Karlar geçmiş yıllara göre kıyaslanarak değerlendirilir. Bazen konu sadece rakam değildir. Karlılıktaki ve üretimdeki düşüş, şirketin yönetim başarısına ve kurumsallığına dair çok şey anlatır. Geçen yıldan bu yıla hem üretimde ons bazında düşüş, hem de karlılıkt tl bazında neredeyse aynı seviyede kalma durumu hiç hoş değil. Bunda belli oranda gram altın fiyatlarının etkili olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman gram altının fiyatındaki geri çekilmelerden etkileniyor olmalı. Beni asıl rahatsız eden durumsa, ons bazındaki üretim düşüşü. Geçen yıldan bu yana ciddi fark var. Bunun yanında, mevcut rezervlere gerçek bir katkı sağlayabilecek yeni rezervler eklenmedi. Şirket her yanda ciddi çalışmalar yapıyor, astronomik derecede masraflar söz konusu, bunlar maliyetlere de yansıyor. Ama ortada yeni rezerv yok, üretimde azalma var... Karlılıktaki azalma, tüm bu unsurlarla birlikte değerlendirildiğinde rahatsız edici.
Normal şartlarda devletin elindeki şirketlere bulaşmam. Bir an önce ne yapmaları gerekiyorsa yapmalılar.
Yer İmleri