Originally Posted by
JoNaThAn
Bana göre, kesinleşmiş rezerv de olsa, rezervin değerini hesaplayıp aynı değeri şirketin değerine yansıtmak doğru bir yaklaşım olmaz.
Çünkü çok sınırlı bir rezerv. Şirket üretimini biraz yükseltse 7 yılda biter. 7 yıl sonra faaliyeti duracak bir şirkete, 7 yıl içinde çıkarabileceği altın rezervlerinin bütün değerini, bugün nakit olarak önceden öder misiniz? Çok yanlış. Önemli olan sürdürülebilirliktir. Güven çemberinin içinde kalmak için 20 yıllık rezerv, bugünkünün 3 katı hazır olmalı. O zaman, bir f/k hesabı yapılabilir. Eğer rezerv bulamazsa, bugünkü değeri dahi pahalı sayılır.
Diğer önemli husus... Şu eski ortaklar, yeni ortaklar meselesi en önemli sorun bana göre. Eski ortaklar hak iddia edemiyorsa, şu an elimizde tuttuğumuz lotlar ne anlama geliyor? Hisselerimizi, Çukurova-Kepez'deki yatırımcılara yaptıkları gibi sıfırlayıp, şirketi de %100 oranla başkasına devredebilirler mi, edemezler mi? Bunu hukukçulardan öğrenmek lazım. O ifadeler beni çok rahatsız etti. Yasa çıkacak lafına falan da güvenmeyin, Çukel-Kepez yatırımcıları neredeyse çeyrek asırdır yasa, kanun bekliyor. Gelmeyecek tabii ki. Şu an elimizdeki haklar neler, bunu anlamamız lazım. Bunu düzelteceğiz diye dile getirmeleri bile beni aşırı derecede rahatsız etti. Şunu da göz ardı etmemeli; borsanın b'sinden anlamayan adamların ağzında Kozal lafı dolaşıyor bütün piyasada. Bu son paragrafı da eksi hanesine eklemeli kağıdın ve araştırmalı. Devlet bu şirketle ne yapacak ve küçük yatırımcının haklarını yok saymak için elinde ne gibi imkanlar, haklar var?
Yer İmleri