Sayfa 556/1040 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 4,441 - 4,448 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. Düştükçe panikleniyor.
    Altının negatif trende girince, kendisinin panik ve komple teorileri de hız kazanmaya başlıyor

Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Nasıl bi hayal dünyanız var sn altıngrafik altında servetim eridikçe ağzım açık izliyorum

2. Bazi bilgileri kulaktan dolma bilgilerle konustugunuz icin duzeltmek lazim:

1) $SLV ve $GLD isimli JP Morgan ETF leri sadece kontrattir. JP Morgan da sanal gumus vardir. Fiziki gumus yoktur. SLV nin detaylarini okursaniz gercekleri gorursunuz. SLV sanal bir gumus fonudur. Redditciler bunu farkedince fiziki gumus piyasasini saldirip bitirdiler. Bakalim JP Morgan da yeterince fiziki gumus var mi? Er meydani. Yakinda gorecegiz.

http://m.futuresmag.com/2013/05/13/a...lv-safe-havens

2) Reddit tayfasi sunu farketti. Buyuk bankalarin cok buyuk oranda $AG hisse senedi shortu vardi ve bunu yakaladilar. 1 haftadir umugunu siktilar. Hisse %100 prim yapti.

3) Ayni bankalar COMEX de short yaparak cok buyuk kontratlarla Gumus ve Altin satiyorlar. Bazi buyuk oyuncular `Kyle Bass` vb fiziki teslim almaya baslayinca COMEX de yeterince fiziki altin ve gumus stoku olmadigi ifsa oldu.

Ha ne olur? Gumus cok hizli artar o kesin. Ama bu sahtekarlar batar mi? Onu bilemiyorum. Belki batarlar belki batmazlar. Cunku dolari istedigi kadar basabilirler. Dolar onlarin parasi.

Olan kime oldu? zikilen kim oldu? Guvenli liman diye dolar alanlari ziktiler.

Fiziki altini gumusu platini olanin mali ortada. Dolari olan dusunsun. Parasi pul oldu.

Benim fiziki malim duruyor. 10 sene sonrada ayni. 20 sene sonrada ayni. 50 sene sonrada ayni. Fiziki mala hicbirsey olmaz.

Alıntı Originally Posted by alperozdemir1 Yazıyı Oku
    JPM fiziki gümüşün yarısını kontrol ediyor. Adam nie short squeeze yesin. Milleti gaza getirip reddit’te vs gümüşü yükseltiyor. Kendi yaptığı zaman çok belli oluyor market maker olduğu için. Ben reddit’in de istemeden de olsa ekmeklerini yağ sürdüğünü düşünüyorum. Bankaları batırmak mı istiyorsun? Çok kolay amerika’da 10 milyon orta gelirli kişi organize olup çeksinler paraları bankadan. Bu kadar basit yok hisseyi kurtarcaklarmış, yok fiziki gümüş altın alıp babaları oyun dışına atacaklarmış. Geçiniz efendim. Onları kendi oyunlarında yenemezsin çünkü saha onların top onların hakem onların. Tek yapılması gereken kendini(pranı) sahadan çekmek. Rakip yoksa oyun da yoktur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Fiziki Gumus alimlari inanilmaz yuksek oranlarda. Tarihi bir donum noktasindayiz.

ABD de Interneti komple kapatabilirler 1-2 ay. Yoksa buyuk ABD yatirim bankalari iflas edecekler.

Fiziki altin gumus platin alin derken bugunun gelecegini ongordugum icin alin demistim. Sistem resmen yikiliyor.
    Işe com dan nasıl gümüş alabilirim. Sayfaya yabancıyım yardımcı olabilecek varmı.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bazi bilgileri kulaktan dolma bilgilerle konustugunuz icin duzeltmek lazim:

1) $SLV ve $GLD isimli JP Morgan ETF leri sadece kontrattir. JP Morgan da sanal gumus vardir. Fiziki gumus yoktur. SLV nin detaylarini okursaniz gercekleri gorursunuz. SLV sanal bir gumus fonudur. Redditciler bunu farkedince fiziki gumus piyasasini saldirip bitirdiler. Bakalim JP Morgan da yeterince fiziki gumus var mi? Er meydani. Yakinda gorecegiz.

http://m.futuresmag.com/2013/05/13/a...lv-safe-havens

2) Reddit tayfasi sunu farketti. Buyuk bankalarin cok buyuk oranda $AG hisse senedi shortu vardi ve bunu yakaladilar. 1 haftadir umugunu siktilar. Hisse %100 prim yapti.

3) Ayni bankalar COMEX de short yaparak cok buyuk kontratlarla Gumus ve Altin satiyorlar. Bazi buyuk oyuncular `Kyle Bass` vb fiziki teslim almaya baslayinca COMEX de yeterince fiziki altin ve gumus stoku olmadigi ifsa oldu.

Ha ne olur? Gumus cok hizli artar o kesin. Ama bu sahtekarlar batar mi? Onu bilemiyorum. Belki batarlar belki batmazlar. Cunku dolari istedigi kadar basabilirler. Dolar onlarin parasi.

Olan kime oldu? zikilen kim oldu? Guvenli liman diye dolar alanlari ziktiler.

Fiziki altini gumusu platini olanin mali ortada. Dolari olan dusunsun. Parasi pul oldu.

Benim fiziki malim duruyor. 10 sene sonrada ayni. 20 sene sonrada ayni. 50 sene sonrada ayni. Fiziki mala hicbirsey olmaz.
    https://www.google.com.tr/amp/s/amp....bullion-today/

Lafı çok uzatmayacağım. İstediğini oku istediğine inan. Türkiye’de tam böyle işlerin merkezinde olan bir finans kuruluşunda çalışıyorum. Bu dediğin büyüklerin özellikle JPM’in inanılmaz fiziksel varlığı var. 150 yıldır her krizde daha büyüyerek çıkmıştır. Bu sebeple eğer zarar vermek isteniyorsa yol belli daha önce dediğim gibi.

Lafı çok uzatmayacağım. İstediğini oku istediğine inan. Türkiye’de tam böyle işlerin merkezinde olan bir finans kuruluşunda çalışıyorum. Bu dediğin büyüklerin özellikle JPM’in inanılmaz fiziksel varlığı var. 150 yıldır her krizde daha büyüyerek çıkmıştır. Bu sebeple eğer zarar vermek isteniyorsa yol belli daha önce dediğim gibi.

153 milyon ons olabilirmi.

6. O fiziki gumuslerin hicbiri JP Morgana ait degil. Hepsi PBOC ye ait, yani Peoples Bank of China. JPM sadece araci emanetci. Ha dersenki PBOC fiziki gumuslerini otaya cikaracak onu bilemem. Ama JPM in kendi mali olan fiziki gumusu yok. Sadece sanal uyduruk $SLV fonu var, o da kaydi.

Bu asagidaki makalede konu teknik bilgilerle cok detayli olarak anlatilmis. Sloganlarla veya Bloomberght deki pirefesorlerin uyduruk yorumlari ile gelmeyin. Seytan detayda gizlidir.

A whale is accumulating silver futures

https://www.goldmoney.com/research/g...silver-futures

7. arkadaşlar, amatör kafamla iki grafik çiziktirdim. sizlerin yorumlarını bekliyorum. benim grafiklerden gördüğüm, düşüş sert olmuyor, yani direniyor, bu iyi. ama 2012 yılındaki düzeltmeye benzemez umarım. günlük grafikte 200 günlük ortalamaya gelmiş, son senelerde hep tepki gelmiş 200 günlükten. ama bir de, yıllık grafikte, kırmızı çizgi 5 yıllık hareketli ortalama. 2012 hariç her sene değmiş bu ortalamaya. bilmiyorum yani, yanlış bakıyor da olabilirim. yorumlama da iyi değilim. kelin ilacı olsa başına sürermiş. yorum kısmını üstatlara bırakıyorum.

yatırım tavsiyesi değildir. amatör çizgilerimdir. kelin ilacı olsa başına sürermiş

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Düştükçe panikleniyor.
    Altının negatif trende girince, kendisinin panik ve komple teorileri de hız kazanmaya başlıyor
    Size gore komplo teorisi olabilir. Bazen asiriya kacmis olsa bile bircok gonderisinin gerceklik payi oldugunu dusunenlerdenim. Farkli fikirin ve argumanin varsa yazarsaniz bilgileniriz. Ama hic birseyi arastirmadanda yazilanlara anlamsiz (olmaz, komplo teorisi gibi) cevaplar yazmamanizi tavsiye ederim. Fikiri begenmiyor olabilirsiniz ama karsindaki insani kirarak emege saygisizlik hos degil.

Uzun suredir forumda bilgilendirme yapan bence oldukca degerli bir uye ile atisiyorsun. Meyve veren agaci taslama.

Reddit olayi bence tasarlanmis birsey. Gumusu hicbir haber olmadan cikarsalar ciddi hucum olusur cunku zaten dusuk fiyatlarda oldugu biliniyor. Ancak bu sekilde spekulatif artismis gibi bir algi yaratilmaya calisiliyor. Almak isteyenlere risk algisini olusturuyorlar.

Her ne olursa olsun altin ve gumuste kalmaya devam edecegim. Zaten dusukteydiler daha nereye dusecekler ki???

Sayfa 556/1040 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •