Sayfa 450/853 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ziraat bankası genel müdürü konuşuyor.

İnanılmaz.

Böyle bir adam nasıl oraya gelir inanılmaz. Buda müfettişlikten yükselme ve yanlış anlamadı isem Karadenizli.

Kamu şirketi, mafyanın kullandığı virgin adalarından gizli kredi veriyor. karamemetleri kurtarıyor.

Kurtarmanın ahlaklı yolu var. Stratejik şirkettir kurtarırsın. Karamemetlerden devlet adına satın alırsın ve kamuya açık yaparsın.

Karanlık iş ise virgin adalarından yapılır.

2008 krizinde Almanyada dünya şirketi Opel battı. Almanya tek kuruş vermedi, Opel 1 USD ye satıldı.
    2008 krizinde İngilterede dünya devi Land Roverı üreten firma battı. İngiliz devleti tek kuruş vermedi, Hintli firma aldı.
    2008 krizinde İsveç te Volvo battı, İsveç devleti tek kuruş vermedi, Volvo şu an Çin lilerin elinde.

TR de son beş yılda otomotiv şirketlerine kazançları azcık azaldı diye 20 milyar TL ye yakın belki geçen teşvik verildi. Bu halkın cebinden verildi. 20 milyon kişiye devlet açlık yardımı yapıyor denen ülkeden, halkın vergisi verildi. İsveçte, İngilterede, Almanyada aç aile yok.

TOGG a verilen ilk 45 milyon USD nakit ve devlet arazisini biliyorum, kalanı bilmiyorum.

du yaw, konuları karıştırdım.

Eski müfeettiş kemal derviş zamanında sözleşme önerilmeyenlerdwn İFP iken Devlet Personel Başkanlığının kapısında az rastlaşmadık. Artvinli ilk zamanlarda babkayı baya kara geçirdi şimdi .....
    bir halt olacağı yok.

Karaciğeri mahalle kqsabından yada sakatatçısından al 64 tl
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Eski müfeettiş kemal derviş zamanında sözleşme önerilmeyenlerdwn İFP iken Devlet Personel Başkanlığının kapısında az rastlaşmadık. Artvinli ilk zamanlarda babkayı baya kara geçirdi şimdi .....
    İFP de nedir ayhan, internette İstanbul Film Production yazıyor.

Bankayı kâra geçirme olayı, yada zarara geçirme olayı ona ait değil. Üstten gelen emirlerle bankayı yönetiyorlar. Trenin şoför koltuğuna oturmak gibi. Bu yol daha iyi diye Direksiyonu sağa sola kıramazsın. Fren gaz yetkin var onunda sınırları var, istasyonlar var filan.

Bu yöntemle artık bilanço nasıl gelişirse. Bilançodada çok oynama vardır. Bilanço bozulursada üstten gelen emirle yine çalışanın cebinden para koyuyorlar. İnan devlet bankalarının başına kimi koyarsan koy, pek bişey değişmez. bazen istisna adamlar çıkıyor. Bu adamın konuşması, tipi, agresif olarak savunduğu şeyler o istisnalardan olmadığını gösteriyor.

---

Karaciğer önerin için sağol, karaciğeri nereden ucuz alacağım önemli değildi. Biftek aldım 3 tane. Tek başıma yaşadığım için kendime göre alıyorum. Tavaya koydum, 25 cm lik tavada 1 cm ye yakın su birikti. 3 tane orta boy biftek yaw. 1,5 su bardağı su çıktı. Kızartayım dedim iş haşlamaya döndü.
    Bradmix denen kimyasalı kullanmış olmalarından korkuyorum. Bu tür şeylere çok dikkat ederim.

Kurumsal Migros bunu yapıyorsa, cahil köylü kasap kimbilir ne yapar diye korkudan kasaplara uğramıyorum.

Belediyenin ege et firması şubeleri var. Fiyatlar hemen hemen migrosla aynı. Oradan almaya çalışıyorum. hayvancıdan direk halka diye reklamı var. Son çare oraya dadandım. Oradan aldıklarımda pek su çıkmıyor.

Küçük bir çiftlikte kendi hayvanını sebzeni besleyeceksin. 2 sene önce Bodrum da öyle biri ile tanıştım. Akrabamın arkadaşı. istanbuldan gelmiş, Bodrum ormanlarında bir kaç dönüm arazi almış. Küçük çapta hem hayvancılık hemde sebze meyve yetiştiriyor, artanı satıyor.

Eğitimli kesimde aklı ve olanağı olanlar bu tür işlere giriyorlar. Son yıllarda epey arttı.
    Son düzenleme : alicemal; 03-02-2021 saat: 14:44.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de işler karışmış.

Hep bankalar aşağı çekerdi. Bu sefer bankalar yükselmeye çalışıyor, diğer sektörler aşağı çekiyor. Çok ilginç. Tırsmamak elde değil.

fazla hisse long almadım ama o kadar bekledikten sonra longa girmişsin, şimdi silkelemeye kalkarlarsa, psikolojik açıdan bayağı yıpranırım doğrusu.

holding endeksinde büyük holdinglerden doğan holding yüksek ekside. bu heriften yeterince bahsettim sanıyorum devletten beslenen, kolay yemeye alışmış bir tip. Borsa şirketlerinide aynı mantıkla yönettiği ve kendi tahtasında aktif olduğu kesindir. Bu karakterdeki bir adam borsadan uzak duramaz. gsd holding gibi.

Bugün doğan holding, holding endeksini bozmuş.

Tek bir holdin, tek bir adam tüm BIST i peşine takabiliyorsa, BIST in kalitesini siz düşünün.

Tabi bu benim fiyatını görmek amaçlı listeye koyduklarımdan. Listemde olmadığı için görmediğim başka şirketlerde ortalığı karartmış olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    İFP de nedir ayhan, internette İstanbul Film Production yazıyor.

Bankayı kâra geçirme olayı, yada zarara geçirme olayı ona ait değil. Üstten gelen emirlerle bankayı yönetiyorlar. Trenin şoför koltuğuna oturmak gibi. Bu yol daha iyi diye Direksiyonu sağa sola kıramazsın. Fren gaz yetkin var onunda sınırları var, istasyonlar var filan.

Bu yöntemle artık bilanço nasıl gelişirse. Bilançodada çok oynama vardır. Bilanço bozulursada üstten gelen emirle yine çalışanın cebinden para koyuyorlar. İnan devlet bankalarının başına kimi koyarsan koy, pek bişey değişmez. bazen istisna adamlar çıkıyor. Bu adamın konuşması, tipi, agresif olarak savunduğu şeyler o istisnalardan olmadığını gösteriyor.

---

Karaciğer önerin için sağol, karaciğeri nereden ucuz alacağım önemli değildi. Biftek aldım 3 tane. Tek başıma yaşadığım için kendime göre alıyorum. Tavaya koydum, 25 cm lik tavada 1 cm ye yakın su birikti. 3 tane orta boy biftek yaw. 1,5 su bardağı su çıktı. Kızartayım dedim iş haşlamaya döndü.
    Bradmix denen kimyasalı kullanmış olmalarından korkuyorum. Bu tür şeylere çok dikkat ederim.

Kurumsal Migros bunu yapıyorsa, cahil köylü kasap kimbilir ne yapar diye korkudan kasaplara uğramıyorum.

Belediyenin ege et firması şubeleri var. Fiyatlar hemen hemen migrosla aynı. Oradan almaya çalışıyorum. hayvancıdan direk halka diye reklamı var. Son çare oraya dadandım. Oradan aldıklarımda pek su çıkmıyor.

Küçük bir çiftlikte kendi hayvanını sebzeni besleyeceksin. 2 sene önce Bodrum da öyle biri ile tanıştım. Akrabamın arkadaşı. istanbuldan gelmiş, Bodrum ormanlarında bir kaç dönüm arazi almış. Küçük çapta hem hayvancılık hemde sebze meyve yetiştiriyor, artanı satıyor.

Eğitimli kesimde aklı ve olanağı olanlar bu tür işlere giriyorlar. Son yıllarda epey arttı.
    Alicemal abi, zaten Migros dan et alma,zamanında haber vardı, Migros taki etler için......

İFP istahdam fazlası personel. İstihdamına gerek görülmeyen veya bankanın işine yaramayacağı düşünülen personel özelleştirme kanunu kapsamında Devlet Personel Başkanlığının emrine alınıp ünvanına göre memursa memurluğa şefse şef uzmansa uzmanlığa atanıyor müfettiş ve müdür ve üstü ünvanlardakiler genellikle diğer kamu kurumlarına araştırmacı olaraknatanırlardı. Bu 2002 den sonra adamını ayarlayıp bankaya döndü oradan halkbanka atladı oradan gene ziraate döndü. 2002 sonrsı çok emek verdi.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Ege Et'in etleri bana -diğer etlerden özellikle market etlerinden- azıcık daha güzel geliyor. :D Et lazım olunca Ege'yi kullanıyordum ben de.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Vay canına, abigailcat çok saygılı yaw. Tatlı ısmarlayasım geldi. Şu ana para zararımı çıkarayım, yakındaki borsacılara tatlı ısmarlayayım diyorum. Borsada işimde çok iyi gidiyor, sermayeyi yeniden büyütmeye başladım. Haydi hayırlısı herkese bol şans.
    Birkaç hafta önceye kadar tatlının tadını bilmezdim, son haftalarda durmadan tatlı ve şekerli şeyler tüketiyorum, sanırım hormonlarım tepetaklak oldu, üstüne tatlı ısmarlamanız garip ama hoş bir rastlantı. :D Tekrar teşekkürler.

Sayfa 450/853 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •