Originally Posted by
Vosbaga
Günaydın herkeze �� ta hocam hdfgs için bir grafik yorum rica etsem kendim anlamiyorum açıkcası lakin anladığim hedefin deli bir blanço açıkladığı sermayesi kadar bellide fazlası izledigim için girişim şirketlerini yakin zamanda bedellide yapmıştı hisseyi uv. Tutmak için yatırım yapma duşüncesindeyim al sattan usandim gayri
Bazı hisseler vardır çok uzun yıllar tutulmak için alınır ama bu hisseler ederinin çok altında olanlardır...
Bazı hisseler vardır çook primlenmiştir ve artık bunlardan çıkmak gerekir... Fakat öyle bir algı oluşturulur ki,
- İşte uzun vade tutabileceğim bir hisse buldum...! diye...!!!
Oysa artık uzaklaşmanız gerekirken içine içine girersiniz. Şu an yaşanmakta olan da budur...
Günlükçülükten çok beklemenin kazandırdığını gördükleri hisseler insanlara daha cazip gelmeye başladı. İşte bu bir algıdır. Bu algıya göre uzun vade aldım düşüncesinde olacağınız için, ileride muhtemel olası düşüşlerde:
- Nasılsa uzun vadeciyim...! düşüncesinin sonucu:
uzun yıllar zararda beklemek olacaktır.
Bu genel açıklamadan sonra hisse özelinde 8.27 gibi bir hedefi var. Muhtemelen de bu hedefi gösterip, sizin şu anki düşüncelerine sahip daha büyük bir kitle elde ettikleri zaman, birileri elveda derken, birileri de merhaba demiş olur...
Almak, tutmak, satmak sizlere kalmış bir şey. Hedefi grafikten görülüyor. Oraya ne zaman gelir, ne hızla gelir? yoksa yolda bir kaza olur, hiç gelemez mi? bilemiyorum...
Eğer tehlike anında satamayacaksanız veya hedefe yakın satamayacaksanız düşünceleriniz hatalı sonuçlanır... Ben yeni girecek olsam bu hisseye artık girmem. Daha geçen sene Nisan ayına göre 10 katı primli halde. Dediğim hedefe gelirse 20 katı demek olacaktır.
8 'li seviyelerden sonra hâlen "nasılsa hep gidiyor!" diye düşünecekseniz, bence daha yükselmemiş hisselere odaklanmak gerekir. Adamların yapmak istediği tam da sizin şu anki düşünceleriniz...
Sanırım başarıyorlar, az kalmış. Demek ki borsada dikkatli olma vakti yaklaşıyor...!
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri