Sayfa 779/1003 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,225 - 6,232 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Altın onsu şöyle bir değerlendirelim.
    Altın güvenli liman falan denir Türkiyede, dolar destekli olduğu için doğru.

Ama saf ons hiçte güvenli liman falan değil.

Ons 1980'den 2002'ye kadar düşmüş ve olduğu yerde sürünmüş.
    Dile kolay 22 yıl beş kuruş kazandırmamış ons.

2002'den 2011'e kadar devamlı yükselmiş.300 dolardan 1800 dolara gitmiş.9 yılda nerdeyse her yıl %50 kazandırmış.
    2011 ile 2018 arası gene kaybolmuş ortadan, sürüm sürüm sürünmüş.7 yıl.....

2018 Eylülden 2020 Ağustasa kadar gene artmış.1200'den 2060'a çıkmış.%60 kazandırmış.

2020 Ağustos'taysa galiba pil gene bitmiş.Serbest düşüşe geçmiş.

Bunun düşüşü de efsane, mübarek bazen yıllarca düşüyor veya sürünüyor.
    Düşme ve sürünme dönemine mi girdik bekleyip göreceğiz.

2.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Evet okumuştum bu yazıyı ama hatırlatmaniz iyi oldu. Dünya göz halen çalışan bir kurum ,aynes te öyle (oda azimut ta batmış), nasıl tahvili odememezlik yapabiliyorlar
    Bimeks'i de ben ekleyeyim.

3.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Evet okumuştum bu yazıyı ama hatırlatmaniz iyi oldu. Dünya göz halen çalışan bir kurum ,aynes te öyle (oda azimut ta batmış), nasıl tahvili odememezlik yapabiliyorlar
    Hadi onlar ödememezlik yapıyor portföy şirketleri yasal olarak işlem başlatmıyor sonuçta alacaklı değil mi? Şirketler halen faaliyette nasıl oluyor bu bilen arkadaşımız var mı? Bu kadar kolay mı borçlardan sıyrılmak.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

4.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Hadi onlar ödememezlik yapıyor portföy şirketleri yasal olarak işlem başlatmıyor sonuçta alacaklı değil mi? Şirketler halen faaliyette nasıl oluyor bu bilen arkadaşımız var mı? Bu kadar kolay mı borçlardan sıyrılmak.
    Ödeyebilen zamanla ödüyor, mesela dünya göz gecikmiş ödemeleri yapmış.Faaliyete devam edenler nispeten iyi.
    Ama sıfırı tüketen şirketin neyini alacaksınız.
    Yasal takip yapılır ama alacaklılar arasında bilmem kaçıncı sıraya girersiniz.Kalan masa sandalyeye haciz koyarsınız, onlarda satılmaz, son olarak aciz belgesini verirler size, öylece kalırsınız.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ödeyebilen zamanla ödüyor, mesela dünya göz gecikmiş ödemeleri yapmış.Faaliyete devam edenler nispeten iyi.
    Ama sıfırı tüketen şirketin neyini alacaksınız.
    Yasal takip yapılır ama alacaklılar arasında bilmem kaçıncı sıraya girersiniz.Kalan masa sandalyeye haciz koyarsınız, onlarda satılmaz, son olarak aciz belgesini verirler size, öylece kalırsınız.
    Faaliyetine devam eder şirketler için demiştim.

6. Ktm %0.000
    mps %-0,054
    opb %+0,113
    sua %-0,096

7.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Faaliyetine devam eder şirketler için demiştim.
    Onlar gecikmeli de olsa ödüyorlar, muhtemelen gecikme faizi de eklenir ödemeye.
    Ödeme gücü kısıtlıysa taraflar oturup bir ödeme planı üzerinde uzlaşmaya çalışırlar.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Onlar gecikmeli de olsa ödüyorlar, muhtemelen gecikme faizi de eklenir ödemeye.
    Ödeme gücü kısıtlıysa taraflar oturup bir ödeme planı üzerinde uzlaşmaya çalışırlar.
    Döviz düşmüş iken tdg almak mantıklı mı ?

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 779/1003 İlkİlk ... 279679729769777778779780781789829879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •