Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
Evet Üstadım pddd olarak altlardayız,forumdan bir arkadaştan rica etmiştim sağolsun kırmadı beni.Manuel hazırladım listeyi eksiklikler olabilir dedi.Pnsüt olmayınca buraya paylaşmayayım demiştim.
Böyle bir liste hazırlama imkanı olan varsa.Ara ara paylaşırsa seviniriz.
Bu hangi program bilen varsa yazabilir mi?

[/QUOTE]

Eline sağlık hocam evet bu listeye ara ara ihtiyacımız olacak. Arena sayfasında devamlı paylaşılıyordu teknoloji hisselerinin karşılaştırması burada da olsa iyi olur.

Pınar süt PD/DD 1,2 civarı , F/K ise 25 civarı. Ama asıl tablo 12 aylıklar açıklanınca daha net ortaya çıkar.

12 aylıklar açıklanınca bizim rasyolar biraz daha düşer. PD/DD 1,4 seviyesine düşer , F/ K ise 12,5 seviyesine düşer Cuma kapanış fiyatına göre.

Yani şu anda Ülker'den sonra en ucuz kağıt biziz. Sektörde adam gibi kar etmeyen şirketler bile 3-5 PD/DD oranında , 25-30 F/K oranında. Temettü dağııttıkları da yok düzenli olarak.

PETUN ise , borcu olmayan , ciroyu çok olmasa da arttırabilen , karlılık seviyesi devamlı artan , düzenli artan seviyede kar eden , ettiği karın hemen hemen %70-80 civarını düzenli temettü olarak dağıtan sıfır riskli bir hisse.

Borsa nedense eli yüzü düzgün hisseleri süründürüp , 5 para etmez hisseleri göklere çıkaran bir yer oldu. Ama elbet devran dönüyor ve herkes ucuzu yakalıyor sonunda. PETUN'u da yakalayacak piyasa bence bilanço ve temettü açıklandıktan sonra. 1-2 hafta daha sabredelim. Hareket başlayacak inşaallah ondan sonra.