Sayfa 110/1000 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

2000-2001 herhalde, bir arkadaşım bununla aynı butik otelde tatil yapmıştı, sabah kalkar elinde viski kadehi akşama kadar şişeyi bitirir, sürekli çıtır çerezos peşindeydi demişti, bayağı bir hasbıhal etmişler teorik meselelerde, Mercedes'le geziyor demişti..Herkes bir yol tutturmuş yürüyor işte, daha çok 'ekmek' meselesi bence.

Bütün köşebaşları tutulmuş, bize yer kalmamış. 20 yıldır mesela bu kadar teröre kayıp veren bir ülkede bir milliyetçi parti hep düzenli oy kaybeder mi, kaybediyor. Bu kadar özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortamda sosyal demokrat bir parti gram yol alamaz mı, alamıyor işte. En Atatürkçümüz Yozdil, en muhalifimiz Nihat Genç, en çok vatanını sevenimiz Binbaşılıktan istifa etmiş Mete Yarar, en az liderlik özellikleri taşıyanımız CHP Genel Başkanı, AKP önce DYP yi bünyesine kattı şimdi MHP ye niyetlendi, sol yüz parçaydı bin parçaya doğru azimle yol alıyor.

Bence herkes memnun yerinden...iyi böyle...az olsun benim olsun, tekerlek dönsün yeter ki..roller dağıtılmış, bize düşen kıllanan adamı oynamak..balkonda, atletle çay sigara yapan, büyük konuşma balonlarıyla iç sesi yaratan kıl adam..

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    O zamanlar hafta sonu tunalı hilmiye gezmeye giderdik.Hukuk fakültesinden bir arkadaşla kuğuluda bir bira içer dönerdik.Tunalıdan inerken kızılırmak sineması vardır.Bizim uzak akraba oranın biletçisiydi,bizi görünce girin içeri dedi bir konser var zaten salon bomboş,kimse bilet almamış bedava konser dinlersiniz.İçerde 10 kişi falanız ,ikisi biz,iki kişide gene bizim akrabanın bedava içeri aldığı kızkardeşi ve kocası.Bu türkücü çıktı ,türküleri okumaya başladı,her türkü mükemmel,elimiz patlayana kadar alkışlıyoruz da topu topu on kişiyiz.Sonra bu ademin kasedi çıktı,acılara tutunmaktı sanırım kasedin adı,adam üç dört ay sonra türkiyeyi salladı,çok meşhur oldu.Daha ortada pkk falan yoktu.Güzel günlerdi.Şimdi dinlemesek olmaz.Bir kere gençlik yaşanıyor,o anıları kimlerle paylaştıysak onlar özel,onlar sonra ne yapmış ne etmiş onlar başka konular.
    Aynı dertten müzdaripiz, 83 lerde yasaklar kalkınca özgün müzik formunda çıktı, silkeledi attı her yeri, senfonik çok sesli müzik altyapılı halk müziği...ezbere bilirim her satırını...ilk başta PKK da yasaktı bunu dinlemek, sonra baktılar olmuyor tabandan gelen baskı da var (PKK lılar bunu yasak olmasına rağmen gizli gizli dinlerlerdi o zamanlar), sonra bu da bunlara yanaşınca, serbest bıraktılar işte..

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    2000-2001 herhalde, bir arkadaşım bununla aynı butik otelde tatil yapmıştı, sabah kalkar elinde viski kadehi akşama kadar şişeyi bitirir, sürekli çıtır çerezos peşindeydi demişti, bayağı bir hasbıhal etmişler teorik meselelerde, Mercedes'le geziyor demişti..Herkes bir yol tutturmuş yürüyor işte, daha çok 'ekmek' meselesi bence.

Bütün köşebaşları tutulmuş, bize yer kalmamış. 20 yıldır mesela bu kadar teröre kayıp veren bir ülkede bir milliyetçi parti hep düzenli oy kaybeder mi, kaybediyor. Bu kadar özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortamda sosyal demokrat bir parti gram yol alamaz mı, alamıyor işte. En Atatürkçümüz Yozdil, en muhalifimiz Nihat Genç, en çok vatanını sevenimiz Binbaşılıktan istifa etmiş Mete Yarar, en az liderlik özellikleri taşıyanımız CHP Genel Başkanı, AKP önce DYP yi bünyesine kattı şimdi MHP ye niyetlendi, sol yüz parçaydı bin parçaya doğru azimle yol alıyor.

Bence herkes memnun yerinden...iyi böyle...az olsun benim olsun, tekerlek dönsün yeter ki..roller dağıtılmış, bize düşen kıllanan adamı oynamak..balkonda, atletle çay sigara yapan, büyük konuşma balonlarıyla iç sesi yaratan kıl adam..
    E sn achiles bir büyük türk düşünürünün at izinin it izine karıştığı bu günlerde ahmet kaya da dinleyiver işte ne olacak.O kadar ince düşünmenin anlamı yok.Adamın sesi de güzeldi türküleri de.Ben ibodan günahım kadar hazetmem,kişiliği midemi bulandırıyor,ama ondan başkasının yorumunu dinleyemediğim türküler var, o söyleyince o türküler başka oluyor,allah adama ses vermiş,yanlış adamı seçmiş ama vermiş işte ,o ses onda.

4. Şimdi gecenin 1 inde Habertürk te Ersan Şen I izliyorum adam kısaca şöyle dedi çocuklarımızı hukukun üstünlüğü ilkesiyle yetiştirmeliyiz , hukuk herkese bir gün lazım olur ,olunca ancak kıymetini anlar , hukukun üstünlüğü , üstünlerin hukuku değil,

Bence biz bunu sindirememis bir toplumuz bir kesim var ki her dönemde karlı çıkmanin yolunu buluyor .Finlandiyada sanıyorum 100 yıl evvel yolsuzluk had safhada iken adamlar böyle olmaz biz bu şekilde kendimize zarar veriyoruz deyip nasıl olmuşsa fikir değiştirmişler ve sonuç ortada .

Son entry min cevabını zaten yazmışsınız sn achilles,beni en iyi anlayanlardan biri olmanıza sevindim.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Son entry min cevabını zaten yazmışsınız sn achilles,beni en iyi anlayanlardan biri olmanıza sevindim.
    Bütün şarkılarını ezbere bilirim, ama dinlemiyorum, dinlemem.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Şimdi gecenin 1 inde Habertürk te Ersan Şen I izliyorum adam kısaca şöyle dedi çocuklarımızı hukukun üstünlüğü ilkesiyle yetiştirmeliyiz , hukuk herkese bir gün lazım olur ,olunca ancak kıymetini anlar , hukukun üstünlüğü , üstünlerin hukuku değil,

Bence biz bunu sindirememis bir toplumuz bir kesim var ki her dönemde karlı çıkmanin yolunu buluyor .Finlandiyada sanıyorum 100 yıl evvel yolsuzluk had safhada iken adamlar böyle olmaz biz bu şekilde kendimize zarar veriyoruz deyip nasıl olmuşsa fikir değiştirmişler ve sonuç ortada .
    Bir toplantıda bizim bakanlardan biri tanıştığı adamın çek denizcilik bakanı olduğunu öğrenince nasıl olur sizin deniz sınırınız yok ki demiş,adam da e sizde de adalet bakanlığı var demiş.Ben ersan şen i dinleyemiyorum,bir ton masal anlatıyor,hukuken şöyle olur hukuk şunu emreder,hukuk buna izin vermez falan ,bir de acaip hafıza var bir ton hukuk maddesi sıralıyor ne kafa bırakıyor ne bişi.Halbuki yetişkin her türk evladı bilir ki türkiyede hukuk görecelidir esnektir,hatta o kadar esnektir ki bazen ney lastiği idi o neyse boşverin işte hukuk konusu o adamın dediği gibi değil.Koca profesör olmuş ama boş konuşmalar yapıyor işte.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bütün şarkılarını ezbere bilirim, ama dinlemiyorum, dinlemem.
    Ben dinlerim,dostoyevski de okurum,ahmet altanın kitaplarını da okudum.Sizin bu konudaki düşüncenizi biiliyorum,elbet sizin tasarrufunuz.Wagner de dinlerim diye ekleyecektim de klasik müzikten sıkılıyorum ,adamdan bağımsız dinliyemiyorum şimdi yalan olmasın wagner dinlemem.)))))))))

Sayfa 110/1000 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •