670 milyon buhar olmus
670 milyon buhar olmus
Aslında kafa karıştırıcı gibi geliyor ama çeşitli avantajları var.
1. Bilançodaki şüpheli alacak nakte dönüyor.
2. Genelde işleyen faizle birlikte büyük bir rakam gözükmesine rağmen zarar hanesine gireceği için alınmayan faiz de zarar da eritilmiş oluyor.
3. Genelde alt şirketlere aktrarıldığı için pekte mühim değil. İştirakler altında devam ediyor alacaklar
4. işi alan firmalar da genelde bankanın uyguladığı kibar yöntemleri uygulamadıkları için daha kesin ve uzlaşmacı çözüm üretiyor.
5. Bu işin yürütülmesinde bankanın hukuk servisinde anormal iş yoğunluğu yaratıyor. hatta gereksiz avukat masrafları bankanın daha yüksek oluyor. Oysa alt kurumlarda daha ucuza bu iş avukatlık masrafı olarak çözümleniyor.
daha aklıma gelmeyen bir sürü faydası var teknik olarak. basitçe anlatımı ile bu kadar
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
kesinlikle olumlu yönde etkisi olur. Borçluların varlıkları üzerinde Varlık yönetim şirketleri daha sert tedbirler alır. Araç yada gayrimenkul varsa acil tedbirler ve seri hareket ederek sahaya iner el koyma ve haciz gibi işlemleri daha ivedilikle yapar. Bankada bu işleri takip eden elemandansa, Varlık Yönetiminde çalışan personelin daha hızlı ve sahada seri işlemler yapabilmesine imkan verir. Aynı zamanda Bu türden personellerin bankaya maliyeti varlık yönetimine nazaran daha pahalıdır. Varlık yönetimi şirketleri asgari ücretin biraz üstünde adamı deli gibi çalıştırır, personeli izleme ve takipte daha kolaydır. Daha çok masraf kalemi gösterilme şansı da vardır. yani aslında vergi avantajıda vardır. Yani yasal olarak vergi ödememe yollarından biridir. Daha doğrusu vergiden kaçınma diyebiliriz. Bu daha doğru bir terim olur. Maliye ve muhasebat personeli böyle diyormuş
yani iyi bişey.
Çünkü zaten asıl kredi o kadardır. Ödeme yapılmadıkça üzerine binen faiz yüzünden rakam afaki görünüyor. Bu arada bankaların ne kadar faiz geliri elde ettiği de ortaya çıkmış oluyor. gerçi bu parada bankaya ait bir para değil. Muhasebe kayıtlarında varmış gibi görünen bir şey. varmı öyle bir para. Aslında zaten yok bu para..
Bu para ve faiz ilişkisine ait bir video vardı bulabilirsem atarım buraya. eğer elinin altında olan varsa atarsa da makbule geçer![]()
toprağım kayboldu. maraşamı gidiyosun bedelsizlerini almaya toprağım![]()
Yer İmleri