Sayfa 760/1004 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 6,073 - 6,080 arası.

Konu: Viop - XXX

1. Eğer jp morganın bahsedildiği gibi 25 milyar dolar gümüş açık pozisyonu varsa dalga dalga yayılan resdit hareketine karşı koyamaz.. Gamestopta 3 milyonun alımı 82 milyar dolar civarı ise diğer kıtalara yayılacak alım dalgasını merkez bankaları(jp morganı saymıyorum bile) nasıl kesecwk çok merak ediyorum.. Muhtemelen jp i kurtarmak için gümüş alımında teminat şartı koyacaklardır

Viop - XXX

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    hisse short/long çok tehlikeli...dün gece onu düşündüm...şimdi pay vadelide işlem yapan arkadaşlar var...valla iyi cesaret...düşünsenize GARAN shortladınız sonra gün sonu veya hafta sonu GARAN ile ilgili inanılmaz olumlu bir haber düştü gelişme oldu v.s....peş peşe 3 tavan çekse...kol gibi batık...veya tam tersi X bir hisse çok olumsuz bir haber düştü siz LONG sunuz ama sonra 3 taban çekse soluksuz yine batık...akıl işi değil pay vadeli...

endeks vadeli yeterde artar...
    Sen fonsun hisseyi yukarı sürerken birde vadeliden kazanmak istemez misin. Ağa ne kadar bol shortçu takılırsa o kadar iyi. Tersi satış durumunda longçular içinde geçerli.
    Yatırımcı pay vadelide işlem yaparken zaten gölgede işlem yapmayı tercih ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. Hareket yalnız gamestop yada gümüş ile sınırlı değil.. Fonların dünyada açık taşıdıkları hisseler ve pozisyonlar reddit gibi platformlarda deşifre edildi ve musk gibi baronlar ateşe benzinle gidiyor.. Olay bir trende dönüşünce bu yatırım fonları ve bankaları kurtarmak için merkez bankaları kaç para basmak zorunda kalacak merak ediyorum.. Umut ediyorum ki bu kitlesel hareket altına da saldırır yoksa küresel bankalar ve fonlar bu açık pozisyonlarını kapatmak için 3 enstrümanı köküne kadar satacaklar :1)dünya borsaları 2)altın 3)devlet tahvilleri..

Halkları yetersiz işlevsiz görmek için hemen bilgi dezanformasyonu başlamış. GameStop aslında organize küçük yatırımcı hareketi değilmiş.... Gezi olaylarının arkasında da Amerika varmış. Fransız ihtilalini de yapan aslında bizzat kralın kendisiymiş... Çok bayılırlar hemen böyle söylemlerin üzerine atlamaya. Asıl amaç insanları işlevsiz ve değersiz olduğunu kabul ettirmek.

Başlık müdavimlerinin çoğu zaten haber BloombergHtye yansıdıktan sonra GameStop ile ilgilenmeye başladı. Umut edersin ki, Türkiye'nin vadeli piyasalar konuşulan en geniş katılımcılı platformunda dünyayı takip eden insanlar var olsun. Nerdeeee...

5.  Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Adamların mottosu da zaten bu. Sizin olmayan evi satamıyorsunuz arabayı satamıyorsunuz. Sizin olmayan hisseyi ne cüretle satıyorsunuz diyor.

Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
    Bu forumda açığa satışa ilk karşı çıkanlardan biri kimdi?

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Geçen hafta yaptığım ilk 5 kurum bazında para giriş çikiş durumu

Bu hafta da para çıkışı devam etti
    özellikle cuma günü çok sert çikiş oldu
    Burada şu tespiti yapalım
    Çarşamba günü bizim borsa haftalik bazda en çok düştüğü gün
    fakat para çikişi değil girişi olmuş
    ertesi günü yanı perşembe panık satışlarla başladık ve ciddi toparlanma oldu
    ve para çikişi az oldu
    cuma günü düşük başladık toparlanma eğilimi oldu
    fakat kapanışta sert aşağı düştük
    yanı adamlar aslında çarşamba yükselişini satış için yapmışlar
    cuma günü mallar son zamanların en yüksek tutarında ky ye verilmiş
    Bu rakamlar aynı zamanda MB rakamları ile de uyumlu oldu
    MB bu hafta Perşembe günü bir önceki hafta için 117 milyon usd yabancılar hisse sattı dedi
    ilk 5 kurumda 450 milyon ekside idi
    Bu hafta daha sert satış oldu
    haftaya perşembe yabancılar ne yaptı bakacağız

Özetle
    Bu veri düşüş sertleşerek devaam edecek der

Yemekçi abi teşekkür ederim. İtibar veremiyorum, dön dolaş diyor. Şu tabloyu iyi bir inceleyeyim.

7.  Alıntı Originally Posted by sartorius Yazıyı Oku
    işte konu o amerika bankalarını hep korur,halkının refahı için,demirbankmı sandın sen amerikan bankalarını
    Tabi tabi halkın refahı için

O kalın kafanız hala basmadı; ABD finas kapital diktatörlüğüdür, halk kimsenin xkndee değildir.. ABD de Corona ölümleri gırla, halkın yarısı toprağın altına girse FED parayı bastımı DownJones bayram yapar jxçqşxğ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    sorun şu ki biz fon değiliz...dolasıyı ile pay vadelideki herhangi bir hisseyi yukarı sürme gücümüz veya düşürme gücümüz yok...devasa fonlar girer hisseyi sürer zaten az çok kafasında bir hedefi vardır oraya giderken pay vadelisinden de parayı götürür olabilir...ama ky bunu yapamaz...kıyısından köşesinden tırtıklar işi bilen ama benim dediğim farklı...gece olumlu/olumsuz bir olay olur spot hisse tavan/taban çekerse peş peşe pay vadelide terste kalanın canı çıkar...

endeks vadeli bence çok daha güvenli bu anlamda...

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sen fonsun hisseyi yukarı sürerken birde vadeliden kazanmak istemez misin. Ağa ne kadar bol shortçu takılırsa o kadar iyi. Tersi satış durumunda longçular içinde geçerli.
    Yatırımcı pay vadelide işlem yaparken zaten gölgede işlem yapmayı tercih ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 760/1004 İlkİlk ... 260660710750758759760761762770810860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •