Sayfa 293/591 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 4723 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Zorluk beklediğimi yazmadım. 2021 yılında aynı ivme ile devam etmesinin zor olduğunu düşünüyorum dedim. 2021 yılındaki döviz kurları gidişatına göre söylüyorum bunu. Kurlar geçen senenin üzerine çıkmazsa tüm karlılık rakamlarının olumsuz etkileneceğini düşünüyorum. İlerleyen günlerde kurlarda hareket olursa görüntü değişir.
    Selamlar kolay gelsin.

2020 31 mart doviz kuru 6.60 suan onun uzerinde dolar.

2 aylik tas toprak seramik ihracat verileri gecen seneye gore %4 daha fazla(kaynak:tim ihracatcilar meclisi internet sitesi)

Bakalim mart ayinda, Izmir ilinin tas-toprak-seramik ihracati nasil olacak.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Sn. yarımada, yukarıdaki tablo şirketin 2019 ve 2020 faaliyet raporlarından elde edilmiştir...
    Tablodan da anlaşılacağı üzere, şirket 2020 de ihraç miktarını m2 bazında % 30 oranında arttırmıştır.. İhracattaki TL bazındaki artış %84 civarında olup, bunun sadece kur artışına isabet eden bölümü 7,52/5,87 = %28 civarındadır.
    Kaldı ki; ülkenin içinde bulunduğu şartlar 2021 yılında döviz kurlarının yerinde sayacağına işaret etmemektedir.
    Bol kazanç dileklerimle..
    Hissede bence hiç bir şey fiyatlanmış değildir. Tam tersine, ısrarlı ve bilinçli bir baskı yapılmaktadır.

3. İhracat-kur bağlantısı nedeniyle ben de 9 aylık kara göre 12 aylık karın azalabileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı...neredeyse 9 aylık karı katlayacaktı..oysa döviz dolarda 0.29,euroda 0.05 düşmüştü...

4.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku

Sn. yarımada, yukarıdaki tablo şirketin 2019 ve 2020 faaliyet raporlarından elde edilmiştir...
    Tablodan da anlaşılacağı üzere, şirket 2020 de ihraç miktarını m2 bazında % 30 oranında arttırmıştır.. İhracattaki TL bazındaki artış %84 civarında olup, bunun sadece kur artışına isabet eden bölümü 7,52/5,87 = %28 civarındadır.
    Kaldı ki; ülkenin içinde bulunduğu şartlar 2021 yılında döviz kurlarının yerinde sayacağına işaret etmemektedir.
    Bol kazanç dileklerimle..
    Hissede bence hiç bir şey fiyatlanmış değildir. Tam tersine, ısrarlı ve bilinçli bir baskı yapılmaktadır.
    %10 dolar bazında birim fiyat artışı. Dolar/tl artışı ile rakam çok yükselir. Ayrıntısına akşam bakabilirim.

Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    İhracat-kur bağlantısı nedeniyle ben de 9 aylık kara göre 12 aylık karın azalabileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı...neredeyse 9 aylık karı katlayacaktı..oysa döviz dolarda 0.29,euroda 0.05 düşmüştü...
    Satışlar ortalama kura göre muhasebeleştirilir. Son çeyrekte ortalama kur bir önceki çeyreğe göre yüksek. Dolar ortalama kur 3. çeyrek 7.191 iken son çeyrek 7.865 tl. Son çeyrekte %9.37 artış var.

5.  Alıntı Originally Posted by HEG Yazıyı Oku
    Selamlar kolay gelsin.

2020 31 mart doviz kuru 6.60 suan onun uzerinde dolar.

2 aylik tas toprak seramik ihracat verileri gecen seneye gore %4 daha fazla(kaynak:tim ihracatcilar meclisi internet sitesi)

Bakalim mart ayinda, Izmir ilinin tas-toprak-seramik ihracati nasil olacak.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Söylediğiniz verilere ek olarak en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında olan ABD yıllık mevcut ve yeni konut satış verilerinin de yılın ilk iki ayında beklentilerin üzerinde geldiğini ve Türkiye pmi verisinde ilk iki ayda seramik sektörünün yer aldığı metalik olmayan mineral ürünler sektöründe artışın devam ettiğini ve imsadın yayınladığı inşaat malzemesi dış ticaret verilerinin de olumlu olduğunu söylebiliriz

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    %10 dolar bazında birim fiyat artışı. Dolar/tl artışı ile rakam çok yükselir. Ayrıntısına akşam bakabilirim.

Satışlar ortalama kura göre muhasebeleştirilir. Son çeyrekte ortalama kur bir önceki çeyreğe göre yüksek. Dolar ortalama kur 3. çeyrek 7.191 iken son çeyrek 7.865 tl. Son çeyrekte %9.37 artış var.
    Teşekkürler sn. yarımada..peki kur rakamı hesap dönemi sonundaki rakam mıdır?mesela dolar için 2020 3 aylık için 30 mart:6.57TL öncesinde de hiç 7 lere çıkmamış,nasıl 7.19 oluyor?yani ortl.nasıl alınıyor?dolar+euro sepet ortalaması mı?

merry ye bak iş ile yalama yaptılar tahtayı. sabahta bir ara işleme kapandı galiba kademeler sıfırdı. fikrim hala değişmedi algı ya oynuyorlar butun iyi tahtalarda oldugu gibi sabır.

8.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    Teşekkürler sn. yarımada..peki kur rakamı hesap dönemi sonundaki rakam mıdır?mesela dolar için 2020 3 aylık için 30 mart:6.57TL öncesinde de hiç 7 lere çıkmamış,nasıl 7.19 oluyor?yani ortl.nasıl alınıyor?
    Sn yarımada meşgul gibi, ben yardımcı olmaya çalışayım..
    Döviz cinsinden alacak ve borçlar bilançoda yer aldıkları miktarlar kadar, bilanço günündeki kurlara göre değerlenir. Örneğin şirketin 5 milyon dolarlık bir borcu 31 Aralık tarihli bilançoda gösterilirken 31 Aralık tarihli dolar kuru ile değerlenir. Aynı şekilde alacak ve bankalarda döviz olarak bulundurdukları miktarlar da böyle değerlenir.. Satışlar ise farklı, satışın gerçekleşip karşılığı dövizin trasferindeki tarihteki döviz kuru ile değerlenir.. Bir diğer deyişle ihracat nedeniyle elde olunan dövizler ihracatın yıl içinde değişik zamanlarda gerçekleşmiş olması nedeniyle yıl sonunda ortaya çıkan döviz bazlı satışların TL na çevrilmesinde doğal olarak ortalama döviz kuru kendiliğinden oluşur.

Sayfa 293/591 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •