Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1079 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by roark Yazıyı Oku
    Karakteristik özelliği...Sözde şirket büyük ama zihniyet küçük...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    Holding büyük borçluluk daha büyük!

Dün bloomberght'de İş Yatırım'dan Serhat Gürleyen holdingler arasında NAD iskontosu olmayan tek holdingin Anadolu Grubu olduğunu söyledi. Anadolu Grubu özelinde "iştiraklerin alımını" öneriyoruz derken, diğer holdinglerden bahsederken iştirakler yerine holdinglerin daha ucuz olduğunu söyledi.

Benim hesabıma göre holding solo borcu düştükten sonra bugünün rakamlarına göre %30'luk bir iskonto var ama yüksek holding borçluluğu (ve halka açık olmayan çoğu %100 iştiraklerin borçluluğu) mevcut faiz ortamında yüksek finansman gideri yazılmasına da sebep olacak. Ayrıca önümüzdeki 6-8 aylık dönemde faizlerde düşüş de beklenmiyor!

Döviz krizi, yüksek faiz ardından gelen virüs krizi belki Migros ve Anadolu Efes tarafında travmatik zararlara sebep olmadı ama diğer iştirakler gerçekten çok yara aldı.

Ben bu şartlar altında hele hele borsada çok ucuz fiyatlamış bankalar ve nad iskontolu fiyatlamış holdingler varken AGHOL taşımanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum artık.

Fakat geçmişten beri bahsettiğim gibi AGHOL'ün en büyük katilizatörü TOGG olacak önümüzdeki yıllarda. Ayrıca faizlerde yaşanacak bir düşüş, finansman maliyetinin ucuzlaması ve kolaylaşması holdingin elini güçlendirir.

Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Holding büyük borçluluk daha büyük!

Dün bloomberght'de İş Yatırım'dan Serhat Gürleyen holdingler arasında NAD iskontosu olmayan tek holdingin Anadolu Grubu olduğunu söyledi. Anadolu Grubu özelinde "iştiraklerin alımını" öneriyoruz derken, diğer holdinglerden bahsederken iştirakler yerine holdinglerin daha ucuz olduğunu söyledi.

Benim hesabıma göre holding solo borcu düştükten sonra bugünün rakamlarına göre %30'luk bir iskonto var ama yüksek holding borçluluğu (ve halka açık olmayan çoğu %100 iştiraklerin borçluluğu) mevcut faiz ortamında yüksek finansman gideri yazılmasına da sebep olacak. Ayrıca önümüzdeki 6-8 aylık dönemde faizlerde düşüş de beklenmiyor!

Döviz krizi, yüksek faiz ardından gelen virüs krizi belki Migros ve Anadolu Efes tarafında travmatik zararlara sebep olmadı ama diğer iştirakler gerçekten çok yara aldı.

Ben bu şartlar altında hele hele borsada çok ucuz fiyatlamış bankalar ve nad iskontolu fiyatlamış holdingler varken AGHOL taşımanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum artık.

Fakat geçmişten beri bahsettiğim gibi AGHOL'ün en büyük katilizatörü TOGG olacak önümüzdeki yıllarda. Ayrıca faizlerde yaşanacak bir düşüş, finansman maliyetinin ucuzlaması ve kolaylaşması holdingin elini güçlendirir.

Büyük holdingler her zaman şapkadan tavşan çıkarabilir...Bugün böyle iken yarın bir bakmışsınız tersi oluvermiş...O yüzden enseyi karartmaya gerek yok...Hani oluk oluk kar açıklarken (Yazıcılar holding zamanında) yine hisseler baskılanıyordu...Şimdi de mevcut durum hali ile de baskılanıyor...Kanaatimce tabii...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •