Sayfa 272/1009 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dogrudan vergi toplanamazsa dolayli vergilere (otv, oiv, mtv gibi) asilirlar.

Baska yolu yok.

O zaman da bir araba kendimize iki araba da dovlete aliriz.

Syg,
    evet..zaten mercedese audiye , dr biniyor, kuyumcu veriyor.vs..gelir vergisinden yeteri kadar alinmayanlar bi zahmet mercedese 3 kat vergi olarak alınıyor...

Araba işi keriz işidir.araba alinmaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    850K esnaf vergi vermeyecek sanmistim ama oyle degilmis.
    Gercek usul degil de goturu usulde vereceklermis..

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...ilari-41762209

Yuregim ferahladi.

TL de kalmaya devam edecegim, iluzyon olsa da

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

devlet hazine maliyesi super vergiler topluyor,
    ancak malum sebeplerle yetmiyor ,
    vatandaşa yeni yükler bindiriliyor , oranları artırıyor , verilen hakları daha da kısılıyor..

yani maliyenin biraz vatandaşın cebinde para kalsın tasarruf yapsın ,ailesi için harcasın diye bir derdi yok ...

mesela asgari ücret art devlet ödemeleri 2900+1.400=4.300 tl .. kaç esnaf bu yükün altında kalkabilir ?

devlet vatandaşa diyor ki ver ver ver...

5.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    devlet hazine maliyesi super vergiler topluyor,
    ancak malum sebeplerle yetmiyor ,
    vatandaşa yeni yükler bindiriliyor , oranları artırıyor , verilen hakları daha da kısılıyor..

yani maliyenin biraz vatandaşın cebinde para kalsın tasarruf yapsın ,ailesi için harcasın diye bir derdi yok ...

mesela asgari ücret art devlet ödemeleri 2900+1.400=4.300 tl .. kaç esnaf bu yükün altında kalkabilir ?

devlet vatandaşa diyor ki ver ver ver...
    Yazdıklarını "devlet" demiyor. Ver, ver, ver diyen "hükümet". Daha aradaki farkı bilmeyenler var maalesef. Başka bir hükümet farklı bir vergi politikası izleyebilir mesela...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Yazdıklarını "devlet" demiyor. Ver, ver, ver diyen "hükümet". Daha aradaki farkı bilmeyenler var maalesef. Başka bir hükümet farklı bir vergi politikası izleyebilir mesela...
    muhalefet ne diyor vergi reformu yapacağız ...vatandaşı ezdirmeyeceğiz falan filan ...

emlak vergisinde en yüksek değer artışını kimler yapıyor ? (2-3 kat hiç acımadan... peki vatandaşın geliri o kadar artımı ki ? )

kasada para yokken sadece kendisine destekleyen sendika için sonuna kadar popilizm yapan kim ?

sözde ekonomi reformu yaptıran DERWİSH'in amacı neydi ?

vatandaş kimin umrunda ki ?

Kalacak bu enkazı kim kaldıracak ?

yine yük vatandaşa bindirliecek...

yani yine

VER VER VER

7. Ben bu stopaj olayını tam anlayamadım, dün bir miktar nkolay bono bozdurdum %5 stopaj alındı, burada %18 faizle ve %5 stopajla durmak mı yoksa pasifte para kalmasına rağmen renkli hesap ve kiraz hesapta %18.5 da durmak veya ppz fonu almak daha mı kârlı oluyor.

Viop ta islem yapan varmı? dolarTL,bist30...
    Avantaj ve dezavantaji nedir?gece seansi ,hangi vade iyi (en yakin vademi?)

Sayfa 272/1009 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •