Sayfa 576/1049 İlkİlk ... 76476526566574575576577578586626676 ... SonSon
Arama sonucu : 8385 madde; 4,601 - 4,608 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Özel banka ,özel şirketlerin tamamen özel bir bankası FED.Koca amerika ve dünyanın parasını neden özel bir banka basıyor.Ve bu özel banka 1971 e kadar altına bağlı bir şekilde bastığı parayı bretton woods tan sonra sınırsız basabiliyor.Şimdi altından neden nefret ediliyor farkedebildiniz mi.Altın FED in korkulu rüyası,senyoraj hakkı elinden gidebilir.
    Parayı sınırlarsan büyüyemezsin..sınırsız para ile çok daha fazla büyürsün, fakat o da bugünlerde olduğu gibi bir gün tıkanır kalır..

İnsanoğlu pek çok konuya gerçekci usul ve esaslar getirdi..ancak ulusal çıkarlar yüzünden para sistemine şu ana kadar bir düzen getiremedi..korkarım ki ileride bir Brettonwoods daha gerekecek..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Parayı sınırlarsan büyüyemezsin..sınırsız para ile çok daha fazla büyürsün, fakat o da bugünlerde olduğu gibi bir gün tıkanır kalır..

İnsanoğlu pek çok konuya gerçekci usul ve esaslar getirdi..ancak ulusal çıkarlar yüzünden para sistemine şu ana kadar bir düzen getiremedi..korkarım ki ileride bir Brettonwoods daha gerekecek..
    Sn enki o dönem bitti.Sınırsız para sanayi devrimi için falan gerekliydi.Bilgi çağına geçiyoruz,robotlar,yapay zeka geliyor,insanların emeğine eskisi kadar ihtiyaç yok,aslında bu kadar çok insana da ihtiyaç yok,o yüzden reset diyor adamlar.Her şeyi değiştirecekler.Great reset olayını inceleyin neler olacağı az bişi aklınızda netleşir.Çok paraya artık ihtiyaç yok,çünkü insanları parayla motive etmeye gerek yok.

Sn enki valla dolara hard currency falan demem ben.Neticede her yıl 2 trilyon dolar basılmak zorunda.Her amerikalının cebine 2000 dolar koymaktan bahsediliyor,bu borç falan da değil hibe,bu yapılırsa doların canına okunur.Dolar en az bizim para kadar tehlikede.Ben gene de altın gümüş platin diyorum.Merkez bankaları özel sn enki,bunlar özel bankalar,sahipleri de paranın sahipleri,işte alacaklılar onlar,onlar ne derse o olur.
    Sizin benim ne dediğimizin önemi yok..dünyada dolara yada dolar ürünü olan tahvil bono vs. talep var mı..veya kağıt para olarak daha iyisi var mı?

Bir bretton woods daha gelecek de insanoğlu getirmeyecek,FED in sahipleri getirecek.Yani insanoğlunun çok ama çok az bir kısmı diyelim.Ben onlara insan demem ya neyse.

Sizin benim ne dediğimizin önemi yok..dünyada dolara yada dolar ürünü olan tahvil bono vs. talep var mı..veya kağıt para olarak daha iyisi var mı?
    Son bir yıldır amerikan tahvillerini FED den başka alan yok.Tek alıcı fed başka kimse almıyor.Herkes haldır haldır altın gümüş peşinde.

6. basılan paraların karşılığı nedir? neyi teminat gösterirler neye göre hangi kriterlere göre kime göre para basar bu mb ler? peki bu basılan bu bol para neden coin denen ponziye ve tuhaf bir çılgınlık halini almış borsaya kayar? işte bu basmalar ve kaymaların son durağı trenin son vagondan binen benim gibi altın yatırımcısında patlıyor ytd... önceleri şemşiyeydi ama giderek pazarcı çadırına dönüştü artık onda da level atladı halı saha çadırına dönüştü...

Sn enki valla dolara hard currency falan demem ben.Neticede her yıl 2 trilyon dolar basılmak zorunda.Her amerikalının cebine 2000 dolar koymaktan bahsediliyor,bu borç falan da değil hibe,bu yapılırsa doların canına okunur.Dolar en az bizim para kadar tehlikede.Ben gene de altın gümüş platin diyorum.Merkez bankaları özel sn enki,bunlar özel bankalar,sahipleri de paranın sahipleri,işte alacaklılar onlar,onlar ne derse o olur.
    Enflasyondan başlamıştık konuya..Enflasyon fiat paraların değer kaybetmesi değil mi, işte gerçekleşiyor..

8. Bence onsu baskılamaları normal degilse üstü örtülü global krizi saklayacak birşey kalmayacaktı. Bu baskıyı yapanlar muhtemelen onsdaki zararı göze aldılar. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı. Yapmasalardı ons belki 5000 lerdeydi şimdi ama önü alınamaz bir kaos çıkardı. Zorla dayatılan bir fiyat, degeri budura inandırılmaya çalışılıyor. Bir babanın çocugum iyi yetişsin insan ve doga sevgisi olsun diye sürekli insanlar iyidir, kötülük yapmaz! diye çocuga sürekli bilinçaltına baskı yapması gibi. Ama çocuk zekiyse görüyor insanlar iyi degil, kötülük çok fazla. Ne kadar saklayabilir gerçegi.

Altına yapılan baskıda böyle, gerçek degerinin çok aşağıdında şuan. 200 bin ton tüm dünyada altın var, 50 bin tonu çıkarılmadı ve çogu okyanus dibinde vs gibi çıkarılması ekonomik olmayan yerlerde. Adamlar miktarı belli olan ve 4 milyar yaşında bir emtiaya savaş açmiş durumda şuan. O neler gördü, kaç savaş çıktı onun yüzünden sömürgeler oluşturuldu okyanuslar ötesinde. Şimdi olmayanı alıp satıp kontrol ediyorlar, hani yokta varsayalım 1 milyon onsum var onu satıyorum şuanda. Şu elimdeki kagıt 1 milyon ons fiziken yok ama önemli degil.

Hani çocukken futbolcu kartlarıyla oyun oynardık. Parayla bile alıp satardık aramızda. Ondan bir farkı yok zico' nun maradonanın kartı degerliydi mesela şimdiki parayla 50 tl veren olurdu. Çocuk için iyi para. Zico nerde? Bir kişide bunu sormazdı. Ne zicosu? bu kagıt zico işte! Alıyorsan al. Varsa sende bana sat. Nerde o kagıtlar şimdi yok. Sonunda yalan ve temelsiz oldugu için sıfırlandı. Çocuk halimizle bile türev kontratlar yapardık yani insanoglu işte büyüdük olmayan hisseleri emtiaları satıyoruz. Dahada ileri gidip hiç olmayan bir şeyin yani sanal paraların şifrelerini alıp satmaya başladık. Bu düzen bir yerde patlar,, zico nerde diye halk sormasın diye sonsuz para basılıyor şuanda. 2008 deki parasal genişlemenin 10 katını yapıldı ama yiyecekler, madenler topraktan sen istedin diye 10 katı çıkmıyor. Çıkaranı da enayi yerine koymak demek bu zaten.

Sonuç olarak dünyada şuan ciddi birşeyler degişiyor bunu hissediyoruz ama etkilerini ilerde görürüz. Şuan ameliyat masasında narkozdan ne oldugunu net anlayamıyoruz. Altın konusunda da şahsen olanı satmak biryana para oldukça alıyorum. Dogru olan bu çünkü, insanlar kötü ve babana bile güvenmiyeceksin.

LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 576/1049 İlkİlk ... 76476526566574575576577578586626676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •