Originally Posted by
Munchnix
Bir konuda düzeltme yapmak istiyorum. Tahvil fiyatları yükselmiyor, getirileri yükseliyor dolayısıyla tahvil fiyatları düşüyor. Biz tahvil getirlerini takip ediyoruz. Alternatif getirinin ya da fırsat maliyetinin yükseldiği dusuncesiyle yatırımcı elindeki tahvilleri satıyor. Fırsat maliyetini enflasyon olarak okuyabilirsiniz. FED sonsuza dek para pasıp uv tahvil getirilerini kontrol altında tutabilir ancak bu kısır döngüye sebep olacağı icin bunu ABD hukumeti araciligiyla küresel risk algısını arttırarak yapmasını daha olası görüyorum. İran, suriye, Rusya ve ukrayna müdahalelerini bu dogrultuda anlamlı buluyorum. Zorunlu genişlemenin yaratacağı varlık balonlarının daha az risk yaratması için kontrol edilebilecek balonlar yaratıldı. Bitcoin ve diğer altcoinleri bu kapsamda degerlendiriyorum. Kripto paraları aynı zamanda geleceğin para birimi olarak da görüyorum. Kontrol edilebilir balonlar olmakla beraber aynı zamanda da deney masası olduklarına inanıyorum. Mevcut paralar ya da kripto paralar ne olursa olsun dayanak varlığa endekslenmek zorunda olacaklar. Şu an sadece kontrollü olarak şişirilip söndürülecekler. Yukarıda saydığım kavram tanımları insanlar tarafından daha fazla anlaşıldıkça enflasyon beklentisinin doğru adresi olan xau üzerinde fiyatlanacağına inanıyorum.
Yer İmleri