kiraya alan ismi aklıma gelmedi firmalar bozdurup parayı kullanmaları..... ve merkez bankalarına ve büyük bankalara yıllık fiyat farkını verip tekrar kiralamaları ile ilgiydi...

yazıyı görünce aklıma geldi.... ortada fiziki 100 ton altın varsa piyasada 10 bin ton altın işlem görüyor....gümüş içinde aynı şey geçerli ....... fiziki talep olayı gerçekleşirse .... umulmadık fiyatlar ortaya çıkacaktır... gaza geldim hafta içi biraz gümüş alayım..

vadelide tl üzerinden gümüş alabiliyormuyuz... ?

Sayfa 757/1004 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •