Sayfa 951/996 İlkİlk ... 451851901941949950951952953961 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Misal ben ,cuma dayanamadım bir yerden para gelmişti,dayanamadım çeşni olsun diye sterlin aldım,TL de günlük yüzde 17 faiz veriyoruz falan dedi müşteri temsilcisi,üç gün faizde durdum ,sonra dayanamadım sterlin aldım,tl de her gün belirsizlik yaşıyorum.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Belki sıcak paracıların çıkışına kolaylık sağlar umuduyla sağlanan bir destek kararıdır.
    Bu defaki oyun tüm dünyada çok büyük oynanıyor. Ama biz bu oyuna ekonomik anlamda çok güçsüz ve zayıf yakalandık. Bir tek faiz politikası ile makro ekonomi yönetilenez. Şu ana kadar yapılan tek şey faizleri inanılmayacak derecede yükseltmek oldu. Oandemi nedeniyle ekonomide bozulan dengeleri yerine oturtacak mali gücümüz yok. 2020 yi eldeki parayı kredi olarak dağıtarak geçirdik. Onuda her firma alamadı. Kapalı olan kesimlerin sabit vergilerini sileceğimize ötekedik. 20 hatta 30.000 e kadar kira veren yerlere en yüksek 1.000 tl kira yardımı yaptık. Bir çok işletmenin 2 günlük elektrik oarası eder o para. Ülkeye giren sıcak paraya veriyoruz faizi doları aşağıda tutuyoruz. Bunuda malesef başarı diye anlatıyor birileri ihracatcımızın gayreti olmasa neredeyse tüm sektörler çökecek
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Evet,hesap kabaca şöyle,Kasım başında 8.5 TL'den dolarlarını bozdular

1000 usd*8.5=8500 TL

Kasım başından bu yana borsa endeksi kabaca %25 arttı.

8500*1.25=10 625 TL

Bugün kazançlarını cebe atmak için dolara geçiş yapıp ülkelerine geri dönseler:

10 625/7=1518 dolar alacaklar, yani 1000 dolarları %51.8 kazanç ile 1518 dolar olmuş durumda.

Ama sorunları,kazançlarını dolara çevirip çıkabilmeleri için birilerinin piyasaya 26 milyar dolar arz etmesi lazım,fakat bu tutarın küçük bir kısmı bile ortalıkta yok.
    Sayın Deniz43,anlattıklarınızı ilgiyle takip ediyorum ancak gerek sizin başlıkta gerekse burada trollerin bir tarafını yırtması beni benden alıyor,dolar 7 tl nin altına gelmiş adam korku salmaya çalışıyor;bak 6.80 olacak..eee? olsun,dolar bende olduğu sürece ne zarar yazacak?Hayır,8.40-8.50 aralığında neredeydin trolcük?o zaman uyarsaydın ya bu dolarcıları...
    Gerçek dış minnaklar,kar cebe yakışır deyip sıvışmak istiyor ama Türk Halkının sabrından haberdar değiller..böyle iç minnaklarda kendi çapında algı yapmaya çalışıyor.....

Siz yinede bizi aydınlatmaya devam edin lütfen...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu defaki oyun tüm dünyada çok büyük oynanıyor. Ama biz bu oyuna ekonomik anlamda çok güçsüz ve zayıf yakalandık. Bir tek faiz politikası ile makro ekonomi yönetilenez. Şu ana kadar yapılan tek şey faizleri inanılmayacak derecede yükseltmek oldu. Oandemi nedeniyle ekonomide bozulan dengeleri yerine oturtacak mali gücümüz yok. 2020 yi eldeki parayı kredi olarak dağıtarak geçirdik. Onuda her firma alamadı. Kapalı olan kesimlerin sabit vergilerini sileceğimize ötekedik. 20 hatta 30.000 e kadar kira veren yerlere en yüksek 1.000 tl kira yardımı yaptık. Bir çok işletmenin 2 günlük elektrik oarası eder o para. Ülkeye giren sıcak paraya veriyoruz faizi doları aşağıda tutuyoruz. Bunuda malesef başarı diye anlatıyor birileri ihracatcımızın gayreti olmasa neredeyse tüm sektörler çökecek
    Ne başarısı ayhan hocam,her gün iflaslar oluyor,artık iflas etmek yasak olmasına rağmen millet dayanamıyor batıyor.Yüzdürülen krediler micheal phelps gibi rekordan rekora koşuyor maşallah.Kobi ler falan malum,bu yıl o cenahta ve turizmde katliam olacak.Bu artık büyük buhran benzeri bir şey.Faiz 17 olsa ne 20 olsa ne ,dolar 7 olsa ne 10 olsa ne,her yerde açmazlar var,zaten her şey ama her şey yalan dolan,rakamlar,istatistikler,bütçeler,karlar her şey yanlış ve yalanlarla dolu.

Valla ben 1993 veya 2000 yılındayız diye düşünüyorum,bizi bekleyen şey 1994 ve2001.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Vatandaşların yakındığı gıdadaki fahiş fiyat artışıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da devreye girerek "Vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz" demişti. Cumhurbaşkanı'nın kurmaylarına "Tarım Kredi'ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor" dediği öğrenildi.
    Sayısı artırılsa ne olacak, bir kere bu marketlerden birine girmiştim İstanbul'da, herşey migrostan da carrefourdan da daha pahalıydı...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Malta vatandaşlığının iç yüzü olsa olsa budur:

"Malta yabancı yatırımcıyı çekmek için 6/7 vergi iade sistemi uyguluyor. Malta'da ikamet etmeyen şirket ortakları, sene sonunda elde ettiği kârın yüzde 35'ini kurumlar vergisi olarak ödedikten 4 ila 6 hafta sonra, yüzde 30'luk kısmını vergi iadesi olarak geri alıyor."

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...alana-6270940/
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    hiç giren oldumu bilmiyorum ben arada bi geziyorum fiyat karşılaştırması yapabilmek için.
    inanılmayacak derecede pahalı
    bir çoğunda organik morganik diyor ama hikaye
    o fiyatlara satacaksa hiç açmasınlar bimden a 101 den daha ucuza bulabilirsiniz
    torkuya yerli üretici muamelesi yapıp sadece torkunun üreünlerini satmalarıda ilginç
    torkunun sattıklarının hepsi katkı maddeleri ve içeriğinin bir çoğu tıpkı ülker veya eti gii ithal malzeme
    Ben de sizin yazınızı okumadan benzerini yazmıştım, bu marketler Migros ve carrefordan bile pahalı valla...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 951/996 İlkİlk ... 451851901941949950951952953961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •