Sayfa 733/1002 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: Viop-XXXI

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

''1'' bölgesindeki sıkışma mutlak ve kesin olarak bir yöne kıracaktır, ''2'' veya ''3''

***benim beklentim hedef puan görülmediğinden ***''3'' yukarı c>1813.9 a doğru kırmasıdır ki bu olduğunda bunu şelale tarzı düşüş için short kriter görmekteyim, ''1'' bölgesine ikinci kez giriş bu düşüncemi güçlendirmekte

ancak ve ama:

işin doğrusu sabırla ''1'' bölgesinin sonlanmasını beklenilmesi ve bu olana kadar minörden sistemsel tradelere devam edilmesi olacaktır,..

ytd/bkz önceki analizler
     Alıntı Originally Posted by Perla Yazıyı Oku
    Genelde bu topikte yorum yapanlar 2 yönlü yapıyor,düşecek veya çıkacak.
    bende yorum yapayım borsa çıkacak veya düşecek.
    yorum bumudur?her ne olursa ben bilmiş olacağım.

ytd
    sayın Perla üçgenler tabiatları gereği sıkışmanın sonunda yada sonuna yakın kala bir yöne kırılırlar, benim bu çalışmam fiyat hangi seviyede ve nerde olursa olsun ''fiyatı bir üçgen olarak takip eder'' ve kırılmayı saptar (sayfa 530, mesaj 4235), bu diğer çalışmalara göre bilinemezin sabit veya yerine yada duruma göre keyfi(palanın fiyatlar üzerinde ki hakimiyeti) olduğu böyle bir ortam için görünürlük ve anlaşılırlık bakımından bulunmaz bir nimettir.

Kaldı ki ben her bloğun 111.27 puan olduğunu ve bir boğa piyasanın 3*111.27 olduğunu daha önce açıkladım, buna göre 1813.9 puan hedefi öyle çıkıyor,..ve bu hedef geçilmeden boğa kendini hedefine gelmemiş sayıyor, bunu nereden biliyorum bu çalışma uzun solukludur ve karşınıza bir gün öyle bir gün böyle bir gün aşağıdan çizik atayım sıkıldım bir günde yukarıdan çizdireyim diye çıkmaz, aralıkta ve seviyede sabittir,

yorum bumudur demişsiniz

*** lı olan yerde beklentimi ve yönümü yazmışım ve bu llk YÖNÜMÜ yazışımda değil,..yorum dediğiniz kısım grafiğin bütünüdür, siz farklı düşünebilirsiniz bu farklı düşüncenizi grafik üzerinde bulun, yorumlayın ve takip edin diyedir, yön manasında kendi beklentimi ise zaten grafiğin altında açıklamalara yazmışım,..yetmemiş bunu birde short kriter refaransı olarak taçlandırmışım,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

PİYASA_ satmıyorlar ama göstere gösterede almadılar. ben olayı böyle yorumluyorum. yani kapanışa göre öyle korkulacak bir şey görmedim.
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

3.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    PİYASA_ satmıyorlar ama göstere gösterede almadılar. ben olayı böyle yorumluyorum. yani kapanışa göre öyle korkulacak bir şey görmedim.
    işte üçgen deki sıkışma tamda budur, göstermezler, bunu kırıldığında görürüz, üçgen dışında kalan üstte veya altta kırılmanın yönüne göre ilk yelpazeye doğru yeni hedefe gideriz, sonra orada üçgenleriz, yön doğru ise bu bizim profitimiz olur,..

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    işte üçgen deki sıkışma tamda budur, göstermezler, bunu kırıldığında görürüz, üçgen dışında kalan üstte veya altta kırılmanın yönüne göre ilk yelpazeye doğru yeni hedefe gideriz, sonra orada üçgenleriz, yön doğru ise bu bizim profitimiz olur,..
    siz farkında değilsiniz sanırım. ben piyasanın kullandığı yöntemleri anlamıyorumda kullanmıyorumda. kendi anlayışıma göre p.tesi gün artı bir gaplı açılış olursa sürpriz olmaz....
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

5. çalışma bu şekil ilerler,...her çarpı boyu, 3*111.27=333.81 puandır,..üçgenleri oluşturan her yelpaze ise 111.27 puandır ve çalışma alanını oluşturarak yorumlamamızı sağlar,..ve zamanda her alan sabit ölçeklidir,.değişmez, zaman dolduğunda bir tık sağa, fiyatta seviye geçildiğinde bir tık yukarı (111.27) yukarı veya aşağıya,

bu yeni puanlara alışamadım bir türlü

6.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    siz farkında değilsiniz sanırım. ben piyasanın kullandığı yöntemleri anlamıyorumda kullanmıyorumda. kendi anlayışıma göre p.tesi gün artı bir gaplı açılış olursa sürpriz olmaz....
    Hocam zaten akşam yurt dışı biz kapandıktan sonra +2% yapmış, Pazartesi sabahı bir arıza olmazsa tabi ki gap olacak...
    Vadeliler değişir, Amerikalıların paketine birşey olur o başka...
    Şu an gap var...

7.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku

o tür hareketler şuan için benim tarzım değil, ama dediğiniz olabilir neden olmasın??? görüntü destekliyor bunu,..

ben işin sonunda bunu görüyorum c>1813.9, short, long

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    o tür hareketler şuan için benim tarzım değil, ama dediğiniz olabilir neden olmasın??? görüntü destekliyor bunu,..

ben işin sonunda bunu görüyorum c>1813.9, short, long
    atılan grafikler üzerine çekilen çizgiler, macd gibi rsı gibi kullanılan terimlerden anlamadığımı demek istemiştim. ortalama, evet bende kullanıyorum ama kendi anlayışıma göre

Sayfa 733/1002 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •