Sayfa 703/996 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by harpi Yazıyı Oku
    youtube ekonomi yorumlarında bir çok döviz hesabı kapatılarak yastık altına gitmeye başlamış...sonu kötü biter!
    yemişim onların yorumunu.
    2 TL yemişler kafaya hala vık vık izleyici kaçmasın
    daha çok para götürüyorlar..

arada da kitle var kriz çıkartırız belki. senetlerden tadı aldılar tabi.
    tarikatlara laf ederlerdi
    rezillik çıkarmada onları aratmıyorlar sağolsunlar...

hem kim yapıyor o yorumu...
    iki ekran görüntüsüne bakar. doları gerçekten var mı, yoksa maksat dedikoduyla sistem krizi çıkarmak mı..
    otursunlar mali polisle uğraşsınlar.
    kriz çıkınca sanki yastık altı kurtulacak.

ben duymadım etrafımdan yastık altıcı. hesap kapayanda..
    dişe dokunur meblağlı kimse de gidip büfeyle/sokak sarrafıyla uğraşmaz.
    organize çöp olacaz diyorlarsa. sonu kendileri için kötü biter.
    adamlar zaten hassas dönemlerinde.

2. Bütün kasayı sıfırlayıp, yetmeyince eksiye düşürüp tekrar inatla kalkınca dolar, 6.85-7 meydan muharebesi yapıldı kamu bankalarıyla yabancı bankalar çarpıştı, swap faizlerini yükseltip yetmeyince üç büyük yabancı bankaya işlem yasağı getirilince işlem hacmi düştü bir sessizlik oldu, o arada bir şey oldu işte, saldılar doları, iç dinamiklerin kucağına, 8.40' dan haşırt diye 20 milyar dolar para geldi faize, şu an faizde. Bütün yabancı fonlar da destek açıklaması yapıyor, TL değerli, yıl sonu 8 TL filan, yarın da 7 derler. Çıktıktan sonra da ekonomik göstergeler falan filan 15 derler. Herkes çakal.

Mesele o arada ne oldu? Anlaştılar tamam da, ne kadar süre için. Niye sadece 4 milyar doları borsaya girdi, niye önümüzdeki sene Varlık Fonunu Sayıştay yerine yabancı bir kuruluşa denetlettirecekler? Daha gelecek para var mı, gelirse neye karşı, teminat ne, vaat ne? DXY bir yıl içinde 100 seviyelerini aşarsa ne olacak hala 7-8 arası tutabilecekler mi?

Yani bu bir oyun, burada en flu olmayan, müdahaleye açık net pozisyon vatandaşın pozisyonu. En kolayı da 'her zamanki gibi' ona karşı pozisyon almak. Alım satıma vergi, nakit çekime komisyon, her şey mübah. Bugün herkes dolarını sabit kurdan MB' ye teslim etse, yarın MB faizleri %8 yaptım, enflasyon da zaten %7 hesapladım der, çıkar taşın başına, yersen.

Hep aynı yere varıyoruz, termometreyle oynayarak odanın ısısını değiştiremezsiniz. Seneye ne olacak, 5 sene sonra ne olacak, 20 sene sonra ne olacak? Ne üretecen de ne satacan bütün dünyaya, kuyruğa girecek önünde? Hep geyik, tutarlı bir şey yok meydanda.

Zamanında bir yorumcunun yorumuna çok gülmüştüm.Herkesin gözü senin cebindeki paradadır,onu nasıl alırım diye uğraşır diyordu.En fazla gözünü cebimize diken de maalesef ekonomi yönetimimiz.Artan vergiler,artan fiyatlar, çakma enflasyona endeksli maaşlarımız,hayat pahalılığına ve enflasyona rağmen artmayan faiz gelirlerimiz,dolar altın gümüş yatırımlarımız falan.Bir borsa kalıyor geriye 20 yıldır izlerim zamanında giriş çıkışı beceremezsen en çok orada adamı şeederler.Spk,spek,patron şeytan üçgeninde adamın parasını cebinden alırlar uzun vadeli yatırımcı oldum,satmadıkça zarar yok ben zaten temettü yatırımcısıyım diye kendini avutur durursun yıllarca.Ya hayat küçük yatırımcı için dürüst insanlar için neden bu kadar zor.

4. Ege Cansen üstad,
    Cari açık vermemek ve sarmaldan kurtulmak için sanıyorum 2 sene önce acı ilaç yazmıştı şimdi reçeteyi yazıyorum
    En üstte dolar kuru artışı
    Ortada enflasyon
    En altta maaş artışı
    olursa işler düzelir demiş idi
    Şimdi
    En üstte enflasyon
    Dolar kuru
    Maaş artışı
    Oldu
    Eğer dolar kuru daha aşağı gelirse, ki geçmişte sanal bir rahatlama için müsade edildi , işler daha da sarpa sarar .Şimdi ne olur ?6 lar gelir mi ?

5. Doğru soru şu zannımca, bunlar yüksek faiz ve kur çıkış garantisiyle, bi 20-50 milyar dolar daha bulabilir mi, belki de buldular giriyor şu an sisteme? Dolar bazında sabit getirili uzun vadeli bono çıkarabilir mi?

Bu faizlerle reel ekonomi nerede patlak verir, kredi ödemeleri başlıyor herhalde. Geri dönüşler sıkıntılı olacak diyorlar.

Bu koronavirüs etkisi kontrol altına alınabilir mi?

Hepsi olumluysa bu soruların 1-2 yıl daha kazanabilirler. Sonrası, sonra

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    .Şimdi ne olur ?6 lar gelir mi ?
    Ayın 8 i gelsin hele..
    Benim deve taciri çöl tayfası aracı kurumun toplam türev limitinin sebebi belli olsun..
    ya ralliye kalkılacaktır
    ya da dip dalışına..

sıkıntı olmasa kurum bu derece kıvranmazdı yoksa.. bayağı bayağı tedbir alıyor adamlar.
    sordum 1M gene mi limit var işte kasanızda 5 olsun gene 1.5M$...
    oldu kumlu diyarın güzeli..
    anladığım kadarıyla başka kimse yapmıyor...

Amerikanın 30 trilyon borcu var,yüzde 2 yapsa faizi 600 milyar dolar borca ekler,cari açığını da ekleyin,her yıl batmamak için 1.5 trilyon falan lazım olur herhalde,orda açmaz var,amerikada faiz falan artamaz fed in eli mahkum matbaa başına oturacak,faiz falan boş iş.E dolar patates çıkınca altının düşmesi mümkün mü.

8. faturayı dünyaya kesecekse düşer

Sayfa 703/996 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •