arkadaşlar araştırdım ama bulamadım,acaba Merkez bankasının DTH nın açıklamasını yaptı mı? yani son 1 haftada DTH larda çözülme mi var yoksa hala döviz mü alınıyor?
arkadaşlar araştırdım ama bulamadım,acaba Merkez bankasının DTH nın açıklamasını yaptı mı? yani son 1 haftada DTH larda çözülme mi var yoksa hala döviz mü alınıyor?
Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
adanalı açıklandı.
Parite etkisinden arındırıldıktan ve altın çıktıktan sonra 20 küsür milyon dolar azalmış. Altınla pariteyi ekleyince çok yüksek görünüyordu ama aklımda kalmamış.
---
BIST kapanır kapanmaz doviz uçuşa geçti.
S&P neredeyse çakıldı.
Sebebini araştırdım abd 10 yıllık faizleri gibi. Akşam saatinde 1.44 den 1.53 a çıkmış. Sanırım bu olsa gerek.
Normalde bizi etkilemez. Ne abd ile ticaretimiz var, ne abd nin parası bizde nede bizim paramız onlarda. Almanya, Japonya, Çin gibi ülkeleri etkiler. Hem çok büyük ticaretleri var hemde abd tahvillerinde trilyonları var.
eee Bizi neden etkiliyor.? usd çıktı viop aşağı döndü.
Piyasamızı dünyaya koşulsuz açtıkta o yüzden. Adam New York da, Japonyada, Londrada ekran başında bizim piyasa araçlarını alıp satıyor. abd tahvil faizi yükselince Almanyayı satarken aynı ülkeymişiz gibi bizide satıyor.
Böyle giderse yarın yan bastım demektir.
.
abd tahvil faizi akşam hızla yükselmiş, onun haricinde bişey bulamadım.
ermenistan dan hiç bir ülkeye bişey sıçramaz. Koca savaş oldu, ermenistan ve Azarbaycan hariç kimseyi etkilemedi.
Tahvil olayı sürpriz yumruk oldu.
Bizi ilgilendiren hiç bir şey yok ama dünyaya bağlanmış bir piyasamız var. Amerika öksürünce biz de öksürüyoruz.
Bu tahvil olayı geçici bir olay. BIST ve S&P grafiğini tahvil faizi grafiği üzerine koyun. Çok daha büyük tahvil faizi yükselişlerinde borsalar yükselmişler. Çoğunlukla düşmemişler hatta artmışlar.
Bu sefer düşüşe oynadılar.
En fazla bir kaç gün sürer. Trend dönüşü olmaz çünk TR ekonomiside diğer ekonomilerde yükseliyor. Yıl sonuna kadarda hız azalsada ekonomiler yükselecek.
Bugün BIST deki satışın yıkıcı olup olmayacağı Piyasa Yapıcıların tavrına bağlı. Piyasa yapıcılarda fırsat bu fırsat deyip satışı körüklerse, yıkıcı olur. Satışı körüklemeyip piyasaya destek olurlarsa yıkıcı olmaz. Kısa sürede panik atlatılır.
Bol şans.
Yer İmleri